בשל התנגדות כחול לבן, נדחה הדיון בהגדלת ההטבות לנתניהו וגנץ
הדיון ביום ראשון היה אמור לעסוק בהגדלת מספר העובדים במעון רה"מ, מימון כלכלת ילדיו והטבות נוספות; אתמול הודיעו בכחול לבן ששני נציגיה בוועדת הכספים יצביעו נגד ההצעה; אם כל שבעת הח"כים מהאופוזיציה היו מצביעים נגד יחד עם חברי כחול לבן, אזי לא היה מושג רוב בהצבעה
יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני הודיע בצהריים (ו') על דחיית הדיון שנועד ליום ראשון בבוקר בוועדה להגדלת ההטבות לראש הממשלה בנימין נתניהו, ולהשוואת ראש הממשלה החילופי בני גנץ למעמדו של רה"מ.
- באמצע המשבר הכלכלי: ועדת הכספים אישרה לנתניהו הטבות מס של כמעט מיליון שקל
- צעד נוסף של נתניהו לקיסרות
- משרד רה"מ מבקש עבור נתניהו החזר מס רטרואקטיבי של חצי מיליון שקל
ביום ראשון התכוונה הוועדה לאשר הגדלת מספר העובדים למעון רה"מ, החלת כלכלה על חשבון המדינה של ילדי רה"מ המתגוררים עימו, וכן הקמתה של ועדת משנה בוועדת הכספים בראשות גפני שתדון בפרשנות לדרישות לעריכת שיפוצים והקצאת תקציבים לדירת רה"מ. בוועדה הזו יש רוב לקואליציה.
אתמול הודיעו בכחול לבן ששני נציגיה בוועדה יצביעו נגד ההצעה. אם כל 7 ח"כי האופוזיציה היו מצביעים נגד ההצעה יחד עם 2 ח"כי כחול לבן, אזי לא היה מושג רוב בהצבעה. אבל, אם ח"כ בצלאל סמוטריץ (ימינה) היה תומך בהצעה, לאחר שהודיע ביום שלישי האחרון בוועדה שהוא תומך במתן גילום המס לנתניהו, הרי היה נוצר רוב בוועדה בעד ההחלטה.
מלשכתו של גפני נמסר כי "עקב העלייה המדאיגה במספר חולי הקורונה והטיפול המאסיבי בהתפרצות המחלה, הוחלט בתיאום עם לשכת ראש הממשלה לדחות את הישיבה שתוכננה ליום ראשון למועד אחר". אתמול הסבירו בוועדת הכספים שנתניהו מתעקש על כך שהדיון בוועדה יתקיים ביום ראשון.
השבוע גברה הביקורת הציבורית על החלטתה של ועדת הכספים להעניק גילום מס והחזרי מס לנתניהו בסך של מיליון שקל. יו"ר הקואליציה ח"כ מיקי זוהר (ליכוד) טען שרוצים להפוך את נתניהו ל"נכה כלכלית", אבל מחישוב שערך כלכליסט הונו של נתניהו נאמד ביותר מ-50 מיליון שקל.
בטרם התקבלה ההחלטה על דחיית הדיון, נמתחה היום ביקורת במערכת הפוליטית על הדיון הצפוי. ח"כ איילת שקד (ימינה) כתבה כי "הממשלה איבדה שליטה על המחלה, הם עסוקים בהחזרי מס ובכמות רכבי האודי שלהם. האחריות עוברת אליכם. הממשלה לא עושה את מה שהיה צריך להיעשות כבר מזמן: הקמת מערך לקטיעת שרשרת ההדבקה - לא נעשה. ביצוע 30 אלף בדיקות ביום והגדלת הכמות ל-50 אלף - לא נעשה. שימוש באיכון הסלולרי לאיתור מהיר של נשאים וחולים - הופסק.כשהממשלה לא לוקחת אחריות - האחריות עוברת אליכם. אז מה עושים? כל מי שנמצא בסיכון (אנשים מעל גיל 65 או בעלי מחלות רקע) - לא יוצאים מהבית למעט לעבודה. לא לחבק ולנשק אף אחד, לשמור מרחק של 2 מטר מהנכדים. נכדים מדביקים. *לא לקחת חלק באף התקהלות. אנשים מעל גיל 65 צריכים להישאר בבית ולא ללכת לבית כנסת, לא למסעדות ולא לאירועים. שומרים על ההנחיות - מסכות, שטיפת ידיים וריחוק חברתי. זו המציאות וככל שנפנים אותה מהר יותר כך כמות החולים הקשים והמונשמים תהיה קטנה יותר. אסור שהגבלות על המשק יהיו על הפרק. המשק צריך לעבוד, אבל חייבים לשמור עלהחיים של האזרחים וזו הדרך".
יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן כתב הבוקר כי "בזמן שנתניהו וגנץ נלחמו על הטבות לעצמם ורקמו דילים כאלו ואחרים, עשרות אלפי עסקים קטנים ממשיכים להילחם על חייהם, נהגי ההסעים בסכנת קריסה שתכניס אלפים למעגל האבטלה, האומנים כנראה שיצטרכו לעשות הסבת מקצוע, זכאותם של מאות אלפים לדמי אבטלה, שישארו ללא הכנסה כלל, מסתיימת בשבוע הבא וקצב התפשטות נגיף הקורונה תואם לקצב של התדרוכים וההודעות לתקשורת מטעם רה"מ וסביבתו בסוגיה. אבל כל זה לא חשוב. ביום ראשון הקרוב תקיים הממשלה דיון על ההטבות לרה"מ ולרה"מ ספייר. העיקר שלנתניהו המסכן שמרוויח רק 17,000 ש"ח בחודש יחזירו מיסים ולגנץ יהיה 'דיור מוגן'".