פרסום ראשון
יצא לדרך: מכרז ביטוח הרכב הגדול בישראל בהיקף של כרבע מיליארד שקל
משרד האוצר פרסם מכרז לביטוח 60 אלף רכבי עובדי מדינה שהיקפו הכספי מוערך ב-263 מיליון שקל. ספקיות הביטוח הנוכחיות של משרד האוצר הן מגדל, הראל ושירביט אך בעידן הקורונה ולאחריו נושא ביטוחי הרכב עשוי לעבור שינוי למודלים של ביטוחים לפי היקף הנסיעות
מכרז ביטוח הרכב הגדול בישראל יוצא לדרך, עבור כ-60 אלף מכוניות של עובדי מדינה. היקפו הכספי מוערך ב-263 מיליון שקל, כך עולה ממסמכים שמפרסם משרד האוצר.
- ההטבה לעובדי המדינה הוקפאה - אך צה"ל נלחם על הקייטנות
- חברת הביטוח הכי מתחשבת בנהגים בזמן המשבר - הראל. במקום האחרון בדירוג - מגדל
- משבר? הממשלה רוכשת רכבים ב־100 מיליון שקל
משרד האוצר מוציא ומנהל את המכרז - אבל כל עובד מדינה משלם את ביטוח הרכב בעצמו.
מכרז רכבי עובדי המדינה הקודם שיצא לדרך בשנת 2018 היה מכרז גדול יותר וכלל כ-66 אלף רכבים. ואילו המכרז שפורסם ב-2016 היה אף גדול יותר - למעלה מ-70 אלף רכבים. המשמעות היא כי הצטמצם מספר עובדי המדינה אשר מחזיקים בבעלותם רכב.
ספקיות הביטוח הנוכחיות של משרד האוצר הן מגדל, הראל ושירביט. מגדל ביטחה כ-65% מן הרכבים של עובדי המדינה, הראל כ-32% ואילו שירביט ביטחה את היתר כ-3%.
בשעתו הלינו עובדי המדינה על מחיר ביטוחי הרכב בטענה שבשוק הפרטי מחירי הביטוחים נמוכים יותר. התלונות גרמו לחברות הביטוח לשפר את הצעותיהן.
יש להדגיש כי בעידן הקורונה ולאחריו, נושא ביטוחי הרכב עשוי לעבור שינוי. זאת במיוחד לנוכח מעבר של חברות ביטוח למודלים של ביטוחים לפי נסועה. כלומר ביטוח אשר לוקח בחשבון כמה המכונית נוסעת וכתוצאה מכך כמה היא חשופה לסיכונים.