$
שווקי חו"ל

שלומברגר, ענקית השירותים בתחום האנרגיה, מפטרת 21 אלף עובדים

מדובר בכמעט 20% מכוח האדם של החברה; הרקע למהלך: צניחה בהכנסות על רקע קריסת תעשיית פצלי השמן בארה"ב ומגפת הקורונה

שירות כלכליסט 10:1825.07.20
שלומברגר (Schlumberger), החברה הגדולה בעולם לשירותים לשדות נפט, מתכוונת לקצץ 21 אלף משרות - קרוב ל-20% מכוח העבודה. זאת על רקע קריסת תעשיית פצלי השמן בארה"ב ומגפת הקורונה שגרמו לצניחה בהכנסות.

 

 

 

החברה, שנפגעה בצורה קשה מהירידה בפעילות הקידוחים בצפון אמריקה, הודיעה כי הלקוחות "צמצמו משמעותית" את ההוצאות שלהם. כמו כן, דיווחה על הוצאות חד פעמיות בגובה 3.7 מיליארד דולר, כולל מיליארד דולר לכיסוי פיצויים למפוטרים. "זה כנראה היה הרבעון המאתגר ביותר שנתקלנו בו בעשור האחרון", הגיב אוליבייה לה פוץ' (Olivier Le Peuch), מנכ"ל החברה, "הדבר משקף את הבעיות בתעשייה שמתמודדת עם חוסר איזון בהיצע שנגרם על ידי הרס הביקוש בשל הקורונה".

 

 

(תצלום ארכיון) (תצלום ארכיון) צילום: גטי אימג'ס

 

החברה דיווחה על הפסד של 3.4 מיליארד דולר. ההכנסות עמדו על 5.3 מיליארד דולר ברבעון, ירידה של 28% לעומת הרבעון הקודם.

 

מחירי הנפט צנחו באפריל לטריטוריה שלילית, על רקע התפשטות הקורונה והפגיעה בביקוש שנפל בשליש, וכן מלחמת מחירים בין רוסיה וסעודיה שגרמה לזינוק במלאי. המחירים הנמוכים מדי לא אפשרו לחברות הנפט האמריקאיות להגיע לרווחיות, ורבות מהן נאלצו להפסיק את הקידוחים ולצמצם את הייצור.

 

 

חברת שלומברגר חברת שלומברגר צילום: רויטרס

 

חברות כמו שלומברגר, שמספקות שירותים ליצרניות הנפט החל מתחזוקת הכבישים ועד לבארות הקידוח והתקנת ציוד הייצור, הן לרוב בין הנפגעות באופן הקשה ביותר מהאטה, שכן בעקבות זאת חברות הנפט מפחיתות הוצאות ומקפיאות פרויקטים. "חברות כמו שלומברגר לא יכולות לשלוט בפעילות של הלקוחות שלהן, אך הן יכולות לשלוט בהוצאות ולכן הן יקצצו ככל האפשר", הגיבה האנליסטית ג'ן ראולנד מחברת המחקר אדוארד ג'ונס.

 

החברה, שהעסיקה 105 אלף עובדים נכון לסוף השנה שעברה, לא פירטה היכן יתבצעו הקיצוצים. כבר ברבעון הראשון דיווחה כי קיצצה 1,500 משרות בצפון אמריקה.

 

מחירי הנפט אמנם התאוששו מאז אפריל ועלו ל-40 דולר לחבית, אך החברות ממשיכות לפעול בזהירות מחשש לפגיעה נוספת בשל התפשטות הקורונה והאפשרות להטלת סגרים נוספים ברחבי העולם. מרבית האנליסטים מאמינים כי ארה"ב לא תחזור בקרוב לרמות ייצור של 13 מיליון חביות ביום שנרשמו בתחילת השנה, וההתאוששות עוד תיקח זמן.

x