עתירה ראשונה נגד ראש לשכת עוה"ד אבי חימי: הוגשה בידי 3 תומכים שלו לשעבר
השלושה טוענים שחימי מסרב להפסיק לקיים ישיבות מועצה דרך זום כאשר כך הוא משתיק ביקורת; בין העותרים רועי אברהמוביץ שהיה ראש מטה הבחירות של חימי רק לפני שנה ועו"ד נידאל עוואדה שביקש לאסור על חימי לקיים ישיבות בכוונה בימי ראשון שהוא יום המנוחה של חברי המועצה שאינם יהודים. "זה היום היחיד שלי לבלות עם משפחתי וילדי", כתב לשופט חגי ברנר. ברנר לא עצר את הישיבה היום
עוד סממן להתרחבות המאבקים הפנימיים בתוך לשכת עורכי הדין: הבוקר הגישו כמה חברי מועצה ארצית בלשכה עתירה דחופה לבית המשפט לעניינים מנהליים ובה ביקשו לאסור על ראש הלשכה, עו"ד אבי חימי, לכנס ישיבות מועצה דרך אפליקציית זום, בטענה שכך מושתקת הביקורת בלשכה.
מדובר בעתירה ראשונה שמגישים חברי מועצה נגד ראש הלשכה חימי והיא מסמלת כנראה את הקרע שמתחיל להיווצר בלשכת עורכי הדין.
את העתירה הגישו עו"ד נידאל עוואדה שהיה עד לאחרונה תומך של חימי, עו"ד רועי אברהמוביץ שהיה ראש מטה הבחירות של חימי ועו"ד רועי ביטון שהיה גם הוא מאנשי חימי המובהקים, עד לאחרונה.
- קרבות בלשכת עוה"ד: "מזכירתך מאיימת עליי", "מרחמת, אדוני הקצב"
- אבי חימי מסתיר את שכרה של האישה החזקה בלשכה
- במועצת לשכת עוה"ד טוענים שאבי חימי נעזר בזום להשתקת ביקורת
אחת הטענות העולות בעתירה, מלבד השימוש שנטען כי הוא פסול באפליקציית זום, היא העובדה התמוהה שישיבות מועצה נקבעות בעת האחרונה להתקיים בימי ראשון, אף שזו יום המנוחה השבועי היחיד של חלק מחברי המועצה שאינם יהודים.
עוואדה טען במסמכים שהגיש לבית המשפט כי היה מקום להורות על ביטול הישיבה ועצם קביעת הישיבה ביום ראשון מלמד על חוסר תום הלב של חימי, "אף פעם לא נקבעו ישיבות בקדנציות קודמות בימי ראשון, מתוך כבוד לחברי המועצה בני הדתות האחרות אשר יום ראשון הוא יום המנוחה שלהם", טען.
עוואדה הוסיף כי כבר הפנה את תשומת ליבו של חימי שישיבות ביום ראשון פוגעות במשפחתו שכן מדובר ביום בו ילדיו אינם לומדים וזה היום היחידי שיש לו לבלות עם משפחתו ובכל זאת חימי התעלם מפניות אלה וקבע בכוונת מכוון את הישיבות לימי א' בשבוע".
העתירה הועברה לטיפול דחוף של השופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל אביב אשר הורה ללשכת עורכי הדין להגיב לה היום במהירות ובתוך 4 שעות, על מנת שיחליט האם יש לבטל את הישיבה שנקבעה להיום או לא.
תגובת חימי והלשכה הוגשה באמצעות היועצים המשפטיים של הלשכה, עוה"ד דוד יצחק ממשרד שמוליק קסוטו. במסגרת התגובה הועלתה טענה פרוצדורלית שבית המשפט המנהלי לא מוסמך לדון בבקשה לצו ביניים נגד הדיון היום אלא רק בית המשפט לעניינים כלכליים.
לפי הטענה העותרים "מערבבים בין שתי מערכות כללים שאינן חופפות או משתלבות זו בזו", כאשר הישיבה היום הינה "ישיבה של האסיפה הכללית של בעלי מניות בחברה הכלכלית שזומנה ע"י יו"ר הדירקטוריון של החברה הכלכלית ליאור שפירא ולא ע"י ראש הלשכה". לפיכך נטען כי הדין החל הינו מכוח בית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים כלכליים ולא מנהליים.
במסגרת תגובת הלשכה הובאו התייחסויות נוספות, אולם לא מצאנו תשובה לטענה של עוואדה לפגם שיש בכך שישיבות נקבעות ליום המנוחה השבועי שלו.
סמוך לשעה 16:00 היום, הורה השופט ברנר לעותרים להגיב לטענות הלשכה וזאת עד השעה 17:00 כשהישיבה אמורה היתה להיפתח בחמש וחצי. העותרים לא הגישו תגובה במועד והשופט ברנר החליט שלא לתת צו ביניים, כלומר הישיבה היום יכלה להתקיים כמתוכנן ובאמצעות הזום. הלשכה התבקשה להגיש תגובה לעתירה עצמה ודיון בה יתקיים ב-1 ביולי.
השופט ברנר כתב שלא הוגשה עד לרגע זה תגובה לתשובה. לדבריו דין הבקשה במתכונתה הנוכחית להדחות, שכן הוא לא מצא הסבר מניח את הדעת לשיהוי שבהגשת הבקשה, שהוגשה היום לפני הצהריים לקראת ישיבה הקבועה היום בשעה 17:30, שעה שמועד הישיבה היה ידוע כבר מה-1 ביוני. עוד כתב השופט ברנר כי מתעוררת שאלה האם לבית המשפט לעניינים מנהליים נתונה בכלל סמכות לדון בסכסוך בעלי המניות של החברה הכלכלית, בשונה מעתירות נגד הלשכה עצמה ומוסדותיה. לא נקבע חיוב בהוצאות.
דקות אחדות לאחר מתן ההחלטה הגיש עוואדה תגובה ובקשה לעיון חוזר. עוואדה טען כי תגובתו הוגשה באיחור של 20 דקות בשל העובדה שהוא מצוי ביום השבתון שלו ולא הספיק להגיע למשרד בחזרה מביתו על מנת לעמוד בלוח הזמנים שקבע בית המשפט. "יובהר כי החתום מטה התרוצץ כל היום בין המשרד לביתו על מנת לעמוד בהחלטות בית המשפט הנכבד".
באותה תגובה טען עוואדה מלבד הטענות בעניין יום המנוחה שלו כי לא מדובר בזימון של החברה הכלכלית אלא בישיבה של המועצה הארצית, כשלדבריו הזימון לישיבה לא נשלח ע"י יו"ר הדירקטוריון של החברה הכלכלית אלא את הזימון שלחה עובדת הלשכה המשמשת כמרכזת המועצה הארצית וממונה מטעם ראש הלשכה על זימון ישיבות מועצה ואשר אין לה שום קשר לחברה הכלכלית.
על פי טענות העותרים, חימי אינו מוכן לבחון חלופות אחרות לשימוש באפליקצית הזום וכי הוא או מי מטעמו מתנהלים באופן מביש ויוזמים "פעולות השתק" בכדי למנוע מהם לבטא את דעתם. עוואדה גם טוען שבישיבה האחרונה הוא לא הצליח להתחבר ובהמשך התברר שהיה צורך באישורו ע"י פקיד שניהל את הישיבה זאת למרות שחברים אחרים לא נתקלו בדרישת אישור כזו.
עד לשעה זו טרם ניתנה החלטת השופט ברנר בבקשה לעיון חוזר.