$
בארץ

שגריר סין בישראל נמצא ללא רוח חיים בביתו

השגריר דו וויי הגיע לישראל לאחרונה, בעיצומו של משבר הקורונה, ושהה שבועיים בבידוד. עוזריו מצאו אותו מת במיטתו בבית בהרצליה, וההערכה הראשונית היא כי לקה בדום לב

ynet 10:2617.05.20

שגריר סין בישראל, דו וויי, נמצא הבוקר (ראשון) ללא רוח חיים בבית השגריר בהרצליה. נסיבות מותו אינן ברורות. הוא היה בן 58 במותו.

 

דו נמצא מת במיטתו. גורמים בשגרירות אמרו כי כנראה הוא מת במהלך הלילה. בבוקר ניסו עוזריו להעירו ומצאו אותו ללא רוח חיים. ההערכה הראשונית היא כי הוא לקה בדום לב. מתנדבים של זק"א הגיעו למקום כדי לטפל בגופה, וגם חוקרי מז"פ הגיעו לבית לבית כדי לבדוק את נסיבות המוות. לדברי השוטרים רק עוד כמה שעות ידעו מהי בדיוק סיבת המוות. בהמשך תועבר הגופה למכון לרפואה משפטית לצורך חקירה וזיהוי.

 

שגריר סין בישראל דו וויי שגריר סין בישראל דו וויי צילום: יוטיוב

 

השגריר דו התחיל את כהונתו בארץ רק לאחרונה, בעיצומו של משבר הקורונה. הוא הגיע ארצה בפברואר ועם הגעתו נדרש לשהות שבועיים בבידוד ביתי. הוא הותיר אחריו אישה ובן, שלא נמצאים כעת בארץ.

 

מנכ"ל משרד החוץ, יובל רותם, שוחח עם סגן השגריר הסיני דאי יומינג והביע את תנחומיו על מותו של השגריר דו. רותם הוסיף כי משרד החוץ יסייע לשגרירות בכל דרך שתידרש. במשרד החוץ יש נוהל מסודר למקרה של פטירת שגריר זר: ברגע שנודע על מותו של השגריר, מנהל הטקס של משרד החוץ וראש האגף שמופקד על מדינת השגריר יוצרים קשר עם השגרירות כדי להציע סיוע בהיבטים הקשורים בהתנהלות מול הרשויות בישראל והחזרת הגופה לארץ המוצא.

 

על פי הנוהל צפוי להיערך בנתב"ג טקס קצר שבו ייפרדו מהארון שני נציגי משרד החוץ, והמשרד יפרסם מודעת אבל. גם שגריר ישראל בבייג'ינג יפרסם מודעת אבל ויגיע לשדה התעופה יחד עם נציגי משרד החוץ של סין כדי לקבל את פני הארון. הוא גם ישתתף בהלוויה ויניח זר על הקבר.

 

לפני שהתחיל את תפקידו בישראל שימש כשגריר באוקראינה. בתחילת כהונתו בחודש מרץ הוא פרסם מסר של חיזוק לעם בישראל ואמר: "התלמוד אומר שהקהילה כולה יושבת תחת אותו כוכב. העולם מתמודד עם אתגר גדול של מגפה וישראל מושפעת. אנו בהחלט מבינים מה עובר עליכם עכשיו. מבקשים להעביר לכם מסר של תמיכה לקרב נגד המחלה. חזק ואמץ. סין איתכם".

 

ביום שישי פרסם השגריר הודעה שבה הדף אתהאזהרות שהשמיע מזכיר המדינה של ארה"ב מייק פומפאו בעניין החשש הביטחוני משיתוף הפעולה הכלכלי עם סין.

 

לדבריו, שיתוף הפעולה בין המדינות הוא מצב של רווח לשני הצדדים - גם בעבור הישראלים שיכולים להשקיע בסין: "אנחנו מאמינים שהחברים היהודים שלנו יצליחו לא רק להביס את נגיף הקורונה, אלא גם את 'הנגיף המדיני' ולבחור במסלול שמשרת את האינטרסים שלהם בצורה הטובה ביותר".

 

עוד אמר השגריר: "נוכח אחוז ההשקעה הנמוך של סין בישראל, כיצד ניתן לטעון ש'סין קונה את ישראל'?". הוא התייחס למכרז על מתקן ההתפלה "שורק 2", שנעשה לדבריו ב"שקיפות מוחלטת ועל פי החוקים הישראלים ובמעקב של גופי הביטחון הישראליים".

x