$
מעסיקים

דווקא עכשיו, נדרשת אמפתיה בראיונות עבודה

רבים מהמרואיינים שמחפשים בעת הזו עבודה חדשה, חוו מכה קשה שלא צפו אותה. רובם איבדו את מקום עבודתם ולא החליטו על דעת עצמם להתפטר. כל ראיון עבודה בתקופה הזו, ראוי שיתחיל בתודעת המראיין להבנה למצב הרגשי איתו מגיע המועמד. כל זאת, כמובן מבלי לעשות הנחות בצד המקצועי, בהתאמה לדרישות התפקיד והארגון אליו מגייסים

ערן מרדכי 14:4221.07.20

על פי נתוני שירות התעסוקה, אנו נמצאים בתחילת גל שני של אבטלה, כאשר שיעור האבטלה, כולל חל"ת, עומד כיום על 20.9%. תחזית זו מצטרפת לאזהרה של ה–OECD, שלפיה מספר המובטלים בגל השני יהיה גבוה מזה שבגל הראשון. לצד זאת, לא מעט ארגונים גם מגייסים עובדים חדשים, ורק לאחרונה הודיעו כמה חברות גדולות במשק כי הן מגבירות דווקא את מערך הגיוס שלהן. בצל המשבר המתמשך, ולאור מצבו של שוק התעסוקה, תפקידו של המראיין והתנהלותו בעת הזאת הפכה לקריטית מתמיד, כזו שתשפיע משמעותית על חיים של אדם.

 

כיום יותר מתמיד, נדרשת חמלה, אמפתיה, אנושיות והבנת מצב השוק הרגיש מצד המראיין.

 

רבים מהמרואיינים שמחפשים בעת הזו עבודה חדשה, חוו מכה קשה שלא צפו אותה. רובם איבדו את מקום עבודתם ולא החליטו על דעת עצמם להתפטר, חלקם אחרי ותק מכובד במקום העבודה, וחלקם היו בטוחים שיצאו ממנו לפנסיה. רבים מהם יגיעו אל ראיון חדש במצב נפשי דחוק, עם ביטחון עצמי פגוע, ובחרדה כלכלית לעתיד.

כל מרואיין מגיע עם מטען רגשות משלו. חלקם בעלי משפחות, חלקם זוגות צעירים עם התחייבויות כספיות גדולות, ועל חלקם מאיים מחסור קיומי. חלק מהמרואיינים הם בוגרים המתקרבים לשנות ה- 50 ואפילו ה- 60, ואף מעבר לכך, והם מגיעים עם מטענים נוספים של קשיים בתחרות מול הצעירים וה"רעננים".

 

ראיון עבודה, אילוסטרציה ראיון עבודה, אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

 

על כל מראיין שמולו עומד מרואיין לראות בו בן משפחה: אח צעיר שחייב עבודה כאן ועכשיו כדי לשלם את המשכנתא, בן דוד שבאמצע החיים פוטר ומחפש עבודה, אבא עם 3 ילדים קטנים וזקוק נואשות לעבודה כדי לכלכל את המשפחה, אחות גדולה שעבדה שנים באותה חברה מצליחה ופתאום, בלי הודעה מוקדמת, מצאה עצמה בבית, מובטלת. באם יראה המראיין את המרואיין שמולו עם עיניים חומלות ולב פתוח, יחווה המרואיין חוויה טובה יותר, אופטימית, וייצא עם תחושה שמבינים אותו ושהוא שווה. נכון, לא בטוח שזה יביא בהכרח למציאת עבודה לאותם אנשים, אך גם אם לא יתקבלו למשרה אליה התראיינו, הם עדין יכולים לצאת מחוזקים מראיון חיובי ואמפתי.

 

כל ראיון עבודה, בעיקר בתקופה הזו, ראוי שיתחיל בתודעת המראיין להבנה למצב הרגשי איתו מגיע המועמד. כל זאת, כמובן מבלי לעשות הנחות בצד המקצועי, בהתאמה לדרישות התפקיד והארגון אליו מגייסים. דרושה שתהיה גישה מכילה, אמפטית ואנושית - שתסייע למרואיין להיות נינוח יותר, לספר בפתיחות על עצמו ועל ניסיונו התעסוקתי, ובהתאמה תגדיל את סיכוייו למצוא עבודה במקום המבוקש. המראיין מצדו, יזכה לראות את האמת הפנימית של המרואיין ואת יתרונותיו התעסוקתיים בנטרול רעשי הרקע הנלווים, עימם מגיע המרואיין לראיון.

 

אם אכן כך יתנהלו הראיונות, גם אם תתקבל תשובה שלילית למועמד - הוא יקבל זאת בהבנה רבה יותר. בטווח הארוך יותר, תהיה לכך גם השפעה חיובית על מצבו הרגשי ועל המוטיבציה שלו להמשיך לחפש עבודה, ובכלל יהפוך את התהליך עבור מחפש העבודה לפחות טראומטי ומצלק. התנהלות כזו לא בהכרח תהפוך אתכם למראיינים טובים יותר, אבל בוודאות תעשה אתכם אנשים טובים יותר.

 

הכותב הינו מנכ"ל דנאל משאבי אנוש מקבוצת דנאל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x