רשות החדשנות והביטוח הלאומי יתקצבו טכנולוגיה לסיוע לבעלי מוגבלויות
שני הגופים הודיעו על השקת קול קורא עבור פיתוח טכנולוגיות לבעלי מוגבלויות. הפרויקטים במסלול ייבחרו לפי מידת התרומה לאוכלוסיית היעד, העומק הטכנולוגי, ניסיון התאגיד עם צורכי האוכלוסיה, רקע היזמים וצוותי הפיתוח, המודל העסקי וגודל השוק
רשות החדשנות וקרנות הביטוח הלאומי הודיעו על השקת 'קול קורא' עבור פיתוח טכנולוגיות לבעלי מוגבלויות. חברות ועמותות יוכלו לקבל מימון של עד 85% מתקציב המו״פ (65% מהתקציב המאושר לחברות בנות עד 5 שנים ו-85% לעמותות) ועד 900 אלף שקל לתקופה של 12 חודשים. סך התקציב לפרויקט עומד על 10 מיליון שקלים.
- איום מיידי: 80 חברות הייטק קטנות בסכנת סגירה בתוך שלושה חודשים
- תוכנית של רשות החדשנות תחבר בין חברות ישראליות לבתי החולים המובילים בעולם
- כך מסייעת רשות החדשנות לסטארט-אפים שנקלעו למשבר בעקבות הקורונה
הפרויקטים במסלול יבחרו לפי מידת התרומה לאוכלוסיית היעד, העומק הטכנולוגי, ניסיון התאגיד עם צרכי האוכלוסייה, רקע היזם/ת וצוות הפיתוח, המודל העסקי (כולל נגישות במחיר לקהל היעד בישראל) וגודל השוק. המסלול מתמקד בכמה תחומים עיקריים, ביניהם: שיקום, בריאות וטיפול (Health), ראיה (Vision), שמיעה (Hearing), ניידות, מיומנות מוטורית ויציבה (Mobility), קוגניציה, למידה וחינוך (Cognitive), תקשורת (Communication), שירותים הכוללים תחומים כמו נופש, ספורט, פנאי (Services).
ברשות ציינו כי בין זוכי מסלול עזרטק בשנים עברו ניתן למצוא את חברת EyeControl שפיתחה מערכת קלה ולבישה המורכבת על ראשו של אדם עם מוגבלות. באמצעות חיווי קולי המתבצע דרך רמקול המוצמד חיצונית לעצם הלסת העליונה ("מוליך העצם") של המשתמש, הוא מקשיב לתפריטים העומדים לרשותו ובוחר את האפשרות המתאימה לו באמצעות תנועות עיניים (למשל מצמוץ כ"דאבל קליק"), הנקלטות במצלמה שמהווה חלק מיחידת הראש.
נעמי קריגר כרמי, ראש הזירה החברתית-ציבורית ברשות החדשנות מסרה: "הגידול בדרישה לטכנולוגיות מסייעות הוא הזדמנות לתעשיית החדשנות הישראלית. פתרונות ישראליים בתחום זה כבר הפכו להצלחה עולמית. יחד עם שותפינו בקרנות הביטוח הלאומי, אנחנו מחפשים במסלול זה את ה-Orcam וה-ReWalk הבאים, שיבנו חברות ישראליות חדשניות וחזקות ויחוללו שינוי של ממש בחיים של אנשים עם מוגבלות".
עו״ד איציק סבטו, מנהל קרנות הביטוח הלאומי מסר: "ההתפתחות הטכנולוגית האדירה בעולם מביאה עימה הרבה בשורות ושינויים, ובתוך כך גם בשורה לאנשים עם מוגבלות. שיתוף הפעולה של קרנות הביטוח הלאומי עם רשות החדשנות מאפשר לגשר על הקושי בגיוס תקציבים לפיתוח טכנולוגיות מסייעות חדשניות. הגברת השמישות והנגישות למוצרי טכנולוגיה מסייעת תקדם את עצמאותם של אנשים עם מוגבלות בעידן המודרני. זה פן נוסף במסגרת מיזמי האימפקט שאנחנו מקדמים, במטרה לשפר את איכות החיים של אוכלוסיות בסיכון".