$
חדשות טכנולוגיה

ה-NSA מזהירה: שירותי המיקום בסמארטפונים מסכנים את פרטיות הציבור

סוכנות הביון האמריקאית פרסמה דו"ח הפונה בעיקרו לאנשי כוחות הביטחון ומזהיר כי מכשירי הסלולר משתפים את פרטי המיקום של המשתמשים כחלק מתפיסת ההפעלה שלהם ולא ניתן למנוע זאת באופן מוחלט

רפאל קאהאן 16:2605.08.20

סוכנות הביון האמריקאית, ה-NSA, מזהירה בדו''ח מיוחד שפורסם אמש (ג') על כך ששירותי מיקום בסמארטפונים מהווים סיכון אדיר לפרטיות. בסוכנות מתמקדים בעיקר באנשי כוחות הביטחון האמריקאים ועובדי סוכנויות הביון, אך הממצאים שלה יכולים להתייחס לכל מי שפרטיותו חשובה לו. על פי מחברי הדו''ח, מכשירי מובייל משתפים את פרטי המיקום של המשתמשים כחלק מתפיסת ההפעלה שלהם ולא באמת ניתן למנוע זאת לגמרי. 

 

 

 

הממצאים של הדו''ח כאמור אינם חדשים לגמרי לכל מי שעקב אחרי שערוריות הפרטיות בעשר השנים האחרונות. ואולם זו הפעם הראשונה שה-NSA, מפירת פרטיות ידועה בעצמה דרך תוכנית Echelon הידועה לשמצה שלה, מפרסמת שמדובר בבעיה שלא ניתן להתמודד עימה ולחסל לחלוטין. בהתאם היא ממליצה לכל סוכן שטח או צבא ארה"ב לקחת את הסכנה הזו בחשבון בהתאם לפעילות בו הוא לוקח חלק. בסוכנות גם מרחיבים את היריעה לכל מי שרוצה לשמור על פרטיותו בכל מחיר.

מעקב אחר מיקום מעקב אחר מיקום צילום: שאטרסטוק

 

לדברי הסוכנות, מהרגע שמכשיר מובייל נדלק, הוא משתף את המיקום. במקרים מסוימים הוא גם ממשיך לשתף גם אם אין קליטה סלולרית או איכון מול שירות לווייני. סמארטפונים מודרניים מסוגלים לזהות את מיקום המשתמשים גם דרך חיבור לרשתות אינטרנט אלחוטיות או אפילו להתקני בלוטות'. לא מעט בניינים או קניונים מרושתים בהתקנים כאלה שמיועדים לספק מעקב אחרי הבאים והולכים, אם כדי להתאים להם פרסומות, לייצר סטטיסטיקות תנועה או כדי לספק שירותים נוספים כגון ניווט פנימי בקניונים או קמפוסים של חברות.

 

עוד מוסבר שאפשר לקבל גישה למידע המיקום ללא שיתוף פעולה מצד הספקית. תחנות ממסר סלולריות ניתנות לרכישה באופן מסחרי וגורמים זדוניים יכולים להשתמש בהן כדי להונות את מכשירי הסלולר ולקבל גישה למידע שמשודר לאנטנות הסלולריות הלגיטימיות. בין היתר המידע יכול לכלול מיקום, מזהה המכשיר, מספר הטלפון, כתובות IP ועוד פריטים דומים שאיסוף שלהם חושף מידע רב על בעלי הסמארטפון.

 

עוד מסבירים שם שלא מדובר רק בסמארטפונים, מחשבים או טאבלטים. גם מכשירי אינטרנט הדברים או שעונים חכמים יכולים להוות סכנה. בסוכנות מוסיפים עוד אזהרות לגבי מוצרי בית חכם כגון נורות, מוצרי חשמל, תרמוסטטים וכמובן מכוניות חכמות. במקביל מזהירים גם מאפליקציות ושירותי מדיה חברתית - אבל כאן אין חידוש מיוחד - מה שכן האזהרה החמורה של הסוכנות מחזקת את הממצאים כמו גם את הסכנה שקיימת בהן. עוד מוסבר שאפליקציות נוטות לבקש הרבה יותר הרשאות מאשר הן צריכות ומומלץ להמעיט בהענקתן.

 

המלצות הבטיחות של ה-NSA כוללות: כיבוי שירותי המיקום במכשיר, כיבוי משדרי הרדיו של הבלוטות', ה-WiFi, ה-NFC כשלא נדרשים להשתמש בהם ושימוש במצב טיסה ככל שניתן. שימוש בהגדרות הפרטיות המחמירות ביותר שניתן בכל האפליקציות המותקנות, הגבלת השימוש של אפליקציות ניווט, כושר, מיפוי, מצפנים, קניות ומסעדות; כמו כן מומלץ להגביל או לבטל לחלוטין את פרופיל הפרסום האישי - שמכיל מידע שנאסף על ידי גוגל או פייסבוק - ומשמש להתאמת פרסומות אך גם מזהה מיקום גם ללא הפעלת שירותי המכשיר.

 

סמארטפונים סמארטפונים צילום: שאטרסטוק

 

בנוסף מומלץ לאפס אותו בכל כמה שבועות כדי למנוע שימוש במידע היסטורי. עוד מתייחסים שם לשירותי מציאת המכשיר באנדרואיד ובאייפון שגם הם משדרים את מיקום המשתמש באופן תדיר וממליצים להימנע משימוש בהם כמובן אם רוצים להגביל את שיתוף המיקום בלבד. כאמור ה-NSA מומחית בניצול הטכנולוגיה לצרכיה, כך שאם היא מזהירה, כנראה שכדאי להקשיב לה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x