משבר הקורונה
ארגון הבריאות העולמי: על מדינות לפתוח לאט את הסגר ולהיות מוכנות להתפרצות נוספת
מומחה החירום הבכיר בארגון, ד"ר מייק ראיין, אמר היום כי כללי הריחוק החברתי וההיגיינה חייבים להישמר: "אנחנו רוצים להימנע ממצב שבו משחררים את המגבלות בקלות רבה מדי - ואז נאלצים לחזור אחורה". לדבריו, מקור הנגיף טבעי
על המדינות להקל בהדרגתיות את הגבלות הסגר ולעמוד על המשמר למקרה שיהיה צורך להשיבן אם יהיו התפרצויות נוספות של Covid-19 - כך מסר היום (ו') ארגון הבריאות העולמי. "יש להגן על אנשים פגיעים במוסדות, כולל כאלה במוסדות סיעודיים, בתי כלא ומעונות מהגרים", אמר מומחה החירום הבכיר בארגון, ד"ר מייק ראיין (Mike Ryan).
- ארגון הבריאות העולמי: "הנגיף יהיה עימנו זמן רב"
- מומחים מזהירים: "טראמפ עלול לגרום לארגון הבריאות העולמי לפשוט רגל"
- ארגון הבריאות העולמי: לא צפוי חיסון לקורונה ב-12 החודשים הקרובים
לדברי ראיין, "גם אם הנגיף תחת שליטה, קהילות חייבות לשמור על כללי הריחוק החברתי וההיגיינה ובדיקת המקרים החשודים חייבת להימשך. זה ממש חשוב שבעוד שמדינות בעולם מקלות בהגבלות התנועה, שהן ימשיכו להיות עירניות לקפיצה במקרי ההידבקות, במיוחד בכל הנוגע להידבקויות במסגרות המיוחדות". כך לפי דיווח ברויטרס.
נגיף הקורונה התפשט במהירות במוסדות לגיל השלישי ברחבי אירופה וצפון אמריקה, בעוד שבסינגפור נדבקו בו מהגרי עבודה החיים במעונות משותפים, אמר ראיין והוסיף: "ניצוץ כזה הופך מהר מאוד לשריפה".
הוא אמר עוד שארגון הבריאות העולמי מכיר בקושי של ממשלות לשמור על כללי הסגר במהלך המגפה, "מסיבות חברתיות, פסיכולוגיות וכלכליות, אך יחד עם זאת, אנו רוצים להימנע ממצב שבו אנו משחררים את ההגבלות בקלות רבה מדי - ואז אנו חוזרים חזרה לקצב הדבקה גבוה שיחייב אותנו לחזור אחורה ולהתחיל הכול מחדש, אמר.
לדבריו, גם אם חלק מהמדינות המערביות מתחילות להקל בסגר, יש מגמות מדאיגות של התפשטות המגפה במדינות שונות, כמו האיטי, סומליה ותימן. ראיין התייחס גם לסודן, דרום סודן, סוריה, אפגניסטן, סיירה לאון, הרפובליקה המרכז אפריקאית וצפון ניגריה.
ראיין חזר והדגיש שמדענים שבדקו את רצפיו הגנטיים של נגיף הקורונה החדש שהתגלה בסוף השנה שעברה בווהאן, סין, הבטיחו בפני ארגון הבריאות העולמי כי "נגיף זה טבעי ממקורו".
"היה לעולם מספיק זמן להגיב"
מנכ"ל הארגון תדרוס אדנום ג'ברייסוס, הגן על פעולותיו של הארגון שהכריז על מצב חירום בינלאומי בסוף ינואר ואמר: "ההכרזה מה-30 בינואר השאירה "מספיק זמן לשאר העולם להגיב, משום שבשלב הזה היו בסין 82 מקרים בלבד וללא מקרי מוות".
לדבריו, ארגון הבריאות העולמי, המבקש להוביל את התגובה הגלובלית למגפה, ניצל את הימים שלפני ההצהרה כדי לבקר בסין וללמוד יותר על הנגיף החדש. במהלך הביקור, אמר מנכ"ל הארגון, הושג הסכם פורץ דרך עם סין לשליחת חוקרים.
כשנשאל על היחסים עם ארה"ב, המממנת הגדולה ביותר של הארגון שהודיעה על השעיית המימון, ענה המנכ"ל: "אנחנו בקשר רציף ועובדים ביחד", ולא מסר פרטים נוספים.