הבנק המרכזי ביפן מצרף אישה לצוות הניהול הבכיר - לאחר 138 שנה
טוקיקו שימיטסו הצטרפה לצוות הבכיר בבנק, הכולל שישה מנהלים, ותפקח על הניהול השוטף במוסד; היא הצטרפה לבנק בשנת 1987, ומילאה שורה של תפקידים
צעד קטן קדימה: הבנק המרכזי של יפן (BOJ) מינה היום לראשונה אישה לחברה בצוות הניהול הבכיר שלו, הכולל שישה מנהלים. טוקיקו שימיטסו (Tokiko Shimizu) תפקח במסגרת תפקידה החדש על הניהול השוטף והיומי של המוסד.
- יפן הכריזה על מצב חירום - ואישרה תוכנית תמריצים בטריליון דולר
- האובססיה של יפן לאריזות הפכה אותה למזהמת מובילה
- נימוסים והליכות? ליפניות נמאס להגיע בנעלי עקב לעבודה
שימיטסו בת ה-55 הצטרפה לבנק המרכזי היפני בשנת 1987 ומילאה שורה של תפקידים, בין היתר בחטיבת השווקים הפיננסים ובחטיבת המט"ח. כמו כן ניהלה עבור הבנק את מחלקת אירופה, ובשנים 2018-2106 שימשה כנציגתו בלונדון.
הבנק המרכזי של יפן הוקם באוקטובר 1882, כך שנדרשו 138 שנות המתנה עד להכרה בצורך לשלב נשים בצוות המוביל אותו. 47% מהעובדים בבנק הן נשים, אך שיעור זה מצטמצם ל-20% מקבוצת המומחים הפועלים בבנק (משפטנים, כלכלנים וכדומה) ול-13% בלבד ברמות ההנהלה.
הבנק המרכזי של יפן כבר שילב נשים במועצה המוניטארית שלו, הגוף הקובע את גובה הריבית – כבר משנת הקמתו ב-1998. זה מכובד, אך ודאי לא סיבה לחגיגה - שכן רק בקרב תשעת החברים במועצה יש רק אישה אחת.
לא למותר לציין - מעולם לא מונתה מושלת לראשות הבנק (המקביל לתפקיד הנגיד בבנק ישראל).
שימיטסו אמנם מונתה עתה לתפקיד הבכיר באחד הבנקים המרכזיים החשובים בעולם, אך המצב ביפן רחוק מלעודד. לפי נתוני הבנק העולמי, יפן נמצאת רק במקום ה-121 (מתוך 153) ברשימת המדינות בהן קיים פער מגדרי, בין היתר במינויים ובשכר. יפן גם מדורגת בתחתית מדינות ה-G7 במדד השוויון המגדרי.
ראש הממשלה שינזו אבה קורא מזה שנים לחיזוק מעמדה של האישה ביפן ושילובה בתפקידים בכירים במשק ובעסקים, ומוביל תוכנית ברוח זו תחת השם "womenomics".