דיווח שוטף
ארגון הבריאות העולמי: "הנגיף יהיה עימנו זמן רב"
437 חולי קורונה נוספים מתו באיטליה ביממה האחרונה, 435 מתו בספרד; מנהל המרכז לבקרת מחלות האמריקאי מזהיר: "התפרצות נוספת של קורונה בחורף תהיה קשה יותר"; מניין המתים בארה"ב עלה ל-44,999 בני אדם, מניין המתים בגרמניה עלה ל-4,879, בסין דווח על 30 חולים נוספים ביממה האחרונה; הערכות בענף התעופה: הדרישות לריחוק חברתי יובילו לקריסת הלואו קוסט; בייג'ינג סוגרת מחדש את חדרי הכושר
משבר הקורונה - עדכונים שוטפים מהעולם
נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם
23:10 - ארגון הבריאות העולמי: "הנגיף יהיה עימנו זמן רב"
ארגון הבריאות העולמי קורא היום למנהיגי העולם לקחת בחשבון שהם יידרשו להמשך ולהתנהל תחת ההנחה שהקורונה תמשיך ללוות אותנו זמן רב. "אל תטעו, יש דרך ארוכה לפנינו, הנגיף יהיה עימנו זמן רב", אמר מנהל הארגון ד"ר טדרוס אבהנום ג'יבריסוס (Tedros Adhanom Ghebreyesus) במסיבת עיתונאים במטה הארגון בג'נבה. "התושבים במדינות שבהן יש הוראה להישאר בבית מתוסכלים, באופן טבעי, מכך שהם נדרשים להיות צמודים לבתים שלהם למשך שבועות ללא אופק נראה לעין. זה מובן שאנשים רוצים להמשיך בחיים שלהם, אבל העולם עדיין לא יכול לחזור ולהתנהל כפי שהיה בעבר. זו חובה שתהיה נורמליות חדשה".
22:00 - ניו יורק: חתולים נדבקו בנגיף הקורונה מבני אדם
וטרינרים בניו יורק אבחנו כי שני חתולי בית נדבקו בנגיף הקורונה, ככל הנראה מבעליהם, מה שתמך בסברה כי הנגיף יכול לעבור מבני אדם לבעלי חיים. בדיקות שנעשו בעבר לטיגרסים בגן החיות ברובע הברונקס בעיר, מצאו כי שבעה מהם נדבקו בנגיף.
18:45 - איטליה: מניין המתים מקורונה עלה ל-25,085
מניין קורבנות הקורונה באיטליה עלה ל-25,085, זאת לאחר שביממה האחרונה מתו 437 חולים נוספים. מניין החולים בנגיף בארץ המגף עומד על 187,327 בני אדם.
18:30 - ראש עיריית ניו יורק: "הקלה בהגבלות? רק אחרי שיהיו מאות אלפי בדיקות ביום"
ראש עיריית ניו יורק, ביל דה בלאזיו, אמר היום כי יש צורך ב"מאות אלפי בדיקות" ביום לפני שניתן יהיה להקל בהגבלות. לדבריו, כדי ששיעור ההדבקה יהיה נמוך, יש צורך במספר עצום של בדיקות - לא עשרות אלפים בלבד, אלא מאות אלפים, בעיר של 8.6 מיליון תושבים.
הוא הוסיף כי המגפה עדיין מתפשטת בעיר, וכי התושבים נדרשים לשמור על כללי הריחוק החברתי. כדי לעבור לשלב הבא, שבו שיעור ההדבקה נמוך, נדרש מספר גדול בהרבה של בדיקות, כי שניתן לאתר במהירות חולים חדשים ולבודד אותם ואת מי שבאו איתם במגע.
16:00 - בריטניה: 69 עובדי שירות הבריאות הלאומי מתו מקורונה
שר החוץ של בריטניה דומיניק ראב אמר כי 69 אנשים שעבדו בשירות הבריאות הלאומי בממלכה מתו עד כה מנגיף הקורונה. מספר העובדים במוסדות הסיעודיים לקשישים שמתו מהנגיף עדיין לא ידוע. ראב הוסיף כי "סיפקנו מיליארד פריטי ציוד מגן אישי. אנו מכירים בכך שעלינו להתאמץ עוד יותר".
12:40 - ספרד: 435 חולי קורונה מתו ביממה
משרד הבריאות בספרד מסר כי 435 חולי קורונה מתו במדינה ביממה האחרונה ומניין המתים עלה ל-21,717. עוד נמסר כי ביממה החולפת אובחנו 4,211 נדבקים חדשים בנגיף. עד כה נדבקו בקורונה בספרד 208,389 בני אדם.
11:30 - בייג'ינג סוגרת מחדש את חדרי הכושר
חדרי הכושר בבייגי'ינג נסגרים מחדש, לאחר שבשבוע שעבר דווח על חולה נוסף שנדבק בבירת סין לאחר ששב מלימודים במיאמי בארה"ב – הסטודנט החוזר שהה 14 ימים בבידוד כנדרש אך רק יומיים לאחר סיום הבידוד נחשף כי נדבק בקורונה, ומכיוון שכבר יצא מהבידוד הדביק גם את בני משפחתו - ולא ידוע עדיין אם הדביק בני אדם נוספים.
לא כל מכוני הכושר חזרו לפעילות בסין, ואלה שכן פעלו ברובם במגבלה של 12 שעות ביום, כאשר חלק גדול ממכוני הכושר פעלו מסביב לשעון 24 שעות ביום לפני פרוץ המגיפה. כ-200 מכונים בסין נאלצו לסגור את שעריהם בשל ההפסדים שנגרמו להם בתקופת הסגר ברבעון הראשון (וכ-7,000 מכונים בסין כולה).
(ערוץ הטלגרם שוק ההון כלכליסט )
11:00 - הקורונה חתכה את רווחי הייניקן - תקצץ 20% משכר המנהלים
הייניקן מציגה ירידה חדה ברווח הרבעוני, בעיקר בשל הנפילה בצריכה בעקבות מגפת הקורונה במהלך חודש מרץ. יצרנית הבירה ההולנדית רשמה ברבעון רווח של 94 מיליון יורו, לעומת 229 מיליון יורו ברבעון המקביל. נפח הבירה שנמכר ירד ב-2.1% בהשוואה לתקופה המקבילה – הירידה בחודש מרץ בהשוואה לחודש המקביל היתה חדה במיוחד, בשיעור של 14%. החברה הודיעה במקביל לפרסום הדוחות על קיצוץ של 20% בשכר המנהלים הבכירים והדירקטוריון מחודש מאי עד חודש דצמבר.
10:00 - הערכות בענף התעופה: הדרישות לריחוק חברתי יובילו לקריסת הלואו קוסט
הימים שבהם יכולנו לטוס בזול יחסית כנראה כבר מאחורינו, זאת בהנחה שחברות תעופה ידרשו לעמוד בכללי הריחוק החברתי הנובעים מהתפרצות מגיפת הקורונה, כך מזהירים בכירים בתעשיית התעופה.
לפי אלכסנדר דה-ז׳וניאק, מזכ"ל איגוד התעופה הבינלאומי (IATA), אם ממשלות יורו לחברות התעופה לוודא שיש מרחק פיזי בין הנוסעים במטוסים, פירוש הדבר כי לפחות שליש מהמושבים בטיסות יוותרו ריקים והחברות יצטרכו להעלות את המחירים ב-50% לפחות אחרת יפשטו את הרגל.
"אם ימכרו כרטיסים באותם מחירים כמו מקודם, החברות יפסידו סכומי כסף אדירים, כך שיהיה זה בלתי אפשרי עבורן להמשיך ולטוס, במיוחד חברות הלואו קוסט", הסביר. "האפשרות השנייה היא להעלות את מחירי הכרטיסים ב-50% לפחות, וכך יוכלו להשיג רווח מינימלי. כלומר, אם יהיו דרישות לריחוק חברתי, לא יהיו יותר טיסות זולות".
9:48 - טראמפ עוצר ל-60 יום הנפקות גרין קארד
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי לחתום היום על צו שיהיה תקף ל-60 יום שבמהלכם לא יונפקו אישורי גרין קארד. הצו לא יחול על עובדים זמניים. "זה לא הוגן שאמריקאים שפוטרו בגלל הנגיף יוחלפו על ידי מהגרים חדשים שנכנסים למדינה", אמר. לידיעה המלאה.
9:30 - סין מחלקת לאזרחים שוברי קנייה
סין מחלקת שוברי קניה בשווי מיליארדי יואן, ומציעה עוד הטבות פיננסיות, בניסיון לגרום לצרכנים לצאת ולהוציא שוב כסף. למרות שרוב המסעדות והקניונים במדינה נפתחו כבר מחדש, לקוחותיהם עדיין חוששים לחזור אליהם עקב החשש לבריאותם הפיזית והכלכלית, על רקע האבטלה הגבוהה שהיא אחת מהשלכות המגפה.
07:35 - גרמניה: מניין המתים מקורונה עלה ל-4,879
281 בני אדם מתו מנגיף הקורונה בגרמניה ביממה החולפת, ומניין המתים במדינה עלה ל-4,879. כמו כן, ביממה האחרונה אובחנו 2,237 נדבקים חדשים בנגיף. מניין הנדבקים במדינה עומד על 145,694 בני אדם.
07:15 - סין: 30 בני אדם אובחנו כחולים ביממה האחרונה
הרשויות בסין דיווחו כי ביממה האחרונה נוספו 30 בני אדם למניין החולים, 23 מהם הגיעו ממדינה זרה. בכך עלה מניין הנדבקים ל-82,788 איש. מניין המתים עומד על 4,632.
07:10 - מקסיקו: 145 מתו מקורונה ביממה האחרונה, יותר מ-700 נדבקו
משרד הבריאות המקסיקני הודיע כי ביממה האחרונה נוספו יותר מ-700 חולים בקורונה במדינה ומניין הנדבקים עומד כעת על 9,501. מאתמול נוספו עוד 145 מקרי מוות ומתחילת התפשטות המגפה במדינה מתו 857 בני אדם.
07:00 - בארה"ב מעריכים: "התפרצות נוספת של קורונה בחורף תהיה קשה יותר"
ד"ר רוברט רדפילד, מנהל המרכז לבקרת מחלות האמריקאי (CDC), הזהיר הלילה (בין שלישי לרביעי) בריאיון ב"וושינגטון פוסט" מפני גל שני של התפרצות קורונה בארה"ב בחורף הקרוב. הוא הסביר כי התפרצות שכזו תהיה "ככל הנראה קשה יותר" בעקבות השפעת החורפית, שתתפרץ במקביל.
רדפילד העריך כי במצב שכזה המשבר הבריאות יחמיר. לדבריו, "העומס על מערכת הבריאות יהיה כפול". השפעת שהחלה בחודש ספטמבר 2019 גבתה את חייהם של לפחות 34,200 אמריקנים, כך לפי נתוני המרכז. עוד עולה מהנתונים כי 35.5 מיליון אמריקנים אובחנו כחולי שפעת רק בשנה שעברה.
בתוך כך, אוניברסיטת ג'ונס הופקינס פרסמה נתונים עדכניים ומהם עולה כי מניין המתים ברחבי ארה"ב מקורונה עלה ל-44,999 בני אדם. מניין הנדבקים חצה את רף ה-800 אלף ועומד כעת על 824,147 חולים מאומתים. ביממה האחרונה בלבד נוספו 2,751 קורבנות וקרוב ל-40 אלף אובחנו כחולים.
ד"ר דבורה בריקס, מתאמת כוח המשימה של הבית הלבן למאבק בקורונה, התייחסה לאזהרתו של ד"ר רדפילד ואמרה כי "אני לא יודע אם זה יהיה גרוע יותר, אני חושב שזה היה די גרוע". בריקס טענה כי היא "מאמינה שיהיו לנו אותות אזהרה מוקדמים בעיקר בנוגע לאוכלוסיות פגיעות. אנו ממשיכים את המעקב כדי שנוכל לתת אות אזהרה מוקדם במידת הצורך".
עוד הלילה אישר הסנאט האמריקני אישר פה אחד תוכנית סיוע בשווי של כ-500 מיליארד דולר לעסקים קטנים ולבתי החולים וכן עבור בדיקות קורונה. הצעת החוק, הנתמכת על ידי הבית הלבן, תעבור לאישור בית הנבחרים ותוכל לעלות להצבעה כבר השבוע. אישורה בסנאט הגיע לאחר ימים של מחלוקות בין הדמוקרטים והרפובליקנים בסנאט.
נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אמר בתדרוך העיתונאים היומי בבית הלבן כי הוא "קורא לבית הנבחרים להעביר את הצעת החוק" וציין כי "יש לנו תמיכה עצומה". הנשיא האמריקני העריך כי ההצבעה על החוק תהיה "בקרוב מאוד".
בתוך כך, טראמפ הודיע הלילה כי מדיניות עצירת ההגירה למדינה תימשך לתקופה של 60 ימים. הוא טען שהמהלך השנוי במחלוקת "יגן על משרות בארה"ב ויעזור להבטיח את הצבת המובטלים האמריקנים 'ראשונים בתור' למשרות". הוא ציין כי ייתכן שבהמשך יודיע על הארכת תוקף ההחלטה או על שינויה.
Earlier today, President @realDonaldTrump met with Governor Cuomo to discuss his statewide testing strategy. pic.twitter.com/LCVETkIN0p
— The White House (@WhiteHouse) April 21, 2020
אתמול הוא הודיע כי בכוונתו לחתום על צו המורה על צעד שכזה בשל נגיף הקורונה. בציוץ בטוויטר כתב טראמפ כי "לאור התקפה של האויב הבלתי נראה, כמו גם הצורך להגן על מקומות העבודה של אזרחי אמריקה, אני אחתום על צו להשעיה זמנית של ההגירה לארה"ב".
אמש הוא נועד עם מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואמו, בבית הלבן. קואומו אמר בריאיון לרשת MSNBC כי "ניהל שיחה יעילה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ". לדבריו, "יש לנו עבודה אדירה ואנחנו צריכים לעשות אותה ולהניח את שאר הוויכוחים בצד". השניים ניהלו "עימות" תקשורתי בשבועות האחרונים לגבי אופן ניהול משבר הקורונה. קואומו טען בתקופה האחרונה כי הנשיא האמריקני לא מעניק מספיק סיוע למדינות ברחבי ארה"ב. טראמפ הודיע לו כי יעשה מאמצים כדי לאשר העברת כספים למדינות בסבב החקיקה הבא בסנאט. הוא ציין גם כי 20 מהמדינות "מתקדמות במהירות לעבר פתיחה מחודשת".