$
בארץ

בשיא המיתון והמשבר, הכנסת מצאה זמן לצאת לפגרה

את הנימוק לפגרה הנוכחית בכנסת מסבירים בצורך ב"ביצוע עבודות תחזוקה". אבל אם יש מישהו שלא זקוק להדממה הזאת אלה הח"כים. שלוש מערכות בחירות סידרו להם עבודה חלקית במשך שנה וחצי, שפגעה בעבודת הכנסת

צבי זרחיה 08:0125.08.20

ביום חמישי ייצאו 120 חברי הכנסת לפגרה קצרה של 10 ימים כפי שחשף אתמול "כלכליסט". מדובר בחופשה מקוצרת בהשוואה לפגרת הקיץ הקבועה, שנמשכת לרוב שלושה חודשים - מאוגוסט עד אוקטובר.

 

 

אבל לא צריך לדאוג לח"כים. יו"ר הכנסת יריב לוין מהליכוד הבטיח להם אתמול פגרה נוספת בחגים, ככל הנראה באורך של שלושה עד ארבעה שבועות. את הנימוק לפגרה הנוכחית מסבירים בכנסת בכך שנחתם "הסכם קיבוצי עם העובדים לחופשה מרוכזת בת שבועיים בסוף אוגוסט ולהדממה של המשכן לצורך ביצוע עבודות תחזוקה".

יו"ר הכנסת יריב לוין יו"ר הכנסת יריב לוין צילום מסך: ערוץ הכנסת

 

אבל אם יש מישהו שלא זקוק להדממה הזאת אלה חברי הכנסת. שלוש מערכות בחירות סידרו להם עבודה חלקית במשך שנה וחצי: מדצמבר 2018 ועד מאי 2020. גם לאחר כינון הכנסת הנוכחית במרץ 2020, הדיונים במליאה דלילים במשתתפים, היקף החקיקה הצטמצם ואת רוב זמנם מעבירים חברי המשכן במריבות זה עם זה.

 

במקום לאשר תקציב מדינה ל־2020 ולהתמודד עם המשבר הכלכלי חסר התקדים, כל שהצליחו לעשות חברי הכנסת זה לדחות את פיזור הכנסת עד סוף השנה. הדחייה הזאת מבטיחה לחברי הכנסת שלפחות עד אפריל 2021 ימשיכו לקבל משכורת של 45 אלף שקל ברוטו, בלי להזכיר הטבות כמו רכב ועוד.

 

לעומתם, למעלה מ־800 אלף ישראלים מובטלים או נמצאים בחל"ת שלא ברור מתי יסתיים. הם לא ישנים בלילה, לא נחים לרגע ובטח שלא יוצאים לחופש. בתקופה שבה חברי כנסת שולחים שדרני טלוויזיה לדאוג למצוקתם של עניי ישראל, הפגרה הזאת רק הופכת את הפוליטיקאים ליותר מנותקים מהעם.

 

במקום לצאת לחופשה מיותרת, על חברי הכנסת לעשות את מה שהם דורשים מכולם — להיכנס מתחת לאלונקה ולעשות כל שביכולתם כדי לעזור לאזרחי ישראל לצלוח את המשבר.

x