ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שיחת ועידה

"טראמפ מנסה לנצח בבחירות על ידי הצלת שוק ההון - והתעלמות מהקורונה"

הראל גילאון, מנכ"ל משותף באופנהיימר ישראל, אמר את הדברים בשיחה שהתקיימה במסגרת הוועידה המקוונת של כלכליסט בשיתוף בלאקרוק ואופנהיימר, בנושא חובות ממשלתיים בזמנים של חוסר ודאות ושווקים תנודתיים. אביבית מנה קליל, מנכ"לית משותפת באופנהיימר ישראל: "המשקיע האמריקאי מסתכל לטווח הרחוק, לכן הוא אופטימי"

נעמי צורף 15:5829.06.20

 

 

"דונלד טראמפ מפגר בסקרים ומנסה להציל את הבחירות על ידי הצלת שוק ההון האמריקאי - וההתעלמות ממגפת הקורונה"; כך אמר הראל גילאון, מנכ"ל משותף באופנהיימר ישראל, במסגרת שיחה בה השתתפה גם אביבית מנה קליל, מנכ"לית משותפת באופנהיימר ישראל. את השיחה, שהתקיימה במסגרת הוועידה המקוונת של כלכליסט בשיתוף בלאקרוק ואופנהיימר ועסקה בחובות ממשלתיים בזמנים של חוסר ודאות ושווקים תנודתיים, הנחה ירדן רוז'נסקי, עורך מדור שוק ההון בכלכליסט.

 

"אנחנו בעיצומו של גל שני או התפרצות מחודשת - ובמקביל השווקים ממשיכים לעלות כאילו זה לא מעניין אותם. העליות בשווקים החלו עוד בעיצומו של הגל הראשון, מסוף חודש מרץ, ונבעו מהכרזות של הפד שהודיע שיעשה כל מה שצריך כדי לספק נזילות לשווקים ולמנוע קריסה של תעשיות - והתכוון בעיקר לקריסה של שוק ההון. אנחנו נמצאים בשנת בחירות והמוסד הנשיאותי בראשות טרמפ מפעיל לחץ גדול מאוד על נגיד הבנק המרכזי לעשות כל מה שצריך - ובכלל זה להזרים סכומים מטורפים של עד 5 טריליון דולר לתוך השווקים", הסביר גילאון.

 

אביבית מנה קליל והראל גילאון אביבית מנה קליל והראל גילאון

 

"נעשו פה דברים שמעולם לא נעשו, כמו קנייה ישירה של תעודות סל ואגרות חוב. הנזילות שהבנק המרכזי האמריקאי מזרים לשווקים גרמה להצטרפות מסיבית של כל משקיעי שוק ההון בעולם ובארה"ב חזרה לתוך השווקים. כך, כל התחזיות להתאוששות בצורת U - כלומר, עם תחתית 'ארוכה' שנמשכת זמן רב, התפוגגו להן - והשוק חזר בצורה מהירה מאוד, שהפתיעה אפילו את הכלכלנים הכי גדולים ואת האסטרטגים של בתי ההשקעות הגדולים. בעצם חזרנו למצב שבו כאילו אין מגיפה, אבל בהחלט יש מגפה. יש אבטלה, אין טיסות, אין תיירות – סקטורים שלמים נעלמו מהמפה העסקית - ובכל זאת השווקים בשיא. יש ניתוק בין הכלכלה הריאלית לבין שוק ההון, שצפוי להימשך כל עוד נהיה בריבית אפסית וכל עוד הפד ימשיך להדפיס ולהזרים כספים".

 

מנה קליל אמרה כי "המשחק של הפד מאפשר לחברות לגייס הרבה מאוד כסף - וברגע שהן מגייסות כסף יש להן יכולת לנהל תמיכה, זה אקט שמעודד צמיחה. הביקושים עדיין נמוכים, אבל יש לחברות מוטיבציה לנהל צמיחה לטווח ארוך. צריך גם להבין את הפרופיל של המשקיע האמריקאי, שמבחינתו פועל ביחס ל-2022; הוא אופטימי, הוא חושב שימצאו חיסון ושהמשק יחזור לצמוח. המשקיעים האמריקאית מסתכלים לטווחים רחוקים יותר מהמשקיעים הישראליים".

 

יכול להיות שבעתיד נגלה שמדובר בבועה, שהמחירים גבוהים מידי?

גילאון: "במידה והמשבר יימשך ולא תהיה התאוששות עסקית גם בסקטורים שנמצאים כרגע בנסיגה משמעותית, יכול להיות שתהיה התאמה בין המחירים למצב הכלכלה. בניגוד למשבר ב-2008, פה יש פגיעה דווקא בשכבות יותר חלשות בארה"ב, שהשכר שהן מרוויחות היה פחות משמעותי לצמיחה האמריקאית. ההפסד לכלכלה האמריקאית מהאנשים והתעשיות שלא עובדים לא צפוי להיות כזה עוצמתי, ומה שמושך את המדדים המובילים בעולם הן מניות של אפל, מיקרוסופט, פייסבוק ונטפליקס. אלה חברות שימשיכו את הצמיחה שלהן ולא דרושים להן המונים שיכנסו ויקנו בגדים או כלי בית בחנויות פיזיות. המדדים האלה יכולים להמשיך לעלות".

 

איפה בכל זאת יש הזדמנויות השקעה?

מנה קליל: "אנחנו רואים חברות בינלאומיות שדווקא מצב של שהיה מרובה בבית ומעבר לעבודה מהבית הגדילו את הביקושים עבורן, ובמקביל רואים גם תהליך של יצירת ביקושים חדשים שלא היו קודם ושינוי באופי הצרכן. אם פעם נהניתי להסתובב ברחובות ולעשות שופינג, למדוד ולשבת, במסעדות היום בא לי לעשות את זה בקליק אחד. התנאים השתנו, אנשים הרבה פחות סבלניים. לכן לדעתי הכי כדאי להשקיע במניות הטכנולוגיה ובמניות הצריכה שבנו פלטפורמות אונליין שנותנות חוויית קניה אחרת. יש הרבה דברים חדשים שמתפתחים".

x