מחתרת הגורמה: יוזמות קולינריות קטנות ומנחמות לימי הסגר
היוזמות מביאות עכשיו עד פתח הדלת מוצרים ממוקדים ואיכותיים ביותר, שעונים לכל גחמה של המסוגרים בביתם: מקרואסונים פריכים עד חומוס אותנטי. מאחוריהן עומדים אנשי אוכל ותיקים, אבל גם בשלנים צעירים, שהבינו שגם בבידוד הם יכולים לשגר בשורה של אוכל איכותי לעולם - או לפחות לאזור הסמוך למקום מגוריהם
אובססיה לניגוב
חיליק גורפינקל, חומוס ביתי
מאז 1996, כשעבד בתור טבח ב"יועזר בר יין", לא בישל חיליק גורפינקל לפרנסתו. הוא אמנם עוסק באוכל על בסיס יומי כעיתונאי, מבקר וחוקר, אבל בין כל זה הוא גם חומוסאי גאה. "זה הדבר שאני הכי אוהב לאכול וגם הכי אוהב להכין", הוא מספר, "אני קצת אובססיבי לגבי המאכל ועובד עליו קשה. החלום הגדול שיש לי כל השנים הוא לעשות חומוס, היו כמה פעמים שחשבתי לפתוח חומוסייה, אבל בגלל שאני בא מהתחום, אני יודע שהסיכוי להצליח שואף לאפס". אבל לפני כשבוע החליט לראשונה לפרסם בקבוצת הווטסאפ של הבניין שהוא גר בו, שמכיל 150 דירות, שהוא מכין חומוס, ובתוך כמה שעות כבר היו הזמנות ל־20 חצאי קילו. כרגע הוא עובד במתכונת של הכנה ומכירה פעמיים בשבוע באזור מגוריו, שכונת בבלי והצפון הישן בתל אביב ומחלק בעצמו עד הדלת. אם יהיה ביקוש, הוא אומר, הוא יוסיף לתפריט גם מנות נוספות שהוא אוהב להכין כמו קציצות או דג מרוקאי. "חומוס זו אחת המנות הכי קלות בעולם להכנה", הוא מסביר. "צריך בעיקר לא לעשות כלום. אבל זה תהליך ארוך שלוקח שעות ואפילו ימים. כל העניין מאוד מפחיד אותי, אבל אני חושב שאם אפסיק לפחד — החומוס לא ייצא טעים".
כל הנוצץ
Visoly, דרינק משוכלל
הרבה זמן בבית ועבודה משותפת במסעדות חיברו את שיראל דרויש, שרון גרינברג וארתיום סמירנוף — שלושה חברים מתל אביב — ליצור דרינק חדש ומושקע שמגיע במשלוח עד הבית בשם Visoly ("שמח" ברוסית). המשקה מבוסס על ערק, עם לימונים, קינמון, נענע, מעט קרמל והרבה הפתעות נלוות. "זה משקה שאנחנו רוקחים בבית מחומרים טבעיים בלבד", מסבירה דרויש. "אנחנו משרים את הערק בקינמון וקליפות לימון לכמה ימים, סוחטים הכל באופן ידני, וכדי שיהיה יותר מעניין, הוספנו לו גם מרכיבים כמו מעט נצנצים לאפייה מבוססי סוכר". המשקה מגיע עם פיפטות קטנות של חיזוק טעמים על בסיס וודקה, גם הן, כולן, מיוצרות מחומרים טבעיים כמו עשבי תיבול, צ'ילי טרי, ג'ינג'ר, פרחי מאכל או כרוב סגול, שגם מעניקים למשקה צבעים מרהיבים. "אנחנו ממליצים פשוט להוסיף קרח ולשתות, אבל אפשר גם בצ'ייסרים", מסבירה דרויש.
מחיר: 69 שקלים לחצי ליטר
הזמנות: באינסטגרם @Visoly_tlv
משלוחים: באזור תל אביב
טבעי שזה עוגייה
Ugi Boost, עוגיות נטולות גלוטן
את העוגיות הטבעוניות ונטולת הגלוטן התחיל להכין איתי צ'רפיצ'ניק להכין בבית, תחת השם Ugi Boost, מכורח הנסיבות: יציאה לחל"ת ועיסוקים מועטים. "הקונספט הוא מאוד בריאותי, מזין, ובלי הרבה רגשות אשם", הוא מסביר. אחרי כמה וכמה ניסיונות הגיע למתכון שמבוסס על שלושה חומרי גלם מרכזיים: גרגירי חומוס, חמאת בוטנים ומייפל אורגני. לעוגיות הוא מוסיף תוספות שונות כמו שוקולד לבן טבעוני, שוקולד מריר 74%, זרעי צ'יה, גוג'י ברי, קינמון, ג'ינג'ר ושקדים מולבנים. "נתתי קצת לשכנים ומכרים והתגובות היו מצוינות, בעיקר בגלל שמדובר במשהו מתוק אבל גם בריא, לאנשים שעושים ספורט, יש בזה המון חלבון ומספיק לאכול שתי עוגיות בשבוע". מרגע שהתחיל למכור גם הקים אתר ייעודי שדרכו אפשר להזמין, כשהמשלוחים כרגע מתקיימים בשעות הערב בתל אביב ורמת גן, הכל אפוי במקום ומגיע חם עד הדלת.
מחיר: 13-10 שקל לעוגייה
הזמנות באתר ugiboost או באינסטגרם: @ugi_boost
משלוחים: באזור תל אביב ורמת גן
פריחת הפריך
Croissants, מאפים מפתיעים
העבודה של עופר בן נתן, שף קונדיטור מצליח, נפסקה בפתאומיות. עד לפני כשנה היה אמון על הקינוחים והפטיסרי במסעדת "ניטן תאי" וה"בקדור" ועסק בהקמת מסעדת היוקרה "Pop & Pope". לפני כשבועיים החליט לנצל את המצב ולצאת בליין של קרואסוני בוטיק במשלוחים. תחת השם Croissants, הוא אופה שישה סוגי קרואסונים ממולאים ומצופים, בין השאר קרואסון פטל בציפוי שוקולד רובי ושבבי פטל ובמילוי קרם פטל ורדים, קרואסון פיסטוק בציפוי שוקולד לבן ושברי פיסטוק במילוי גנאש פיסטוק ושוקולד לבן, או קרואסון שוקולד בציפוי שוקולד מריר 70% וקרמו שוקולד מריר. "שעתיים מרגע שפרסמנו, הטלפון שלנו קרס", מספר בן נתן. "עכשיו אנחנו כבר עובדים על הזמנות לשבוע הבא. אני עובד יחד עם הסו־שף שלי מהבית שלו, ואחת המטרות היתה גם להחיות את הספקים שאני עובד איתם. כרגע אני רואה את העניין כמשהו במתכונת פופ־אפ לשבועות הקרובים, וזה תלוי מה יהיה בהמשך עם פתיחת המסעדות. אבל אם יהיה ביקוש, אולי אשקול לעשות דברים נוספים מלבד קרואסונים".
מעל למצופה
נופר זוהר, כריך שניצל פריך
השפית נופר זוהר ("משחקי השף", "ק־פה האנוי") עסקה בתקופה האחרונה בעיקר באירועים פרטיים ובייעוץ למסעדות. את הסנדוויצ'ים עם השניצל שלה היא התחילה במכירה לדיירי הבניין שבו היא גרה בתל אביב. "אני מתה על סנדוויצ'ים, ובמשך תקופה השתעשעתי עם שניצלים בכל מיני צורות, עד שהגעתי למה שאני הכי אוהבת: את השניצלים אני לא דופקת, אני נרתעת מאז ומתמיד מהשיטה הזו. אני חותכת אותם דק דק עם סכין ולבלילה של הציפוי אני מוסיפה שום ירוק טרי שאני טוחנת בעצמי. השניצלים נכנסים לתוך חלה חמה שאופים לי במיוחד, עם מטבוחה מעגבניות מגי שמתבשלות שש שעות, חציל מטוגן ופלפל חריף. הכל נעשה במקום, ומגיע במשלוח או באיסוף עצמי מהבית שלי בדרום העיר, טרי וחם בכל יום שישי (ורק בימי שישי). עם הזמן התחלתי להוסיף לסנדוויץ' גם סלטים שונים שאפשר להזמין".
מחיר: 35 שקלים לסנדוויץ' חלה עם שניצל
הזמנות: 4553600־054 (בווטסאפ בלבד)
משלוחים: באיסוף עצמי או עם שליח בימי שישי בתל אביב