מאות עובדים סוציאליים מפגינים ברחבי הארץ, חסמו את צומת עזריאלי בת"א
במסגרת המחאה על תנאי העסקתם, העומסים והתקריות האלימות בעבודה - מפגינים מאות ברחבי הארץ. צומת עזריאלי נחסם. אפרת מתל אביב: "שנים מייבשים לנו תקציבים". מיכל מרמת גן: "המצב מחפיר, צריכים הנשמה"
- יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים ענבל חרמוני מזהירה: מערכת הרווחה קורסת
- השכר הממוצע ברוטו של עובדת סוציאלית בישראל: 10 אלף שקל
- למרות ההסכם, ארוכה הדרך לקידום העובדים הסוציאליים
אפרת, עובדת סוציאלית מתל אביב, אמרה: "הגענו לפה כדי להילחם על השירותים החברתיים של מדינת ישראל. לא יכול להיות שבמשך שנים ארוכות מייבשים תקציבים, משלמים לנו מתחת לשכר מינימום. אנחנו מקבלות השלמת הכנסה על טיפול במאות משפחות ומאות לקוחות שלא יכולים לקבל את הטיפול הראוי להם ולצאת מהמצבים שהם נמצאים בהם".
לדבריה, "באנו לפה להילחם ולשנות את ההתייחסות של מדינת ישראל לאוכלוסיות שנזקקות לשירותי רווחה. אנחנו פה עבור כל אזרחי מדינת ישראל שנזקקים בשלב כלשהו בחייהם לעובדת סוציאלית שתהיה פנויה וקשובה ותוכל לטפל בהם בצורה שמגיעה להם".
מיכל, עובדת סוציאלית מרמת גן, ציינה כי בעיניה, מצב השירותים החברתיים והעובדים הסוציאליים הוא ביזיון מחפיר. "אנחנו צריכים הנשמה", אמרה. "אי אפשר לסגור את החודש עם המשכורת שלנו. אי אפשר לתת שירות, יש עומסים ואין עובדים שרוצים לעבוד ולאייש את התקנים. אנו זועקים את מצוקת החברה הישראלית ואת המצוקה שלנו".
יפעת מחולון הוסיפה כי העובדות והעובדים כבר לא יכולים לעשות את עבודתם. "נמאס לנו, קשה לנו", אמרה. "השכר שלנו מביש, התנאים בלתי נסבלים והעומסים לא נורמליים".
גם בצפת מתקיימת מחאה דומה של עובדים ועובדות סוציאליים, ולמקום הגיעו בכירי העירייה ובהם ראש העיר שוקי אוחנה. מנהל אגף הרווחה בעירייה, שרלי שריקי, במקצועו גם עובד סוציאלי, ציין: "המאבק הזה נמשך כבר שנים ללא פיתרון מעשי. אם נשב בבית לא יזיז להם, אבל משפחות הנזקקים לא יקבלו את שלהם. העובדים עושים עבודה קשה בשקט, גם בחירום וגם בשגרה. צריך שמישהו ירים את הכפפה".
גם בבת ים הפגינו כמה עובדים ועובדות בכניסה לעיר. העובדות נשאו שלטים שבהם נכתב "נלחמות בהזנחה של שירותי הרווחה" ו"רוצים צדק, לא רוצים צדקה".
בשבוע שעבר חסמו עובדות ועובדים סוציאליים כבישים מחוץ למשכן הכנסת, ואיימו בין היתר להשבית את כלל השירותים החברתיים בעוד שבוע אם דרישותיהם לא ייענו.
לפי מחקר עומק שערך איגוד העובדים הסוציאליים בשנה האחרונה נמצא כי 83% מהעובדות הסוציאליות חוו אלימות במקום עבודתן. במחקר צוין כי 30% ספגו אלימות פיזית, ו-30% חוו איומים על חייהן או על חיי ילדיהן.
עוד עלה כי 55% מהעובדות הסוציאליות אינן מרגישות בטוחות במקום עבודתן, ו-62% מהעובדות הסוציאליות לא הגישו תלונה במשטרה כתוצאה מחוסר אמון, או מחשש שתלונה תחריף את המצב. 25% מהעובדות הסוציאליות אף ציינו כי הן שוקלות לעזוב את המקצוע.