בגלל טענות לגזענות: עיריית ניו יורק מסירה את הפסל של רוזוולט ממוזיאון הטבע
בפסל נראה הנשיא ה-26 של ארה"ב כשהוא על סוס ולצדו גבר אפריקאי וגבר אמריקאי-ילידי ולאורך שנים נטען כי הוא מסמל אפליה גזעית. ראש העיר דה בלסיו: "זו ההחלטה הנכונה והזמן הנכון להסיר את הפסל הבעייתי הזה". טראמפ צייץ: "מגוחך, אל תעשו זאת"
המוזיאון האמריקאי להיסטוריה של הטבע יסיר פסל מרכזי של תאודור רוזוולט מחלל הכניסה שלו לאחר שנים של התנגדויות וטענות שהוא מסמל את ההתפשטות הקולוניאלית ואפליה גזעית, כך הודיע ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלסיו אתמול.
- אחרי 130 שנה - הסירופים של אנט ג'מיימה יוסרו בגלל "המסר הגזעני"
- ברוח הזמן: יצרנית הפלסטרים תתאים את מוצריה לגווני עור כהים
- המלחמה נמשכת: טוויטר שוב הוסיפה תגית אזהרה לציוץ של טראמפ
פסל הברונזה שעומד באחת הכניסות למוזיאון מאז 1940 מציג את רוזוולט על גבי סוס, כשלצד הסוס עומדים גבר אפריקאי וגבר אמריקאי ילידי. "המוזיאון הלאומי להיסטוריה של הטבע ביקש להסיר את הפסל של תאודור רוזוולט כיוון שהוא מציג באופן מפורש אדם אפריקאי ואדם אמריקאי-ילידי ככפופים ונחותים לו גזעית", כך אמר דה בלסיו בהצהרה שפרסם. "העיר תומכת בבקשת המוזיאון. זוהי ההחלטה הנכונה והזמן הנכון להסיר את הפסל הבעייתי הזה."
הנשיא טראמפ המתנגד להסרת הפסל צייץ מוקדם יותר היום: "מגוחך, אל תעשו את זה!".
Ridiculous, don’t do it! https://t.co/VYez8p9AJh
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 22, 2020
נשיאת המוזיאון, אלן פוטר, אמרה לניו יורק טיימס ש"קהילת המוזיאון התרגשה עד מאוד מתנועת Black Lives Matter למען שוויון גזעי שיצאה לרחובות בעקבות הריגתו של ג'ורג' פלויד. "עקבנו וראינו כיצד דעת הקהל העולמית והארצית הולכת ומכירה בפסלים כסמלים עוצמתיים ופוגעניים של גזענות מערכתית", כך אמרה פוטר לטיימס. טרם נקבע מתי יוסר הפסל.
הקומפוזיציה של הפסל לא משקפת את מורשתו של תאודור רוזוולט", כך אמר תאודור רוזוולט הרביעי, נכד-נכדו של רוזוולט לטיימס. "זה הזמן להסיר את הפסל ולנוע קדימה".
פוטר אמרה שהמוזיאון מתנגד לפסל, אך לא לרוזוולט, שהיה חלוץ בתחום שימור המוצגים ובנו של אחד ממייסדי המוזיאון, ושירת כמושל ניו יורק לפני שהפך לנשיא ה-26 של ארה"ב. היא הוסיפה שהמוזיאון מתכוון לקרוא לאולם המגוון הביולוגי שלו על שם רוזוולט, "כהוקרה למורשת השימור שלו".
ב-2017 מפגינים שפכו צבע אדום לרגלי הפסל ופרסמו הצהרה שקראה להסרתו, בהיותו סמל של "פטריאכליה, עליונות לבנה, וקולוניאליזם".