$
בשולי החדשות

כדאי לכם לחיות שם: הערים הכי טובות לרילוקיישן ב-2020

חברת InterNations פרסמה את דירוג הערים שהכי כדאי לעבור אליהן למטרת רילוקיישן - וגם את אלו שלא - לאחר ש-200 אלף משיבים ענו על סקר שבדק 5 היבטים של החיים במדינה אחרת: התאקלמות, איכות החיים העירונית, חיי עבודה עירוניים, מימון הדיור ויוקר המחייה המקומי. איזו עיר הכי מומלצת, ובאיזו בירה אירופאית לא כדאי לכם לגור?

שירות כלכליסט 23:2103.12.19

טאיפיי, קואלה לומפור, הו צ'י מין סיטי וסינגפור - ארבע ערים אסיאתיות - מובילות את דירוג הערים הידידותיות לזרים בשנת 2019 שנערך על ידי InterNations, קהילת הזרים הגדולה ביותר בעולם המונה יותר מ-3.5 מיליון חברים; מיד אחריהן ממוקמות מונטריאול, ליסבון, ברצלונה, צוג, האג ובאזל. כל אחת מהערים הללו מוערכת על ידי זרים מסיבות שונות, אך לכולן מספר דברים במשותף: הן בדרך כלל מדורגות גבוה במדד העבודה, במדד איכות החיים ובמדדי יוקר המחייה.

 

לעומת זאת, זרים הכי פחות מרוצים בכווית סיטי (מקום 82 מתוך 82), ברומא ובמילאנו - מקום 81 ו-80 בהתאמה - וגם בערים כמו לאגוס, פריז, סן פרנסיסקו, לוס אנג'לס, לימה וניו-יורק, המרכיבות גם הן את תחתית הרשימה. בניגוד לערים שזכו בציונים גבוהים, הערים שבתחתית דורגו בין 30 האחרונות במדד החיים האורבניים. כל הערים האמריקאיות והאירופאיות גם הצטיינו לשלילה במדד מימון הדיור.

 

הדירוג מבוסס על סקר של ה-Expat insider, שנערך ב-2019 על ידי חברת InterNations ובו השתתפו למעלה מ-200 אלף אנשים. מדובר בסקר מעמיק ומקיף אודות חיים ועבודה של מי שחי מחוץ לארץ מוצאו. השנה, 82 ערים מכל העולם מנותחות לפי קטגוריות בחמישה היבטים שונים של החיים: התאקלמות, איכות החיים העירונית, חיי עבודה עירוניים, מימון הדיור, ויוקר המחייה המקומי. חישוב כולל של ארבע הקטגוריות הראשונות חושף את רשימת הערים שהכי כדאי לעבור אליהם - וגם את אלו שהכי פחות כדאי לעבור אליהם - בשנת 2020.

 

הערים שהכי כדאי לעבור אליהן ב-2020

 

1. טאיפיי

 

זאת שנה שניה ברציפות שבירת טאיוואן כובשת את המקום הראשון כעיר שהכי טוב לחיות בה כזרים. איכות החיים במדינה דורגה על ידם שלישית רק לטוקיו שבמקום השני, וצוג (שוויץ) שבמקום הראשון. כמעט כל הזרים (98%) מרוצים מהתחבורה הציבורית (בהשוואה ל-70% במדד הגלובלי), ורובם (94%) מרוצים מזמינות שירותי הבריאות בעיר (לעומת 73% במדד הגלובלי).

 

 צילום: שאטרסטוק

 

2. קואלה לומפור

 

בעוד שהעיר מדורגת שניה במדד הכללי, היא נבחרה למקום הראשון בעולם כעיר שהכי קל להתמקם בה כזר. שלושה מכל ארבעה זרים (75%) מרגישים שם בבית (לעומת 64% במדד הגלובלי), ו-69% מרוצים מחיי החברה שלהם (לעומת 55% במדד הגלובלי).

 

 צילום: בלמוברג

 

3. הו צ'י מין סיטי

 

הו צ'י מין סיטי נמצאת במקום טוב בדירוג בכל המדדים שנבדקו מלבד איכות החיים (מקום 63). כ-87% מהזרים החיים בעיר אמרו שקל למצוא בה מקום מגורים, ו-77% מהם מרוצים ממצבם הכלכלי (לעומת 57% במדד הגלובלי). היא מדורגת במקום השלישי גם במדד הידידותיות של המקומיים וחיי החברה. עם זאת, במדד איכות האוויר העיר דורגה במקום ה-73.

 

 צילום: גטי

 

4. סינגפור

 

לא רק בהשוואה לערים אחרות באסיה שבדירוג, אלא גם בהשוואה לערים בכל העולם, סינגפור מצטיינת מבחינת ביטחון. למעשה, 100% מהנשאלים דירגו את הביטחון האישי שלהם כחיובי (לעומת 81% במדד הגלובלי), ו-88% מהם מרוצים מהיציבות הפוליטית (לעומת 61% במדד הגלובלי). בעוד שסינגפור נמצאת במקום ה-15 במדד מימון הדיור, במדד יוקר המחייה היא הגיעה למקום ה-54.

 

 צילום: גטי אימג'ס

 

5. מונטריאול

 

מדורגת במקום הכללי הכי גבוה בין ערי קנדה, והחמישי מבין 82 המדינות בסקר, מונטריאול הגיעה למקום העשירי בחיי העבודה העירוניים, למקום ה-11 במדד יוקר המחייה ולמקום השמיני במדד מימון הדיור. 62% מהזרים מרוצים מאפשרויות הדיור בעיר (לעומת 36% במדד הגלובלי).

 

 צילום: שאטרסטוק

 

6. ליסבון

 

זרים מרגישים מקובלים בליסבון. כ-79% חושים שקל להתרגל לתרבות המקומית (לעומת 62% במדד הגלובלי) ו-88% מהם מרוצים מאפשרויות השילוב בחברה ופעילות הפנאי שהעיר מציעה (לעומת 65% במדד הגלובלי). 90% מהנשאלים מצאו את הפורטוגלים ידידותיים ומסברי פנים. מצד שני, העיר דורגה במקום ה-50 במדד אפשרויות הקריירה, והגיעה מתחת לממוצע גם במדדי הבטחון התעסוקתי (מקום 57) ומצב הכלכלה המקומית (מקום 55).

 

 צילום: housetrip

 

7. ברצלונה

 

מקום שביעי בדירוג הכולל, ומקום ראשון בקטגוריות הפנאי (98% מול 59% במדד הגלובלי) והאקלים (95% מול 74% במדד הגלובלי). 88% מהזרים שנשאלו בסקר מרוצים מזמינות השירותים הבריאותיים (לעומת 73% במדד הגלובלי) ובמקום ה-13 במדד ההתאקלמות.

 

 צילום: גטי אימג'ס

 

8. צוג

 

צוג, שוויץ, היא העיר בעלת איכות החיים הכי טובה לפי הסקר. למעשה, לא התקבלה שם שום תשובה שלילית לגבי התחבורה המקומית (לעומת 19% תשובות שליליות במדד הגלובלי), איכות הסביבה (לעומת 17% במדד הגלובלי), או הבטחון האישי (לעומת 9% במדד הגלובלי). למרות זאת, זרים עדיין מרגישים כי הם מתקשים להרגיש בבית ובמדד ההתאקלמות היא מדורגת במקום ה-58 בלד, עם 35% הטוענים כי קשה להתרגל לתרבות המקומית (לעומת 20% במדד הגלובלי).

 

 צילום: שאטרסטוק

 

9. האג

 

האג מצטיינת בעיקר במדד חיי העבודה העירוניים ונמצאה במקום החמישי מבין כל הערים בכל הקשור לביטחון תעסוקתי. 88% דירגו את הכלכלה המקומית בחיוב (לעומת 66% במדד הגלובלי), ובעוד שהיא דורגה במקום ה-20 במדד איזון בית-עבודה, היא עדיין מגיעה רק למקום ה-55 במדד אפשרויות הקריירה. 29% מהזרים אינם מרוצים מאפשרויות הקריירה שלהם בהאג - האחוז הכי גדול בין שלושת הערים ההולנדיות שנסקרו.

 

 צילום: wiki.traveldiv

 

10. באזל

 

במדד איכות החיים הגיע באזל למקום השישי. זרים מרוצים בעיקר מהביטחון האישי שלהם (93% לעומת 81% במדד הגלובלי), ממערכת התחבורה המקומית (98% לעומת 70% במדד הגלובלי), ומאיכות הסביבה (93% לעומת 71% במדד הגלובלי). עם זאת, כמו בערים שוויצריות אחרות, זרים מוצאים שקשה להם להתאקלם (מקום 62).

 

 צילום: ויקיפדיה

 

הערים שלא כדאי לעבור אליהן ב-2020

 

82. כווית סיטי

 

ביצועיה הגרועים ביותר של כווית סיטי הם במדד ההתאקלמות (מקום 82). 57% מהזרים מרגישים שהמקומיים אינם מקבלי פנים (לעומת 19% במדד הגלובלי), 62% מתקשים למצוא חברים, ו-57% אינם מרוצים מחיי החברה שלהם. חולשה נוספת של העיר נחשפת במדד חיי העבודה, בו היא מדורגת במקום ה-79, לפני איסטנבול, אתונה ורומא.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

81. רומא

 

רומא נבחרה, שוב, כעיר האירופאית הגרועה ביותר לזרים. כמו מילאנו, חולשתה העיקרית של רומא היא במדד החיים העירוניים, בו היא מגיעה אחרונה בסקר, שנה שנייה ברציפות. 33% מהזרים שנשאלו לא מרוצים מעבודתם הנוכחית (לעומת 19% במדד הגלובלי), ו-67% אינם מרוצים מאופציות הקריירה שלהם. 62% מציינים את מצב הכלכלה המקומית לשלילה, 4 פעמים יותר מהממוצע הגלובלי (15%).

 

 צילום: גטי אימג'ס

 

80. מילאנו

 

מילאנו מצטיינת לרעה בעיקר במדד חיי העבודה העירוניים (מקום 77), ומדורגת בתחתית בכל עשרת תת-הקטגוריות שנבחנו. רק 47% מהזרים במילאנו מרוצים מהעבודה שלהם (לעומת 64% במדד הגלובלי), הם אינם מרוצים במיוחד מהביטחון התעסוקתי שלהם (29% לא מרוצים לעומת 21% במדד הגלובלי), משעות העבודה (30% לעומת 19% במדד הגלובלי) ואיזון בית-עבודה (29% לעומת 21% במדד הגלובלי).

 

 צילום: dove

 

79. לאגוס

 

מלבד מדד האקלים המקומי, בו היא מדורגת במקום ה-40, לאגוס נמצאת בעשיריה התחתונה של הערים בכל אחד משאר המדדים שנסקרו. זרים אינם מרוצים בעיקר מהתחבורה הציבורית (75% הגיבו בשלילה לעומת 19% במדד הגלובלי), היציבות הפוליטית (55% לעומת 17% במדד הגלובלי), וביטחונם האישי (38% לעומת 9% במדד הגלובלי). מהצד השני, לאגוס דורגה במקום החמישי במדד יצירת קשרים - 62% טענו שקל להכיר בה חברים, ואחוז זהה גם מרוצה מחיי החברה שלו.

 

 צילום: גטי

 

78. פריז

 

39% מהזרים מוצאים את תושביה המקומיים של הבירה הצרפתית כלא ידידותיים, והיא ממוקמת במקום ה-81 במדד ההתאקלמות, שנייה רק לכווית סיטי. היא דורגה במקום ה-79 בין הערים הגרועות במדד מימון הדיור. 67% מהזרים אומרים שקשה למצוא בעיר מקום מגורים (לעומת 32% במדד הגלובלי), למעשה 67% אינם מרוצים מיוקר המחייה המקומי בכלליות (לעומת 38% במדד הגלובלי). פריז מצטיינת במדד איכות החיים העירוניים עם 84% שמרוצים משירותי הבריאות (לעומת 73% במדד הגלובלי) ומקום 24 במדד הפנאי. במדד הבטחון הפרטי פריז נמצאת במקום ה-66, ולמעשה, 17% מהזרים מרגישים לא בטוחים בעיר, בהשוואה ל-9% במדד הגלובלי.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

 

x