נציב תלונות השופטים: טעם לפגם בהתכתבות פמיליארית מדי בין איתן אורנשטיין לאפי נוה
"יש לוודא כי לא יווצר הרושם שמדובר בשיח שהוא במהותו של 'שמור לי ושמור לך'", כותב נציב תלונות השופטים אורי שהם על ההתכתבות הפמיליארית בין נשיא בית משפט המחוזי בתל אביב לשעבר איתן אורנשטיין ליו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה
- פרישת השופט איתן אורנשטיין: עזיבה תחת עננה
- איתן אורנשטיין: "לא פעלתי במשוא פנים כלפי ענבל אור - ההתכתבות עם עו"ד אפי נוה אינה רלוונטית"
- הותר לפרסום: איתן אורנשטיין הוא השופט הבכיר שהתכתבות שלו עם אפי נוה הופצה
ההתכתבות, שהניבה מספר תלונות לנציב, נגעה למינויו של אורנשטיין לנשיא המחוזי המיועד. ההתכתבות בין השניים החלה בעת הכנס ה-16 של לשכת עורכי הדין באפריל 2016 ונמשכה עד להתכנסות ועדת האיתור לבחירת נשיא בית משפט מחוזי בתל אביב. נוה כראש הלשכה מבקש לחזק המחלקה הנזיקית החלשה במחוזי תל אביב, מה שהניע את עורכי הדין הנזיקיסטים לנדוד ללוד למחוזי מרכז. "הגעתי למסקנה", כותב הנציב שהם, "כי מדובר בשיח הנוגע ישירות לעניינו של ציבור הנזיקיסטים".
נוה כתב לאורנשטיין: "אתה תצטרך רק לקיים את ההתחייבות היחידה שסיכמנו לטובת ציבור הנזיקיסטים...ששאר הענפים ישתתפו בנטל". אורנשטיין, כותב שהם, אינו מגיב ישירות לדרישה זו ואינו אומר כי בכוונתו לדאוג לכל ענפי המשפט אלא מסכם את ההתכתבות ב"סופ"ש נעים". "לא הייתי רואה בהתכתבות זו כל פגם", מסכם שהם, "אלמלא העובדה שמשרדו של נוה מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין, כך שיש לו עניין רב בקידומו של תחום זה על חשבון תחומי משפט אחרים". לכן, היה מצופה מאורנשטיין "כי יבהיר לנוה שבכונתו לקדם להתמקצעות בכל תחומי המשפט....דבר שלא נעשה – וחבל".
לעניין השיח הפמיליארי מדי – "נראה שאף כאן יש טעם לפגם", קובע שהם, במיוחד לגבי אמירות כמו "תשמור עלי", של אורנשטיין או "נו, פירקת אותה?" של נוה עליה משיב הנשיא שדן בתיקי ענבל אור: "נדחה לעיון ולמתן החלטה".
אורנשטיין טען לגבי אופי ההתכתבות כי זו "התנהלה בסגנון ידידותי כטבען של התכתבויות פרטיות ובלתי פורמליות בטלפון הנייד, והיא אינה נובעת מקשרים חברתיים בינו לבין נוה". נוה, באמצעות עו"ד בעז בן צור, טען שיש לדחות את התלונות נגד אורנשטיין מאחר שמדובר בהתכתבות שהושגה תוך ביצוע עבירה פלילית, ובכלל זה גניבה ופריצה למכשירי הטלפון הניידים של נוה. ולעניין הסגנון: "ידוע לכל שנוה נוהג להתבטא בצורה בלתי אמצעית כדבר שבשגרה, בין אם מדובר בשיחה אישית ובין אם בשיחה מקצועית".
בנוסף לההתחייבות ולפמיליאריות, קובע שהם שנפל פגם בשני עניינים שבהם נתן אורנשטיין החלטות בתיקים הנוגעים לנוה או למשרדו. מדובר בהחלטות טכניות אמנם, אבל הוא מציין שמוטב היה להימנע מהן "על רקע מעורבותו של עו"ד נוה במינוי".