$
חדשות טכנולוגיה

מיכאל רונן, הישראלי הבכיר בסופטבנק ויז'ן, פרש מהקרן

הפרישה של רונן היא חלק מתהליך התפוררות שעוברת על קרן הענק שהכריזה על הפסדי ענק של 17.7 מיליארד דולר. על פי הפרסומים, רונן היה בדיונים ארוכים עם הקרן על פרישתו

מאיר אורבך 19:5318.05.20

מיכאל רונן, אחד המנהלים הבכירים בקרן ההשקעות סופטבנק ויז'ן כבר לא שם. רונן אשר הצטרף לקרן במהלך 2017 פרש מתפקיד של מנהל בקרן ונשאר כיועץ אסטרטגי לקרן, כך על פי הלינקדין שלו. רונן בוגר חיל האוויר ואוניברסיטת תל אביב שם למד משפטים היה עד להצטרפותו לסופטבנק ויז'ן בכיר בבנק ההשקעות האמריקאי גולדמן זאקס שם שימש בתפקיד של מנהל תפעול משותף COO בחטיבת המדיה, טכנולוגיה וטלקום.

 

 

 

על פי הפרסומים רונן היה בדיונים ארוכים עם הקרן על פרישתו. הוא היה מעורב בין היתר בהשקעות של הקרן במספר חברות בתחומי הרכב ביניהן: חברת קרוז של GM, במסגרת השקעה של 2.25 מיליארד דולר והשקעות נוספות של מאות מיליוני דולרים בחברת Getaround ו-Nuro. רונן הצטרף לקרן ויז'ן של סופטבנק לאחר שהציע מספר פעמים למייסד הקרן מאסיושי סאן להשקיע במספר חברות בתחום האוטוטק ובמקום שהאחרון ישקיע בחברות שהציע לו רונן, הציע לו מסויושי לעבוד בקרן. בראיון שנתן רונן לפיינשל טיימס הוא טען שהוא מודאג לגבי עניינים הקורים בקרן.

 

מיכאל רונן מיכאל רונן צילום: גטי אימג'ס

 

 

הפרישה של רונן היא חלק מתהליך התפוררות קשה שעוברת על קרן הענק שהכריזה על הפסדי ענק של 17.7 מיליארד דולר. האחזקה ב-WeWork גררה הפסד שנתי של 4.6 מיליארד דולר לקרן, ירידת ערך במניית אובר "תרמה" 5.2 מיליארד דולר לשורת ההפסד.

 

קרן ויז'ן של סופטבנק מנהלת כ-100 מיליארד דולר שמחצית מהם גיוסה מערב הסעודית ומדינות המפרץ. הקרן השקיעה את הכספים בחברות רבות בתחומי המדיה והטכנולוגיה. במקביל להודעה של הקרן על הפסדי הענק היא גם הודיעה על פרישתו של ג'ק מא, מייסד עליבאבא, מהדירקטוריון של החברה. עליבאבא היתה ההשקעה המוצלחת ביותר של סופטבנק.

 

x