סימן שאלה סביב קיומה של קרן ויז'ן 2 של סופטבנק
זאת לאחר שהקרן הראשונה דיווחה השבוע על הפסדים בסך 18 מיליארד דולר בשנה הפיסקאלית האחרונה, בעקבות ירידות ערך חדות באחזקות משמעותיות שלה כמו WeWork ואובר; סופטבנק הכריזה עם הקמת הקרן השנייה כי שוויה יעמוד על 108 מיליארד דולר, אך בפועל הוא עומד עתה על 38 מיליארד דולר
קיומה של קרן ויז'ן השנייה של סופטבנק נמצא בסכנה, כך מדווחת CNBC. זאת לאחר שהקרן הראשונה דיווחה השבוע על הפסדים בסך 18 מיליארד דולר בשנה הפיסקאלית האחרונה, בעקבות ירידות ערך חדות באחזקות משמעותיות שלה כמו WeWork ואובר.
- מיכאל רונן, הישראלי הבכיר בסופטבנק ויז'ן, פרש מהקרן
- הקרן הטכנ' של סופטבנק הפסידה 17.7 מיליארד דולר; WeWork "תרמה" 4.6 מיליארד דולר למינוס
- אדם נוימן תובע את סופטבנק על הפרת הסכם לרכוש ממנו מניות בשווי 3 מיליארד דולר
הקרן הראשונה הושקה על ידי מייסד סופטבנק, מאסיושי סון, בשנת 2017 ועוררה תדהמה בקרב משקיעי ההייטק בזכות גודלה - 100 מיליארד דולר - פי כמה מכל שחקן אחר בתחום כמו למשל קרן סקויה. יותר ממחצית הסכום הגיעה מגורמים כמו אפל, קוואלקום, לארי אליסון שייסד את אורקל, וכן קרן ההשקעות של סעודיה.
ביולי שעבר זעזעה שוב סופטבנק כי משקיעי ההייטק והכריזה על כוונתה להקים "קרן ויז'ן מספר 2" בגובה של 108 מיליארד דולר, וזאת לשם השקעה באינטליגנציה מלאכותית. סופטבנק עצמה התחייבה להעביר 38 מיליארד דולר לקרן זו, ואת השאר - משקיעים כמו אפל, מיקרוסופט ופוקסקון. הקרן אכן קיימת, אך זאת בזכות 38 מיליארדי הדולרים שהעבירה סופטבנק. היא ביצעה כחמש השקעות ברבעון הראשון כולל 250 מיליון דולר בסטארט-אפ Alto. עתה עתידה עומד בסימן שאלה.
"גם ביצועי הקרן הראשונה אינם נחשבים למצטיינים", אמר סון השבוע למשקיעים, "לכן החלטנו לא לשווק את קרן ויז'ן השנייה למשקיעים לעת עתה".
סון, שהשווה את עצמו לישו שאינו מובן והגן על אסטרטגיית ההשקעות שלו, אמר שלא יגייס הון מחברות וממשקיעים אחרים עד שהביצועים בקרן הראשונה ישתפרו.
קרן זו ביצעה הימורים גדולים על חברות כמו אובר, ARM, סלאק, WeWork, אויו, Improbable ו-GetYourGuide. במשך שלוש השנים האחרונות היא תמכה ב-88 חברות סטארט-אפ בסכום של 75 מיליארד דולר. סופטבנק מחקה את ערך השקעתה ב-WeWork מ-47 מיליארד דולר לפני שנה ל-2.9 מיליארד דולר כיום.