בלעדי לכלכליסט
הדיירים בפרויקט W-Tower נתבעים ב־24 מיליון שקל
התביעה הוגשה נגד חברי קבוצת הרכישה של מגדל היוקרה בפארק צמרת בת"א, ובהם אסי טוכמאייר, ברק רוזן ואיזי שרצקי. מוכרי הקרקע דורשים מהרוכשים תשלומי מע"מ והחזר הוצאות על ניסיונותיהם לבטל את החיוב
תביעה על כ־24 מיליון שקל הוגשה נגד 167 חברי קבוצת הרכישה של גורד השחקים W-Tower ברחוב ניסים אלוני בפארק צמרת בתל אביב. הנתבעים הם בעלי דירות יוקרה בפרויקט, בהווה ובעבר, ובהם שמות מוכרים כמו אסי טוכמאייר וברק רוזן מקבוצת קנדה־ישראל; איזי שרצקי, נשיא איתוראן; יצחק פטרבורג, לשעבר מנכ"ל סלקום; שחקן הכדורסל לשעבר ניקולה וויצ'יץ'; והשחקנית רובי פורת־שובל. ל"כלכליסט" נודע כי וויצ'יץ' מכר את דירתו בפרויקט. את התביעה הגישו למחוזי בתל אביב חנניה גיבשטיין ואחיינו דב גיבשטיין, בדרישה לקבל סכומים שהם הוציאו על מע"מ ועל ניסיונות שלא צלחו לבטל את המע"מ.
- בכמה נמכרה דירת 3.5 חדרים ברחוב ניסים אלוני בפארק צמרת בת"א?
- ביהמ"ש חייב את האחים גיבשטיין לשלם 28 מיליון שקל לרשות המסים על פארק צמרת
- צפו: פנטהאוז של 3 קומות בפארק צמרת בת"א ב"מחיר מציאה"
בתביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין דיבון פרקש ואור רטבי ממשרד צברי־פרקש ושות', נטען כי במרץ 2005 התקשרו האחים חנניה גיבשטיין ושלמה גיבשטיין ז"ל (אשר דב גיבשטיין הוא יורשו היחיד) בהסכם למכירת קרקע בבעלותם בפארק צמרת לידי הנתבעים, שהתארגנו בקבוצת רכישה שיזמה קבוצת קנדה־ישראל. בין הצדדים סוכם כי במקרה שהעסקה תחויב בתשלום מע"מ הצדדים ישתפו פעולה ביניהם ויעשו כמיטב יכולתם להביא לביטול החיוב במע"מ בכל דרך חוקית, לרבות הזמנת חוות דעת ופתיחה בהליכים משפטיים נגד הרשויות. עוד נטען כי סוכם שההוצאות על ההליכים לביטול החיוב במע"מ יחולקו ביניהם, כך שהמוכרים (התובעים) יישאו בתשלום 25% מההוצאות ואילו הרוכשים (הנתבעים) יישאו ב־75% מההוצאות. התובעים טוענים עוד כי סוכם כי אם יחול מע"מ על עסקת המכר מסיבה הנעוצה במעמדם של המוכרים, אזי יתחלקו הצדדים בתשלום המע"מ על פי אותו מפתח חלוקה: המוכרים יישאו ב־25% מסכום המע"מ, ואילו הרוכשים יישאו ב־75%.
על פי התביעה, שנים לאחר שעסקת המכר יצאה אל הפועל והושלמה התברר כי עסקת המכר חייבת במע"מ והוצאה שומה לאחים גיבשטיין. האחים גיבשטיין ניסו לבטל את החיוב במע"מ בכל אמצעי חוקי שעמד לרשותם, ונשאו בכל העלויות הכרוכות בכך. בין היתר שכרו האחים גיבשטיין שירותי משרדי עורכי דין מהמובילים והבכירים במשק בתחום המסים, עו"ד אודי ברזילי, שייצג אותם בבית המשפט המחוזי, ולאחר מכן עו"ד פנחס רובין, אשר ייצג אותם בבית המשפט העליון. בסופו של דבר הניסיונות לבטל את החיוב כשלו, וטענותיהם נדחו בשתי הערכאות.
בסופו של יום, נטען בתביעה, האחים גיבשטיין הוציאו מכספם כ־30 מיליון שקל, סכום המורכב מתשלום המע"מ ומכ־800 אלף שקל ההוצאות שהוציאו לאורך הדרך, בעיקר בעבור שכר טרחתם של עורכי הדין.
בתביעה נטען כי לפני מספר חודשים פנו האחים גיבשטיין בהתראה לחברי קבוצת הרכישה, באמצעות בא כוחם עו"ד ארי וקסלר ממשרד גולדפרב־זליגמן, ודרשו מהם להשתתף בתשלום המע"מ ובהוצאות על הניסיון לבטל את החיוב במע"מ, בהתאם להסכם ביניהם. אולם דרישותיהם לא נענו עניינית וכסף לא הועבר להם. כעת הם תובעים מחברי קבוצת הרכישה לשאת בתשלום של 24.2 מיליון שקל, כל אחד על פי חלקו היחסי בהתאם להסכם בין הצדדים.
טרם הוגשו תגובות הנתבעים לבית המשפט.
מקנדה ישראל נמסר: "קבוצת החברה הציבורית ישראל קנדה לא היתה מעורבת מעולם בפרויקט היוקרה דבליו טאואר. קבוצת רוכשים פרטיים, שרוכזה ונוהלה על ידי חברה פרטית בה היו רוזן וטוכמאייר, יחד עם אחר/ים בעלי עניין, היא שרכשה את הקרקע מגיבשטיין והקימה פרויקט זה.
"לפי מידע שנמסר על ידי נציגי רוכשים ספציפיים שלמדו בזמנו את פסקי הדין שניתנו נגד גיבשטיין, התבססו פסקי דין אלה בעיקר על עובדות והתנהלויות המלמדים כי לכאורה יש סיבות כבדות משקל לכך שאין מקום ובסיס לדרישת השתתפות כלשהי מצד גיבשטיין כלפי חברי קבוצת הרכישה הרלוונטית, ואין לגיבשטיין להלין בקשר לסכומי המס בהם חויבו אלא על עצמם".
עו"ד פרקש: "כבר חודשים שאנו ממתינים לשמוע מהן ה'סיבות כבדות המשקל' שבגינן חברי קבוצת הרכישה לא מכבדים את ההסכם עליו הם חתומים. גם בתגובת קנדה ישראל לא מצאנו אותן".