$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

נחתם הסכם שיתוף פעולה בין אבו דאבי לרפאל ותע"א בנושא בדיקות הקורונה

במוקד ההסכם עם חברת Group42 מאיחוד האמירויות: טכנולוגיות חדשות לזיהוי הנגיף, שהחברות יפתחו וישווקו יחד. לכלכליסט נודע כי רפאל תספק טכנולוגיה רובוטית למיזם

אודי עציון 09:5303.07.20

התעשייה האווירית, רפאל וחברת Group 42 מאבו דאבי, עיר הבירה של איחוד האמירויות הערביות, הכריזו אתמול (ה') על שיתוף פעולה, וזאת בתחומי המחקר ופיתוח למציאת פתרונות שיסייעו במאבק במחלת הקורונה.

 

 

 

הסכם שיתוף הפעולה נחתם עם חטיבת אלתא של התעשייה האווירית, באמצעות שיחת וידיאו בין איחוד האמירויות לישראל, במהלכה נידונו דרכים למינוף טכנולוגיות חדשניות משותפות בתחומי הבינה המלאכותית, החישה, הלייזר ועוד. החברה מהמפרץ הפרסי החלה את דרכה בעיסוק בבינה מלאכותית, והתרחבה לטכנולוגיות רפואיות.

 

 

 

"המוצר הראשון שנעבוד עליו ביחד יהיה טכנולוגיות זיהוי קורונה, שנפתח ביחד ונשווק בעולם", אמר לכלכליסט ישראל לופה, סמנכ"ל החדשנות באלתא, "כל השיחות לפני חתימת ההסכם בוצעו ב'זום', מקווה שכאשר מצב המגפה ניסע לבקר אצלם והם אצלנו. גרופ42 היא חברת טכנולוגיה מתקדמת, שחיפשה כמונו שותף לפיתוחים בתחום הקורונה, ואחרי טכנולוגיות הבדיקות נבחן פרויקטים נוספים".

 

 

מנכ"ל אלתא, יואב תורג'מן מנכ"ל אלתא, יואב תורג'מן צילום: התעשייה האווירית

 

 

החתימה על הסכם שיתוף הפעולה החתימה על הסכם שיתוף הפעולה צילום: wam.ae

 

 

 צילום: wam.ae

 

 

אלתא, שמתמחה במכ"מים, מערכות הגנה נגד רחפנים, במערכות מודיעין ורובוטיקה, מקיימת מאז התפרצות הקורונה בישראל שיתופי פעולה עם גורמים במערכת הבריאות ובמערכת הביטחון ומפא"ת וכן חברה ליוזמת רשות החברות הממשלתיות, על מנת להבין את הצרכים המתפתחים במאבק. מערכות מכ"ם וחיישנים תרמיים של החברה משמשים כבר למעקב אחרי מצבם של חולי קורונה בבתי חולים בישראל. הפעילות נעשית כחלק מהפעילות הכוללת של התעשייה האווירית בתחום, במסגרתה מייצר מפעל החלל שלה מכונות הנשמה שתיכננה אינוביטק הישראלית.

 

סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנכ"ל אלתא, יואב תורג'מן: "מחלת הקורונה חוצה יבשות, עמים ודתות ואנו רואים חשיבות עליונה לשיתוף הפעולה שיניב פתרונות פורצי דרך. אנחנו גאים לחבור לחברה מאיחוד האמירויות הערביות ולהוות סנונית לפעילות משותפת עתידית בין שתי המדינות".

 

החלק של רפאל

כאמור, גם רפאל תהיה חלק מהמיזם הטכנולוגי, ותספק לו טכנולוגיות שפיתחה בתחום הרובוטיקה, המאפשרות טיפול בחולי קורונה באופן שמפחית את סכנת ההידבקות לאנשי הצוות הרפואי, כמו אספקת מזון, תרופות ומדידת חום.

 

אריאל קארו, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי ברפאל, אמר כי "מדובר בשיתוף פעולה היסטורי שנולד כתוצאה ממשבר עולמי. כחברה מובילה בתחום הטכנולוגיה בכלל ובתחום הבינה המלאכותית בפרט, אנו שמחים להביא את מנעד הטכנולוגיות הרחב שלנו לטובת פיתוחים שיסייעו במאבק כנגד נגיף הקורונה".

 

פנג זיאו, מנכ"ל החברה מאבו דאבי, אמר כי "אנחנו מאמצים את שיתוף הפעולה הבינלאומי לטובת הציבור. איחוד האמירויות מהווה דוגמה למאמץ הגלובלי למלחמה בנגיף הקורונה, ולחברה שלנו תהיה הזכות לחלוק ולשתף משאבים עם התעשייה האווירית ורפאל".

 

הפרסומים אודות ההסכם במפרץ הפרסי מציגים את שתי החברות הישראליות כחברות טכנולוגיה, למרות שעיקר עיסוקן הוא בתחום הביטחוני, בייצור טילים, מערכות מודיעין, מטוסים ללא טייס ועוד.

x