$
מחפשי עבודה

שכר התחלתי של 4,500 יורו בחודש: איך מתקבלים לעבודה ב-OECD

ישראלים יכולים להגיש מועמדות למשרות בארגון ה-OECD אבל בשנה שעברה רק מעטים עשו זאת. אילו הזדמנויות תעסוקה יש בארגון, מהם התנאים ואיך אפשר להגדיל את סיכויי הקבלה

מעין מנלה 13:0111.05.20

בארגון ה-OECD, הארגון לשיתוף פעולה כלכלי ופיתוח, מועסקים 3,000 עובדים מ-36 המדינות החברות אבל פחות מעשרה ישראלים. בכל שבוע מתפרסמות עשרות משרות אליהן יכולים ישראלים להגיש מועמדות אבל מעט מאוד עושים זאת.  "יש אחוז ייצוג נמוך לישראל בארגון גם ביחס למימון היחסי שלנו של הארגון וגם ביחס לחשיבות שהממשלה בישראל מייחסת לנושא. והבעיה העיקרית היא שאין מספיק ישראלים שמגישים מועמדות לארגון. השכר אטרקטיבי מאד והאתגר המקצועי גדול, אבל פשוט אין מספיק מועמדים ישראלים טובים שמתמודדים על משרות בארגון. בכל פעם שאנו לוחצים על הארגון בנושא, הם אומרים שהאתגר הראשון הוא שיהיו מספיק מועמדים ישראלים טובים", אומר רן רידניק, הציר הכלכלי וסגן ראש המשלחת הישראלית ל-OECD.

בנוסף, תהליך הגשת המועמדות שהוא מקובל ושגרתי בחו"ל מרתיע ישראלים. "יש תהליך גיוס שזהה לארגונים וחברות גדולות בעולם אבל בישראל תהליך הגיוס הרבה פחות מקובל. לא למדנו למשל לכתוב cover letter רשמי או לנסח קורות חיים בצורה מקצועית ובהתאם לסטנדרטים בינלאומיים", הוא אומר.  

 

נכון לשנה שעברה היו פחות מעשרה עובדים ישראלים בארגון שמהווים 0.3% מכלל העובדים בעוד שאחוז התרומה הישראלי לתקציב ה-OECD הוא 1.4%. אם מספר העובדים הישראלים בארגון היה לפי גודלה היחסי של ישראל היו צריכים להיות מעל 40 עובדים מהארץ בארגון.

 

התנאים לעובדים ב-OECD טובים: המשכורת גבוהות יחסית ופטורות ממיסים, השכר מחולק לשלוש רמות כאשר הראשונה מתחילה ב-4,500 יורו נטו לחודש ללא ניסיון ויש עלייה קבועה בשכר התלוייה גם כן בניסיון, ישנן משרות בהן השכר ההתחלתי הוא 6,000 יורו וכאלה בהן השכר ההתחלתי קרוב ל-8,000 יורו בחודש. מרבית המשרות ממוקמות בפריז והארגון מסייע בכל נושא המעבר למקום המגורים החדש.

 

לדוגמא, כמה משרות פתוחות כרגע בארגון הן: יועצת משפטית מתחום הביטוח והחוזים עם שלוש שנות ניסיון ומשכורת התחלתית של 4,797 יורו נטו לחודש; עוזרת שיווקית לחטיבת התקשורת, משרה זמנית לשישה חודשים עם אופציה להארכה דורשת השכלה תיכונית וידע בשיווק דיגיטלי בשכר חודשי של 1,900 יורו לחודש (שכן מדובר במשרה זמנית); כלכלן עם התמחות בתחום הפנסיה עם עד שלוש שנות ניסיון בשכר התחלתי של 5,750 יורו נטו לחודש או 7,095 יורו בהתאם לניסיון; רואה חשבון תאגידים עם שכר התחלתי של 4,719 דולר נטו בחודש.

 

כל המשרות, ההתמחויות והתוכניות השונות של הארגון מפורסמות באתר הארגון. את הזמדנויות התעסוקה ניתן למצוא גם בקבוצה בלינקדאין שמנהלת המשלחת הישראלית בה מפורסמות כל שבוע משרות. מרבית המשרות הן באגפים המקצועיים השונים של הארגון כמו מיסוי, פיתוח כלכלי, מקרו-כלכלה, משפטים, תקשורת, פיננסים, פינטק, חקלאות לצד משרות אדמיניסטרציה שונות.

 

תהליך הגשת המועמדות ל-OECD אורך בין 4-6 חודשים, ומורכב מ-4 שלבים עיקריים:

1. תהליך הגשה ראשוני, הכולל "Cover Letter"

2. ראיון וידאו מוקלט

3. מבחן בכתב

4. ראיון בפני פאנל

 

 

מטה ה-OECD בפריז מטה ה-OECD בפריז צילום: OECD

 

 

אם אתם מעוניינים להתקבל לעבודה בארגון למשלחת הישראלית יש כמה טיפים 'מבפנים':

 

1. הגשת המועמדות לעבודה בארגון הינה תהליך תובעני הדורש השקעה. לכן, לפני שמתחילים בתהליך, אנא קראו היטב את הגדרת התפקיד, וכן ודאו כי הנכם עומדים בדרישות הסף.

 

2. לכל חלק בהגשת המועמדות ישנה חשיבות רבה. בתיאורי התפקידים הקודמים יש להביא דוגמאות רבות להישגים נקודתיים. הקפידו לא להישאר ברמה הכללית בלבד.

 

3. ה-"Cover Letter" הינו גורם חשוב ביותר בתהליך הגשת המועמדות. יש לנסח מכתב אישי, שתוכנו מותאם במיוחד למשרה אליה אתם מבקשים להתמודד, חשוב שהמכתב יהיה מפורט, תוך קישור עדין ואלגנטי של אירועי החיים המתוארים למשרה הנוכחית.

 

4. ראיון הווידאו המוקלט נערך דרך חברת "sonru". רצוי ואף מומלץ להיכנס לאתר שלהם מבעוד מועד ופשוט להתאמן.

 

ביום שישי  15/05 בשעה 11:00 (שעון ישראל), יתקיים וובינר של שעה וחצי בהשתתפות המשלחת ונציגים ממחלקת משאבי האנוש של הארגון שיספרו על עבודת הארגון והמשלחת הישראלית, הסבר על אופן תהליך הגשת המועמדות וטיפים מעשיים. יש להירשם מראש כאן.  

x