בעקבות הקורונה: CLEW הישראלית קיבלה אישור חירום מה-FDA
פלטפורמת הבינה המלאכותית של קלו מדיקל כבר מותקנת בכמה מבתי החולים המובילים בארה"ב כפיילוט כמו גם באיכילוב ושיבא הישראלים, ומאפשרת לצוות הרפואי לעקוב אחרי מאות חולים מחדר הבקרה ולתעדף את הטיפול בהם
- "מונשמי הקורונה מתנהגים שונה ממי שבדרך כלל מגיע לטיפול נמרץ"
- טכנולוגיה ישראלית לאיתור חולי קורונה תשולב בבתי חולים בהודו
- השימוש בכלי הריגול של השב"כ לאיתור חולי קורונה הוארך בשלושה שבועות
החברה הוקמה על ידי היזם הסדרתי גל סלומון ושותפו אביגדור פאיאנס וגייסה לאחרונה סבב שני של 10 מיליון דולר בהובלת פיטנגו. הטכנולוגיה של CLEW כבר מותקנת בכמה מבתי החולים המובילים בארה"ב כפיילוט כמו גם באיכילוב ושיבא הישראלים. היא מאפשרת לצוות הרפואי לעקוב אחרי עשרות ומאות חולים מחדר בקרה אחד ולתעדף את הטיפול בחולים שצפויים להידרדר ב-8 השעות הקרובות. מידע זה מאפשר מרווח זמן קריטי להתערבויות טיפוליות. בנוסף, המערכת מאפשרת לרופאים לעקוב אחר החולים גם מרחוק, באופן שמקטין את הסיכון של חשיפת הצוות המטפל למחלות מדבקות.
גל סלומון, מנכ"ל CLEW Medical מסר: "מתן אישור החירום מה-FDA הינו הבעת אמון בטכנולוגיה שלנו ובנחיצות שלה בעת משבר רפואי גלובאלי חסר תקדים במאה הנוכחית. רופאים ואחיות זקוקים למידע ברור ופשוט שיתמוך בקבלת החלטות קליניות. מערכות צריכות לייצר אינטגרציה של רצף העבודה, ולהפוך כמות עצומה של נתונים למידע בעל ערך שיכול לסייע להציל חיים של מטופל. הפלטפורמה של CLEW עושה בדיוק את זה ומסייעת לצוות הרפואי לשפר את איכות הטיפול של החולים במחלקות".
איתי הראל, שותף מנהל בפיטנגו Health ומשקיע בקלו: "המערכת מבוססת הבינה המלאכותית של קלו היא הראשונה והיחידה בעולם שקיבלה אישור FDA לאספקת אנליזת גילוי מוקדם במטופלים שעלולים לחוות כשל נשימתי או כשל המו-דינמי, שני סיבוכים שהתגלו כנפוצים בנדבקים בוירוס הקורונה".
עוד הוסיף הראל: "המערכת של קלו היתה חלק בלתי נפרד ממערך הקורונה בבתי חולים מובילים בישראל, ופניה להיות חלק בלתי נפרד מניהול בתי חולים בעולם עם כניסתנו ל"נורמלי החדש".