חברות התחבורה הציבוריות יחויבו בתוכנית להנגשת הנסיעות לבעלי מוגבלויות
כך נקבע השבוע בעקבות עתירה שהגישו העמותות "נגישות בישראל" ו"בזכות"; נשיאת העליון אסתר חיות, מעניקה למדינה אפשרות לקדם הנגשה באופן עצמאי, מבלי שבג"ץ יתערב בשלב זה - עד חודש נובמבר השנה
חברות התחבורה הציבוריות יגישו לביהמ"ש תוכנית להנגשת שירותי הנסיעות השונים. כך נקבע לפני מספר ימים, במסגרת דיון שנערך בבג"ץ עקב עתירה שהגישו העמותות ״נגישות ישראל״ ו״בזכות״. שתי העמותות, באמצעות עו"ד מיכל שיק הר-טוב, ביקשו להנגיש בצורה הולמת את כלל השירותים לרבות שירותי הזמנת נסיעות מראש דוגמת "באבל".
- האוטובוסים המונגשים ייוצרו בישראל, אבל בארץ לא תראו אותם
- הרעה במצב הכלכלי של הנכים: 47% לא גומרים את החודש
- למרות החוק הקיים: המדינה לא מממשת את מלוא הזכויות לאנשים בעלי מגבלויות
עיון בפסק הדין של נשיאת ביהמ"ש העליון השופטת אסתר חיות, מעלה שהיא מעניקה למדינה אפשרות לקדם הנגשה באופן עצמאי ומבלי שבג"ץ יתערב בשלב זה. לפיכך המדינה תקדם פיילוט ותציג את ממצאיו לביהמ"ש תוך כמה חודשים.
"מתוך הבנה כי כל הגורמים הנוגעים בדבר ימשיכו להיות קשובים לצרכיהם של בעלי מוגבלות במהלך הפיילוט נושא העתירה ויגלו נכונות לערוך גם בהמשך שיפורים והתאמות בשירות הגמיש באופן שיאפשר לבעלי המוגבלות נגישות לשירות האמור, אנו מורים בשלב זה כי המשיבים יגישו הודעה מעודכנת לא יאוחר מיום 2020.11.15 באשר להתקדמות הפיילוט בכל הנוגע לסוגיית הנגישות נושא העתירה ולאחר קבלתה יוחלט על המשך הטיפול בעתירה", כתבה חיות.
יובל וגנר, מייסד ויו"ר עמותת נגישות ישראל, מסכם ש "במדינת ישראל קיים חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. בשנת 2020 תחבורה ציבורית ובכלל כל שירות ציבורי חייבים להיות נגישים, שימושיים ושוויוניים לכולם, וכל מיזם תחבורה חדש לשירות הציבור חייב להיות נגיש כבר מהתחלה לכולם ובפרט לאנשים עם מוגבלות".