$
מט"ח וסחורות

מגמה מעורבת ותנועות מתונות בשוק המט"ח המקומי

הדולר יורד ב-0.3% מול המטבע המקומי, עד ל-3.58 שקלים, היורו עולה ב-0.2% לסביבת 3.97 שקלים; לידר: המשך התנודתיות בשווקים תומכת בפיחות מסוים בשקל"; בשוקי המטבע העולמיים - היורו והפאונד מאבדים גובה מול הדולר

מיקי גרינפלד 11:1930.03.20

השקל מתחזק במתינות מול הדולר ונחלש מול היורו בפתיחת שבוע המסחר - כאשר במקביל מטפס המטבע האמריקאי בשוק המט"ח הבינלאומי. הדולר יורד ב-0.3% מול המטבע המקומי, עד ל-3.58 שקלים, היורו עולה ב-0.2% לסביבת 3.97 שקלים; במסחר הבינ"ל - היורו נסוג ב-0.6% ל-1.105 דולר, הפאונד נחתך ב-0.7% ל-1.236 דולר.

 

 

 

בממשלת ישראל עדיין מתלבטים בשאלת הסגר ובימים האחרונים נראה כי הנטייה היא אכן להכריז סגר מלא. "הגברת הסגר תהיה החלטה לא נכונה ומזיקה, אלא אם כן היא תהיה מוגבלת לפרק זמן של עד כשלושה שבועות אחרי סיום חג הפסח, דהיינו, כחודש וחצי מהיום, כולל שבוע פסח, כמובן, שבו ממילא תפוקת המשק היא נמוכה יחסית גם בזמנים כתיקונם. כלומר, להחלטה של היום, תצטרך הממשלה לצרף החלטה אמיצה שבעוד כחודש וחצי היא תחזיר את המשק לפעילות מלאה "לא משנה מה", אומר צבי סטפק, מממייסדי בית ההשקעות מיטב דש. 

 

בלידר מציינים בפתיחת השבוע כי התנודתיות שאפיינה את המסחר במט"ח בימים האחרונים צפויה למתן את השקל בהמשך הדרך: "המשך תנודתיות בשווקים תומכת בפיחות מסוים בשקל. אנו מניחים המשך פיחות בשקל עד חודש מאי לרמות של 3.75 שקלים לדולר ואחר כך ייסוף לכיוון 3.70 שקלים עד סוף השנה. ברור שהשפעת הפיחות על האינפלציה צפויה להיות מתונה מאד לאור הביקושים הממותנים. התחזית שלנו מניחה השפעה ממתנת מצד הביקושים במרבית סעיפי המדד, ל מעט בתחום המזון והבריאות. כעת אנו חוזים אינפלציה של 0.4% בחודש מרץ, 0.1% באפריל, 0.2% במאי ואינפלציה אפסית שנה קדימה".

 

במיטב דש אומרים שגודל חבילת הסיוע הפיסקאלית בישראל, שמהווה כ-6% מהתמ"ג, די גבוה בהשוואה למדינות האחרות - רוב המדינות שהחליטו על תמריצים גדולים, מצבן מבחינת המגפה גרוע יותר מישראל. הכלכלן הראשי בבית ההשקעות אלכס זבז'ינסקי מציין כי שכתוצאה מהצעדים המתוכננים ומהשפעת המגפה על הכלכלה, הגירעון בישראל צפוי לעלות השנה לרמה של כ-10%-12% תמ"ג והיחס בין החוב לתמ"ג לכ-70%.

 

"לעומת המדיניות הפיסקאלית המתוכננת, הצעדים המוניטאריים בישראל היו עד עתה מינוריים יחסית בהשוואה לנעשה ע"י הבנקים המרכזיים בעולם. להערכתנו, הצעדים המוניטריים צריכים לקחת חלק גדול יותר בתמיכה בפעילות המשק. הגירעון הממשלתי הגדול מאוד לא בהכרח צפוי לגרום לעליית התשואות ופיחות השקל. הפרמטרים הפיננסיים יושפעו מהצלחת ההתמודדות עם המגפה מהירות חזרת המשק לפעילות", מציין זבז'ינסקי.

 

 

  צילום: בלומברג

 

 

x