$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

התוכנית: דלק קידוחים תגייס ביום שני, קבוצת דלק בשלישי

דלק קידוחים מתכננת גיוס חוב של 2.5 מיליארד דולר, ליום שני בערב, שעון ארה"ב. החברה־האם מתכוונת לגייס 163 מיליון שקל זמן קצר לאחר מכן. תשובה צפוי לרכוש מניות ב־50 מיליון שקל וחלקו ידולל

גולן חזני 07:2527.07.20

קבוצת דלקמתכוונת לבצע את גיוס ההון שלה, של 163 מיליון שקל, בשבוע הבא, זמן קצר לאחר גיוס החוב של דלק קידוחים. השאיפה היא שגיוס החוב של החברה־הבת, בהיקף של 2.5-2 מיליארד דולר, יעניק רוח גבית לגיוס ההון של החברה־האם.

 

 

 

מה דעתך על מניית דלק קבוצה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

ל"כלכליסט" נודע כי גיוס החוב של דלק קידוחים, שאותו יוביל בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן, יתבצע ביום שני הבא בערב, שעון ארה"ב. במקרה של דחייה בגיוס של דלק קידוחים, יידחה גיוס ההון של קבוצת דלק ביממה, ליום רביעי הבא.

 

בג'יי.פי מורגן מאמינים שההנפקה תעבור בהצלחה, לאור ההתעניינות של גופים פיננסיים חזקים ברוד שואו, אבל לא יודעים לנקוב בגובה הריבית. בגיוס של 2.5 מיליארד דולר, שהם קרוב ל־10 מיליארד שקל, יש משמעות גדולה לכל אחוז בריבית. החוב של דלק קידוחים, שמיועד לפרוע חוב לבנקים בסך 1.7 מיליארד דולר עד סוף 2020 וחצי מיליארד דולר נוספים ב־2021, הוא בריבית נוחה של 5%. גורמים בסביבת הגיוס מעריכים, לפי אינדיקציות ראשוניות ביותר ולא מחייבות, שהריבית תנוע סביב 7%-6%, שבימים אלה נחשבת ריבית סבירה ותהווה סוג של הישג עבור דלק קידוחים.

 

 

יצחק תשובה, בעלי קבוצת דלק יצחק תשובה, בעלי קבוצת דלק צילום: קבוצת דלק

 

על רקע ההערכות החיוביות לגבי ההנפקה, שפורסמו אתמול ב"כלכליסט" לראשונה, זינקה מניית דלק קידוחים בכ־15% וסחבה אחריה את מניית קבוצת דלק, שעלתה ב־3.7%. עם זאת, האופטימיות מוגבלת, משום שמדובר בשוק מאוד תנודתי ובשבוע שעד להנפקה כל אירוע שלילי יכול להרעיד את שוק האנרגיה ואת החברה בפרט.

עוד נודע ל"כלכליסט" בנוגע להנפקת קבוצת דלק כי יצחק תשובה ירכוש בהנפקה מניות בהיקף של כ־50 מיליון שקל וידולל במידה מסוימת.

 

השאלה היא מה יקרה אם דלק לא תגיע לסכום שעליה לגייס לפי ההסכם עם המחזיקים, 163 מיליון שקל. במקרה כזה, אם תצליח לגייס מעל 100 מיליון שקל, דלק עשויה לבקש ולקבל ארכה לגיוס מאוחר יותר של יתרת הסכום.

 

אתמול דיווחה דלק קידוחים כי בינה לבין רשות המסים התגלעה מחלוקת בנוגע להוצאות של השותפות לשנת 2019. רשות המסים אינה מכירה לדלק קידוחים בהוצאות מימון והוצאות נוספות, שנוגעות להקמת נכס, כמו גם בקשר להכנסות מימון הנובעות מהפרשי שער על נכס בהקמה. המחלוקת היא בהקשר הכנסות דלק

קידוחים ב־2017, כשהחברה דיווחה על הכנסות של 218 מיליון דולר בעוד הרשות טוענת שההכנסות לצורכי מס הן על 369 מיליון דולר. בנוסף, דיווחה השותפות על רווחי הון של 544 מיליון דולר, בעוד רשות המסים טוענת כי רווחי ההון של השותפות לצורכי מס היו אמורים להיות 663 מיליון דולר. הרשות דורשת מס נוסף של 86 מיליון דולר, ודלק לא מקבלת זאת ותצא למאבק.

 

אתמול אישרה להב אל.אר שבשליטת אבי לוי, כי היא מנהלת מגעים לרכישת דלק ישראל, יחד עם חברה בשליטת רמי לוי. העניין נחשף ב"כלכליסט". להב, שפועלת בתחום הנדל"ן בעיקר בגרמניה, מכוונת לנדל"ן של תחנות הדלק, ורמי לוי מכוון בעיקר לחנויות הנוחות. מולם מתמודדת קבוצה של האחים מייק ודני זלקינד, בעלי השליטה באלקו וסופרגז, ולאומי פרטנרס. קבוצת דלק מתכוונת לחתום על מזכר כוונות לגבי דלק ישראל עוד לפני גיוס ההון, אולם ספק אם תספיק.

 

יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק
x