$
מט"ח וסחורות

"נפילת הדולר - ירידה מוצדקת שצריכה להמשיך"

המטבע האמריקאי איבד 0.4% ושערו היציג נקבע על 3.412 שקלים; הדולר ממשיך בנסיגה שלו גם מול היורו והפאונד; בבנק השווייצרי לומברד אודייה מציינים כי "נפילת הדולר עלתה אפילו על הציפיות הדוביות שלנו"; הירידה תימשך, כך טוענים בבנק, בין היתר בגלל שינוי המדיניות האירופאית בניהול המשבר, אך "הקצב צפוי להאט במהלך החודשים הקרובים"

נועם לנדמן 12:3705.08.20

לאחר יומיים של עליות קלות במטבע האמריקאי לעומת השקל, הדולר נחלש היום (ד') המטבע האמריקאי איבד 0.4% ושערו היציג נקבע על 3.412 שקלים. אתמול, למרות שהשער היציג שלו נקבע בעליות לעומת המטבע הישראלי, מוקדם יותר במהלך המסחר, רשם המטבע האמריקאי שפל של שנתיים וחצי, כשעמד על 3.045 שקלים. כמו כן, נמשכת מגמת העלייה ביורו לעומת השקל - מטבע הגוש טיפס ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.037 שקלים.

 

הדולר ממשיך בנסיגה שלו מול היורו והפאונד - מטבע הגוש מטפס ב-0.5% ל-1.186 דולרים, הפאונד מתחזק ב-0.6% ל-1.313 דולרים.

  

 

דולר; נשיא ארה"ב טראמפ דולר; נשיא ארה"ב טראמפ צילום: גטי אימג'ס, שאטרסטוק

 

וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המסחר במט"ח בבנק השוויצרי לומברד אודייה: "נפילת הדולר עלתה אפילו על הציפיות הדוביות שלנו. זו ירידה מוצדקת שצריכה להמשיך, אם כי הקצב צפוי להאט במהלך החודשים הקרובים".

 

לדברי קיונאקיס, "מאז השיא המחזורי האחרון בסוף מרץ 2020, מדד מסחר הדולר המשקולל (TW USD index) ירד בסביבות 10%. הנפילה נבעה משילוב של מספר גורמים: התחייבות הפד להשארת ריבית אפסית, יחד עם ציפיות לעליית אינפלציה הובילו להתכווצות מאסיבית בשיעורים הריאלים בארה"ב. בנוסף, ציפיות להתאוששות וריבאונד בפעילות הכלכלית והמסחר העולמי תרמו גם כן לנפילה. ובמקביל לאלו, ההחמרה במצב התפשטות המגפה בארה"ב ועליית הסיכויים של ג'ו ביידן להיבחר תרמו גם הם להערכת הדולר".

 

 

היחלשות הדולר - גם בשל שינוי מדיניות ניהול המשבר באירופה

 

גורם נוסף לנפילת הדולר לפי קיונאקיס: "שינוי משמעותי בפוליטיקה באיחוד האירופי לעבר שיתוף פעולה פיסיקלי וסולידריות תרם רבות להיחלשות הדולר והתחזקות שער היורו לעומת הדולר. השינוי ההיסטורי בניהול הכספים של האיחוד האירופי בעתות משבר הפחית משמעותית את הסיכונים הכלכליים והוא ימשיך לתמוך ביורו. אנו צופים צמצום נוסף של הדולר כאשר הדולר יישאר בתמחור יתר של כ-8% בהתבסס על הערכותינו".

 

בהקשר לשער היורו לעומת הדולר אמר קיונאקיס: "אנו מעדכנים את תחזית שער היורו לדולר ל-1.21 בסוף שנה ול-1.23 בסוף הרבעון השני של 2021. יחד עם זאת, סביר להניח כי הערכת השווי של היורו לא תמשיך לספק רוח גבית לשער, מכיוון ששער היורו לדולר קרוב לערך שווי המשקל שלו שנע בין 1.18-1.25. לדעתנו, מעל לרמה של 1.20 המשך השקעה ביחס לסיכון יהפוך לפחות אטרקטיבי".

 

בנושא שער הפאונד לדולר הסביר קיונאקיס: "היחלשות הדולר משפיעה גם על תחזית שער הפאונד לדולר עם תחזית של 1.33 בסוף השנה ו-1.37 ברבעון השני של 2021, בהנחה שבריטניה תגיע להסכם ברקזיט לפני תום תקופת המעבר. למרות שהשווקים התקשו לתמחר במדויק סיכונים הקשורים לברקזיט, אנו מאמינים כי עד הרבעון הרביעי בריטניה תהיה קרובה לעסקה – דבר שיתמוך עוד יותר בשער הפאונד לדולר".

x