ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שיחת ועידה

"יש להגן על המידע של הצרכנים - במקביל למתן רישיונות לחברות פינטק"

יו"ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה: "נצטרך למצוא את דרך המלך ושביל הזהב שבמסגרתו נאפשר לתעשיית הפינטק לפרוח בישראל, תוך יצירת עלויות רגולציה סבירות:

נעמי צורף 16:0401.07.20

 

 

"התהליך של מתן רישיונות לחברות הפינטק צריך להתבצע תוך כדי שאנחנו מגנים על המידע של הצרכן כך שהוא לא יזלוג ויגיע לידיים שלא אמורות לקבל אותו", כך אמרה יו"ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה בשיחה עם ירדן רוז'נסקי עורך מדור שוק ההון ב"כלכליסט", שהתקיימה במסגרת הועידה המקוונת של כלכליסט שעסקה בנושא הבנקאות הדיגיטלית על רקע משבר הקורונה.

 

"אנחנו נידרש לקבוע תקן אבטחה ותקן הגנה כדי לוודא שהמידע הזה לא זולג ולא מייצר פגיעה פוטנציאלית בלקוח, נצטרך למצוא את דרך המלך ושביל הזהב שבמסגרתו נאפשר לתעשיית הפינטק לפרוח בישראל, תוך יצירת עלויות רגולציה סבירות מבחינת התעשייה ויצירת הגנה מקסימלית על המידע של הצרכנים על מנת שיטופל בזהירות הנדרשת", אמרה גואטה. היא הוסיפה כי התהליך אמור לצאת לדרך בעוד כמה חודשים.

 

כיצד מודל הבנקאות הפתוחה צפוי להיטיב עם הצרכן?

"הערך המוסף המשמעותי ביותר של הפרויקט הזה הוא ערך מוסף לצרכנים. כל הקונספט של המידע לגבי הלקוח משתנה בעולם של בנקאות פתוחה, ולמעשה הבעלות על המידע הפיננסי עוברת מהתאגיד ללקוח עצמו. כמו בעולמות הכלכלה השיתופית שאנחנו מכירים מאיירבינבי ואובר שמפיקים ערך מהערך המשותף שנוצר בעקבות שיתוף של נכסים שמוחזקים בידי צרכנים, גם הבנקאות הפתוחה מציירת ערך משותף אדיר עבור הצרכנים שהם לקוחות הבנקים ולקוחות חברות כרטיסי האשראי. הערך נוצר בכך שהיא מאפשרת להם להפיק הרבה יותר ערך מהמידע שקיים בחשבונות הבנקים שלהם לגבי הפעילות הפיננסית שלהם. למעשה ההסדרה שעומדת להיכנס לתוקף אמורה לייצר שורה של חברות פינטק שיקבלו רישיון לקבל מידע מהבנקים בהרשאת הלקוח לגבי המידע שקיים בחשבונות הבנק ולהציע ללקוחות שירותי ערך מוסף מספקים אחרים או ספקים קיימים".

 

 

ענת גואטה ענת גואטה צילום: אוראל כהן, טל אזולאי, דור מנואל

 

"הערך השני המשמעותי של המודל הזה הוא לתעשיית הפינטק הישראלית, שכפי שידוע לנו כוללת היום כ-600 חברות שרובן המכריע פועל בעולם ולא בישראל. ישראל היא שוק קטן מידי עבורן ועד היום הודאות הרגולטורית בישראל לא הייתה מספקת ולכן לא הצלחנו להביא אותן לכאן. ההסדרה החדשה תייצר ודאות רגולטורית ותאפשר להן לפעול בישראל כסוג של שוק משני תוך יצירת ערך משמעותי לצרכנים".

 

בישראל אין רגולטור על ולכן נדרשת רמה גבוהה של שיתוף פעולה כדי לקיים את המודל באופן מוסדר. איך אתם נערכים לזה?

"במשולש הרגולטורי במערכת הפיננסית בארץ רשות ני"ע היא הרגולטור עם המאפיינים הצרכניים הרבים ביותר. אנחנו מפקחים על הפעילות בשוק ההון מתוך ראיית טובת המשקיע בהיבטים שונים והיכולת שלנו לפקח ולהסתכל על טובת הצרכן כסגמנט מוביל היא גבוהה. עם זאת ההצלחה ביישום הרפורמה של מערכת פתוחה במרחב הפיננסי מחייבת שיתוף פעולה בין הרגולטורים, מאחר שהחיבור בין אותן חברות פינטק שיקבלו רישיון לקבל מידע ממערוכת המידע של הבנקים יצטרך להתבצע תוך כדי שהמערכת הבנקאית מתאימה את עצמה לסטנדרטים שייקבעו על ידנו בנוגע לרמת אבטחת המידע, הגנה על פרטיות המידע, הגנות סייבר וכו'. החיבור בין אותן חברות פינטק למערכות המידע של הבנקים צריך להתבצע בצוותא, שיתוף פעולה והסכמה על סטנדרטים בין הרגולטורים. שיתוף הפעולה קריטי להצלחת המהלך". 

x