עוד צרות לתשובה: רשות ני"ע מקיימת בירור מינהלי נגד דלק קידוחים
השותפות דיווחה כי הרשות דורשת ממנה מסמכים בנוגד לשינויים מהותיים בהסכם מול דולפינוס המצרית, שלא דווחו לכאורה למשקיעים. דלק קידוחים אמורה לגייס בשבוע הבא 2.5 מיליארד דולר
הצרות של יצחק תשובה מגיעות גם לרשות ני"ע. דלק קידוחים שבבעלות קבוצת דלק ושמצויה בשלבים סופיים של גיוס חוב של 2.5 מיליארד דולר, דיווחה אמש שרשות ני"ע מקיימת בירור מינהלי נגד השותפות - במסרת זו דורשת הרשות המצאת מסמכים ומידע מהחברה.
- התוכנית: דלק קידוחים תגייס ביום שני, קבוצת דלק בשלישי
- דלק קידוחים חותכת שוב את תחזית ההכנסות ואת השווי של מאגר תמר
- עסקת שברון-נובל: הנס השני של יצחק תשובה
הבירור נוגע להיקף הגילוי של דלק קידוחים אודות האפשרות שניתנה לשותפות דולפינוס בהסכם לרכישת גז משותפות לוויתן בדיווחים של השותפות בסוף 2019 ובדוחות השנתיים שלה ל-2019.
ככל הנראה מדובר בנושא שצף בבקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה שהוגשה באפריל ולפיה, דלק קידוחים הסתירה מידע מהותי וחשוב כשלא גילתה כי ביצעה "תיקון קריטי" להסכם עם דולפינוס, חברת סחר הגז הטבעי המצרית שמספקת גז לצרכנים הגדולים במצרים, ביניהם ממשלת מצרים, והיא אחת משלושת הלקוחות המהותיים של דלק. המידע התגלה מאוחר יותר בדיווחים של השותפות של דלק, ישראמקו ורציו, ובעקבותיהם ירד שווי דלק קידוחים בבורסה ביותר מ-200 מיליון שקל.
דלק קידוחים ביצעה תיקון מהותי לתניית ה-Take or Pay שבהסכמי היצוא, כך שאם ירד המחיר היומי הממוצע של חבית נפט מתחת לרף של 50 דולר ארה"ב, דולפינוס תהא רשאית להקטין ב-50% את כמות הגז שהתחייבה לרכוש מהשותפות. תניית Take or Pay היא התניה המופיעה בחוזים בין ספק ללקוח, לפיה הלקוח מתחייב לרכישה בהיקף מסוים מן הספק, אך אם ירכוש בפחות מהיקף זה, יחויב הלקוח בתשלום פיצוי לספק בגין הרכישה החסרה.
בניגוד לחקירה פלילית, בירור מנהלי בודק אם נעשתה הפרה מינהלית של חוקי ני"ע, ואם הבירור מבשיל הוא מוביל להליך אכיפה מינהלי (לא פלילי) נגד החברה ובעלי תפקידים בה, כולל יועצים חיצוניים כמו עורכי הדין שלה. בעוד שהליך פלילי מוביל לעונשים כבדים ואף מאסר, הרי שבהליך מינהלי שמתנהל בפני ועדה שמורכבת משופטים לשעבר, ברשות ני"ע, מתנהל הליך דמוי משפטי, עם קנסות ועיצומים שמגיעים לעיתים למיליוני שקלים.
הבוקר מתברר שהבדיקה כוללת בין השאר את שותפות ישראמקו ותמר פטרוליום, שתיהן מחזיקות יחד בכ-45% במאגר תמר, כמו גם נגד רציו, שמחזיקה 15% במאגר לווייתן.