ראש לשכת עוה"ד לשר האוצר: "אל תאשר את צמצום תקרת השימוש במזומן"
אבי חימי והיו"ר המשותף של ועדת איסור הלבנת הון ועבירות כלכליות, אורי גולדמן, שלחו היום מכתב לשר האוצר, ישראל כץ, הנוגע לכוונתו לקדם את צמצום תקרת השימוש במזומן ל-6,000 שקל. חימי: "דווקא בימים אלה, יש צורך לבטל את חוק השימוש במזומן כדי להניע את גלגלי המשק ולא להטיל על הציבור הגבלות נוספות"
ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי פנה היום (ב') לשר האוצר, ישראל כץ ויצא נגד צמצום תקרת השימוש במזומן – כך עולה ממכתב ששלח ראש הלשכה ביחד עם עו"ד אורי גולדמן, יו"ר משותף של ועדת עבירות כלכליות ואיסור הלבנת הון בלשכה לשר האוצר.
- שר האוצר כץ: תקרת השימוש במזומן תרד מ-11 אלף ל-6,000 שקל
- המירוץ לוועדה לבחירת שופטים: עו"ד דוד פורר הסיר מועמדותו לטובת עו"ד מאיר מזרחי
- ראש לשכת עוה"ד אבי חימי חושף את משכורות הבכירים בלשכה
במכתב נכתב כי "נודע לנו, כי בכוונתך לקדם את הצעת רשות המיסים להגביל את השימוש במזומן ל-6,000 שקל באמצעות הכנסת תוספת לחוק ההסדרים לתיקון החוק לצמצום השימוש במזומן כדלקמן: לעוסק – מתקרה של 11,000 שקל לתקרה של 6,000 שקל ולפרטי מתקרה של 50,000 שקל לתקרה של 15,000 שקל (למעט במכירת רכב יד שניה).נבקשך שלא לאשר את התיקון המבוקש של צמצום הסכומים לבטח בתקופה זו ובנסיבותיה, קל וחומר במסגרת חוק ההסדרים מבלי שמתקיים לגבי התיקון דיון מהותי".
עו"ד חימי מציין כי לפי החוק, צמצום השימוש במזומן נכנס לתוקף מיום 1.1.19, דהיינו כבר מעל שנה וחצי שההסדר החוקי הקיים פועל, וטרם יישקלו שינויים במתכונתו ניתן לבחון את היעילות שלו והאם החוק אכן מגשים את תכליותיו.
"אין מחלוקת, כי החוק הטיל נטל אדיר על האזרחים ושינה את ההתנהגות ואת דפוסי החשיבה בישראל, אך לשינוי נוסף של הסכומים נדרש דיון מעמיק במידת יישומו של החוק. דיון מעמיק שכזה אינו קיים בחוק ההסדרים. כך למשל עולות שאלות, כגון: האם שר האוצר בחן האם אכן צומצם השימוש במזומן בישראל? ,האם לא די בסכומים המוגדרים בחוק כיום בכדי להגשים את תכלית החוק, ומהי ההצדקה לצמצמם את התקרה?".
עו"ד חימי ביקש משר האוצר שלא לאשר את התיקון המסתמן בחוק ההסדרים לחוק לצמצום השימוש במזומן. "ככל שרשות המיסים תעמוד על תיקון החקיקה, נבקש כי תפעל לאלתר להפריד את התיקון מחוק ההסדרים, על מנת שניתן יהיה לבחון את ההסדר הנוכחי בהתאם לדרישות שמציב החוק, לרבות הגשת דו"חות, נתונים וכיו"ב לוועדה הרלבנטית בכנסת, שאמורה לפקח על יישום החוק ולבחון האם מדובר בצמצום נדרש".
ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי מסר בתגובה: "דווקא בימים אלה, יש צורך לבטל את חוק השימוש במזומן כדי להניע את גלגלי המשק ולא להטיל על הציבור הגבלות נוספות שרק מכבידות עליו ופוגעות בכלכלה".