הפרקליטות במגעים להסדר עם ח"כ חיים כץ בפרשת המניות
כך עולה מהודעת היועמ"ש אביחי מנדלבליט לבג"ץ בעקבות העתירות שהוגשו נגד הכנסת על הענקת חסינות מפני העמדה לדין; כץ הואשם כי עזר לחברו - איש שוק ההון מוטי בן ארי - בקידום חקיקה בכנסת בניגוד לחוק ובניגוד עניינים חריף, וקיבל בתמורה מידע פנימי שהניב לו לכאורה רווחים של מיליונים. הדיון בעתירות יידחה בשבועיים
הפרקליטות וח"כ חיים כץ מנהלים מגעים להסדר בפרשת המניות. כך עולה מהודעה ששלח היום (ג') היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לבג"ץ לקראת דיון שאמור היה להיערך מחר בעתירות שהוגשו נגד הכנסת על הענקת חסינות מפני העמדה לדין. בינתיים, שופט בית המשפט העליון ניל הנדל קיבל את בקשת היועמ"ש וח"כ חיים כץ ודחה בשבועיים את הדיון בעתירות בעניין חסינותו. הוא הדגיש כי לא יהיו דחיות נוספות.
- היועמ"ש לבג"ץ: לבטל החסינות לח"כ כץ; "מעשיו לא היו למען מילוי תפקידו"
- רשימת הנכסים של חיים כץ: 6.5 דירות, מגרש וקרקע חקלאית
- היועמ"ש נגד בקשת החסינות של חיים כץ: "קידם חקיקה תוך שימוש במצגי שווא"
על פי כתב האישום שגובש בפרשה לאחר חקירה של רשות ני"ע, חברו של כץ, היועץ הפיננסי מוטי בן ארי, וקבוצת אקוויטל של חיים צוף וקובי מימון שלה נתן שירותי ניהול תיקים, החזיקו אג"ח בהיקף של עשרות מיליוני שקלים של חברות בקשיים, בשעה שכץ קידם כיו"ר ועדה בכנסת חוק שהטיב עימם (תיקון 44 לחוק ני"ע).
כץ, נטען בכתב האישום, היה מצוי בניגוד עניינים חריף שאותו לא חשף בפני הכנסת, אשר נבע מכך שהוא נהנה מטיפים ומידע שקיבל בחינם מבן ארי על מסחר בשוק ההון, ושהיה שווה לו כח"כ מיליוני שקלים באופן אישי. לכץ יוחסה בכתב האישום עבירה של מרמה והפרת אמונים.
בפברואר השנה פנה מנדלבליט ולעדת הכנסת הקודמת וביקש להסיר את החסינות של כץ. הוועדה החליטה לדחות את הבקשה, לתת לכץ לחסינות ובכך למנוע את הגשת כתב האישום נגדו. לאחר הבחירות, הוגשו עתירות על ידי העמותות משמר הדמוקרטיה הישראלית, התנועה לאיכות השלטון והתנועה לטוהר המידות, נגד החלטת הועדה שאותה אישרה הכנסת ה-22 לתת חסינות לכץ.
מנדלבליט הגיב לאחרונה לעתירה וטען כי המלצת ועדת הכנסת למתן חסינות "בטלה וחסרת תוקף כיוון שהתקבלה בחוסר סמכות, אי-סבירות קיצונית וחריגה משמעותית ממתחם שיקול הדעת של ועדת הכנסת", וכן תוך "מתן משקל בלתי ראוי לשיקולים בלתי רלוונטיים ואי-מתן משקל ראוי לשיקולים רלוונטיים". מחר היה אמור להתקיים דיון בנושא.
"המשיבים (היועמ"ש וכץ)", נכתב הודעה, "מבקשים להביא לידיעת בית המשפט נכבד דבר קיומם של מגעים מאומצים ביניהם, אשר עשויים לייתר את הצורך בהכרעת בית המשפט בעתירות. המשיבים פעלו להאיץ המגעים וקיימו שיח אינטנסיבי על מנת להשילמו טרם דיון, אולם לא עלה בידיהם להשלים השיח ויידרש להם פרק זמן קצר למיצוי המגעים".
ממשמר הדמוקרטיה הישראלית נמסר: "אנו מתנגדים לדחייה המבוקשת. על פני הדברים אין כל קשר בין מגעים להסדר טיעון לבין בירור סוגיית החסינות של ח"כ כץ. כץ עשה כל שלאל ידו על מנת לעכב הטיפול בסוגיית חסינותו לאורך שנתיים ימים, ואם יידחה הדיון בבית המשפט הנכבד - אין זה מן הנמנע כי המגעים לא יישאו פרי. נזכיר עוד כי היה זה היועמ"ש עצמו שעמד בתגובתו על החשיבות שבקיום הדיון והעמדת ההלכה על מכונה, כמסר המכוון אל חברי הכנסת באשר לשיקולים שעליהם לשקול במסגרת דיונים בבקשת החסינות. לפיכך מן הדין שיקוים הדיון בבית המשפט".
מעו"ד נוית נגב המייצגת את כץ ומטעמו של כץ עצמו לא נמסרה תגובה.