$
שווקי חו"ל

החלבונים של פונטיפקס וארקין שווים כבר 530 מיליון דולר

קירוס, המתמקדת בפיתוח טיפולים למחלות שקשה לרפא על בסיס חלבונים, גייסה בשבוע שעבר 110 מיליון דולר לפי שווי של 340 מיליון דולר ב־IPO. מאז זינק שווייה ב־65%. המרוויחים הגדולים: המחזיקים קרן פונטיפקס (25%) ומורי ארקין (10%)

גולן חזני 08:1821.04.20

בעיצומו של משבר הקורונה רושמים קרן פונטיפקס ומורי ארקין רווח נאה על הנייר בהנפקת חברת ביומד בנאסד"ק. חברת הביוטק האמריקאית קירוס (Keros Therapeutics) גייסה בשבוע שעבר 110 מיליון דולר לפי שווי של 340 מיליון דולר בהנפקה ראשונית (IPO) בנאסד"ק.

 

במסגרת ההנפקה, שבוצעה באמצעות הנפקת מניות חדשות ולא הצעת מכר, נמכרו כ־33% מהחברה. מאז ההנפקה ועד אתמול זינקה מניית קירוס ב־65% והשווי שלה הגיע ל־530 מיליון דולר. המרוויחים הגדולים הם קרן פונטיפקס הישראלית, שמנוהלת על ידי רן נוסבאום, המחזיקה ב־25% ממניות החברה, ששוויין כעת כ־132 מיליון דולר; ומורי ארקין, שמחזיק ב־10% מהחברה באמצעות קרן ארקין ביו ונצ'רס, ושווי מניותיו עומד על 53 מיליון דולר. בעלי מניות נוספים בחברה הם קרן אורבימד בשלוחתה האמריקאית, פורסטיי קפיטל האמריקאית, מדיסון פארמה, וכן קרן ההון סיכון וונרוק של משפחת רוקפלר. ברווח על הנייר שרושמת אורבימד שותפים גם גופים ישראליים המושקעים בה - מנורה, הראל ואלטשולר שחם.

 

160 מיליון דולר בקופה

 

ההנפקה בנאסד"ק נעשתה בהובלת הבנקים ג'פריס, לירינק, בנק סיליקון ואלי ופייפר ג'פרי. בסיום הגיוס עומד היקף המזומנים של החברה על כ־160 מיליון דולר.

 

רן נוסבאום, שותף מנהל בקרן פונטיפקס רן נוסבאום, שותף מנהל בקרן פונטיפקס

 

כחודש לפני ההנפקה, בתחילת מרץ, השלימה קירוס את סבב הגיוס השלישי שלה, שעמד על 56 מיליון דולר. בסבב השתתפו משקיעים חדשים וכן המשקיעים הקיימים של החברה, בהם פונטיפקס וארקין, והוא הביא את היקף הגיוסים הכולל של ל־78.5 מיליון דולר. לפי המסמכים שהוגשו לרשות ני"ע האמריקאית (SEC), החברה סיימה את 2019 בהפסד של 2.3 מיליון דולר.

 

שלושה טיפולים בפיתוח

 

פונטיפקס היתה הכוח המניע מאחורי הקמתה של קירוס ב־2015. קירוס עוסקת בפיתוח ומסחור תרופות הנמצאות בשלב הניסוי הקליני לטיפול בחולים הסובלים מבעיות המטולוגיות ובעיות בשלד. הפיתוחים של החברה, המבוססים על פיתוח של אוניברסיטת הרווארד האמריקאית, נשענים על משפחה של חלבונים בשם TGF-B המווסתים ייצור של תאי דם אדומים וטסיות דם, וכן אחראים לצמיחה, תיקון ותחזוקה של שרירים ועצמות.

 

קירוס מפתחת כיום שלושה סוגי טיפולים. האחד מיועד לטיפול בספירת תאי דם נמוכים, כולל אנמיה ומיעוט טסיות דם, בחולים עם הרעות במח העצם (תסמונות מיאלודיפלסטיות) ועם סרטן מח העצם (מיאלופיברוזיס). הטיפול השני מיועד לאנמיה שמקורה ברמות גבוהות של הפסידין, המווסת ספיגת ברזל, וכן לטיפול בפיברודיספלזיה. הטיפול השלישי מיועד להפרעות הנובעות מניוון עצמות, דוגמת אוסטאופורוזיס. החברה קרויה על שם אי יווני שהגישה אליו קשה, כסמל לכך שהיא מפתחת טיפולים לחולים שקשה לטפל בהם.

 

מורי ארקין מורי ארקין

 

פונטיפקס, שנוסדה ב־2004, הקימה עד היום שש קרנות שגייסו 800 מיליון דולר. שתי האחרונות שבהן גייסו 150 מיליון דולר כל אחת. בין האקזיטים הבולטים שלה: אחזקה של 10% בחברת ארקיול לטיפול בסרטן שנמכרה למרק האמריקאית ב־2.7 מיליארד דולר; סיקאם נמכרה ב־2015 ב־200 מיליון דולר; ומניות בודדות בקייט פארמה, שנמכרה לגיליאד ב־2017 תמורת 11.9 מיליארד דולר. 

x