הממשלה אישרה כניסת 48 אלף פועלים פלסטינים מיום א' הקרוב
מ-3 במאי תתאפשר כניסת פועלים לבניין וחקלאות; כבר היום תתאפשר כניסה לאזור התעשייה עטרות. האישור יהיה לכניסה חד פעמית לכל תקופת הרמדאן. המעסיקים יצטרכו לדאוג לסידורי לינה לפועלים
ההקלות מגיעות גם לענף הבנייה. לכלכליסט נודע כי אתמול (ב') אישרה ממשלה כניסה של עובדי בניין פלסטינים לישראל. ההחלטה התקבלה לאחר דיון שערך המטה לביטחון לאומי בהשתתפות גורמים מצה"ל, השב"כ, רשות חירום לאומית, משרדי הבריאות, האוצר, ומשרדים רלוונטיים נוספים.
- המל"ל תקיים היום דיון דחוף על כניסת עובדים פלסטינים אחרי הרמדאן
- בגלל הרמדאן: רק 20% מעובדי הבניין הפלסטינים נשארו באתרי הבנייה
- התוכנית להצלת ענף הבנייה: אישורי כניסה ל-40 אלף עובדים זרים ופלסטינים
על פי ההחלטה שתוכנה הגיעה לידי כלכליסט, החל מיום ראשון הקרוב, ה-3 במאי, תתאפשר כניסה לישראל של פועלים פלסטינים העובדים בבניין ובחקלאות. מדובר ב-48 אלף עובדים עם היתרי עבודה בסך הכול - 36 אלף לבניין, 3,000 לתעשייה, ו-9,300 לחקלאות. כבר היום (שלישי) תתאפשר כניסה של 1,500 עובדים לאזור התעשייה עטרות.
הממשלה ביקשה למנוע התקהלויות במעברים מחשש להתפרצות של המגפה ולכן אישור הכניסה שיינתן לעובדים הוא חד-פעמי ועובד שיחזור לביתו ברשות הפלסטינית לא יוכל להיכנס שוב לישראל עד צאת הרמדאן בעוד כחודש. המעסיקים מחויבים לדאוג לסידורי לינה הולמים, וביטוח רפואי לעובדים.
ההחלטה נולדה לאחר שעשרות אלפי עובדים תושבי הרשות הפלסטינית עזבו בשבועות האחרונות את מקום עבודתם וחזרו לביתם. בגלל תקנות החירום וסגירת מעברי הגבול, עד היום לא התאפשר להם לחזור למקום העבודה.
על פי נתוני התאחדות הקבלנים בוני הארץ, השבוע שהו בישראל פחות מ-15 אלף עובדים פלסטינים לעומת כ-65 אלף בשגרה. ההחלטה על פתיחת מעברי הגבול התקבלה בתיאום עם הרשות הפלסטינית מתוך הבנה כי כניסת הפועלים חיונית לכלכלה הישראלית והפלסטינית.