$
קורונה

הצוות באוקספורד שמפתח חיסון לקורונה מתחיל בשלב הניסויים בבני אדם

שני צוותים בבריטניה, באוניברסיטת אוקספורד ובאימפריאל קולג', עובדים מסביב לשעון כדי להיות הראשונים בעולם שמפתחים חיסון לנגיף. כבר ביום חמישי יתחילו הניסויים הקלינייים בבני אדם של החיסון הפוטנציאלי שמפותח באוקספורד. שר הבריאות הבריטי: "יתרון עצום להיות הראשונים בעולם שמפתחים חיסון"

שירות כלכליסט 22:1621.04.20

חיסון נגד קורונה שפותח על ידי אוניברסיטת אוקספורד בבריטניה ייכנס לשלב הניסויים הקליניים בבני אדם כבר מחרתיים (ה'), כך לפי משרד הבריאות הבריטי.

 

במקביל הממשלה תעביר 20 מיליון פאונד לצוות שמפתח את החיסון באוניברסיטה וכן 22.5 מיליון פאונד לצוות אחר שמפתח חיסון לנגיף באימפריאל קולג' (Imperial College). מדענים באוקספורד אמרו כי הם מתכוונים לייצר מיליון מנות חיסון לנגיף עד ספטמבר.

 

שר הבריאות מאט הנקוק שיבח את שני הצוותים ואמר כי הם רושמים "התקדמות מהירה". עוד אמר כי בריטניה תשתמש ב"כל מה שיש לה" לשם פיתוח החיסון. לדבריו, הממשלה תשקיע ביכולות ייצור כך שאם החיסון יתברר כמוצלח הוא יהיה זמין במהירות האפשרית. הנקוק הדגיש כי "היתרון של להיות המדינה הראשונה בעולם שמפתחת בהצלחה חיסון הוא עצום".

 

(תצלום ארכיון) (תצלום ארכיון) צילום: גטי אימג'ס

 

עם זאת, הנקוק הדגיש כי פיתוח החיסון הוא תהליך ממושך הכולל "ניסוי וטעייה, וניסוי שוב".

 

כעת, כאמור, עוברים מפתחי החיסון באוקספורד לשלב הניסויים הקלינים וכבר החלו לגייס מתנדבים לניסוי - מבוגרים בלי בעיות בריאות בגילאי 18 עד 55. הנקוק הדגיש כי הניסויים עצמם יתחילו כבר ביום חמישי הקרוב.

 

הוא התייחס להתקדמות המהירה של פיתוח החיסון באוקספורד כשאמר שבזמנים רגילים הגעה לשלב הניסויים הקליניים בבני אדם "היתה לוקחת שנים". 

 

אדריאן היל, מנהל מכון ג'נר באוניברסיטה, אמר כי לצוות "יש ניסיון יוצא דופן בפיתוח חיסון מהיר, כמו למשל החיסון שפותח לנגיף האבולה שהתפרץ במערב אפריקה בשנת 2014". לדבריו, "הפעם האתגר גדול עוד יותר".

 

היל הדגיש כי "החיסונים מעוצבים מאפס ומתקדמים בקצב חסר תקדים. הניסוי הקרוב יהיה קריטי להערכת כדאיות החיסון נגד COVID-19 ויכול להביא לפיתוח מוקדם".

x