לסנן את הקורונה: בית החולים שיבא וחברת Aura Air החלו בניסוי לטיהור הנגיף
פיתוח של הסטארט-אפ הישראלי הותקן בבית החולים במטרה לנטר ולסנן את האוויר במחלקה הכירורגית. הניסוי מתמקד בטיהור וחיטוי וירוסים קשים ובהם גם נגיף הקורונה. המטרה היא להתקין את המסננים בנקודות החיכוך העיקריות בשיבא: מעבדות לאיבחון הנגיף וחדרי שהייה של הצוותים הרפואיים
בית החולים שיבא תל השומר החל בימים אלה בניסוי לסינון נגיף הקורונה הנמצא באוויר.במסגרת הניסוי, הנערך בשיתוף הסטארט-אפ הישראלי Aura Air הותקן פיתוח של החברה שתפקידו לנטר ולסנן האוויר במחלקה הכירורגית בבית החולים.
- אפל וגוגל ישתפו פעולה בפיתוח טכנולוגיה למאבק בקורונה
- "כדאי להוריד עכשיו את הראש אבל לא לחסוך בפיתוח ובהתקדמות של מוצרים"
- ישי פרוינד ינהל את מרכז הפיתוח של eBay בישראל
על רקע ניסויי המעבדה האנטי-בקטריאליים שהוכיחו השמדה של 99% של וירוסים מסוג שפעת (Influenza H1N1 וInfluenza H5N1), לסטארט-אפ Aura Air, אשר נמנה עם חברות הפורטפוליו של Highroad, פוטנציאל לסנן את נגיף הקורונה המצוי באוויר. ניסוי זה מצטרף לניסויים נוספים שביצעה החברה על וירוסים דומים ביחד עם השותף האסטרטגי שלה, תעשיות בית אל.
אביעד שניידרמן, מייסד משותף ומנכ"ל Aura Air: "את הפיילוט התחלנו במטרה לסייע למחלקה בצמצום גורמים מזהמים. כעת, בעיצומן של הבדיקות אנחנו מתמקדים בטיהור וחיטוי האוויר מפני וירוסים קשים ובהם גם נגיף הקורונה. בנוסף, לאור הביצועים והתוצאות המרשימות ש-Aura Air השיגה במישור האנטי-בקטריאלי, אנחנו בשלבים האחרונים לקבלת מימון מהאיחוד האירופי ששם לו למטרה למצוא פתרונות לזיהומים בחללים סגורים בכלל ולנגיף הקורונה בפרט".
החברה ביצעה ניסוי שהחל בחודש פברואר והסתיים בהצלחה. בעקבות כך החליט בית החולים להגדיל את שיתוף הפעולה והיקף הפיילוט מתוך רצון להתקין את המוצרים בנקודות החיכוך העיקריות בו: מעבדות אשר מאבחנות את נגיף הקורונה; חדרי שהייה של הצוותים הרפואיים; חדרי ניתוח בהם מנותחים נשאים או חולים בנגיף ובחדרי מחלקות של חולים בסיכון. במקביל יערכו ניסוי קליני ומיקרוביולוגי.