משבר הקורונה
בתום שורה של דיונים: נערכים להידוק משמעותי של הגבלות התנועה
ראש הממשלה נתניהו הנחה להגביר את האכיפה ברשתות המזון והפארמה, ואמר שאם לא יירשם שינוי בשיעור הנדבקים ביומיים הקרובים לא יהיה מנוס מהטלת הסגר. התוכניות החדשות להידוק הגבלות התנועה יוצגו לראש הממשלה ולשרים במהלך 48 השעות הקרובות
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (ו') שורת דיונים בעניין המשך הצעדים להתמודדות עם משבר הקורונה, בנושאי ההצטיידות והרכש וכן בנושא היערכות לקראת הסגר אפשרי.
נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם
- משרד הבריאות: החל מעוד שבועיים - 30 אלף בדיקות קורונה ביום
- רופאה, חולה מספר 1250: "התקשרתי כמה פעמים ביום עד שעשו לי בדיקה"
- הממשלה אישרה את ההקלות בביטוח הלאומי; בוטל המענק למובטלים בסך 500 שקל
לפי הודעת משרד ראש הממשלה, נתניהו הנחה להיערך להידוק משמעותי של הגבלות התנועה, באופן שיצמצם אף יותר את מספר השוהים מחוץ לבית כדי למנוע את התפשטות המגפה. כמו כן, משרד האוצר יגבש מתווה לצמצום נוסף של העבודה במשק. ראש הממשלה גם הנחה להגביר את האכיפה ברשתות המזון והפארמה כדי להבטיח שמירת מרחק, חיטוי והקפדה על הוראות משרד הבריאות.
נתניהו אמר בדיון שאם לא נראה שינוי בשיעור הנדבקים ביומיים הקרובים לא יהיה מנוס מהטלת הסגר. התכניות החדשות להידוק הגבלות התנועה יוצגו לראש הממשלה ולשרים במהלך 48 השעות הקרובות. יש לציין כי ביממה האחרונה עלה מספר המתים ממחלת הקורונה בישראל ל-12 עם מספר כולל של 3,035 חולים שהתגלו עד כה. לפי הודעת משרד הבריאות מהיום, מספר הבדיקות היומי צפוי לגדול ל-30 אלף החל מבעוד שבועיים, בשעה שהמספר עומד עתה על 6,000 בדיקות ליום.
עוד נמסר כי במוצ"ש יתקיים הדיון הכלכלי בנושא התוכנית המקיפה לסיוע למשק, כשהיום התפרסם כי מדובר בסיוע בסכום של 80 מיליארד שקל, ותקציב הבריאות יעלה ב-10 מיליארד שקל. בדיונים השתתפו שרי האוצר, הבריאות, הביטחון, האנרגיה, הפנים, ביטחון הפנים, ראש המל"ל, מנכ"לי משרדי רה"מ, הבריאות והאוצר, נגיד בנק ישראל, היועמ"ש לממשלה, מ"מ המפכ"ל וגורמים נוספים.
שלשום נכנסה לתוקף החמרה במגבלות התנועה במטרה למנוע את התפשטות הקורונה, וזאת במסגרת תקנות לשעת חירום ולמשך שבעה ימים. הן כללו צמצום נוסף של היציאה למרחב הציבורי, הטלת אחריות על מעסיקים, וסגירת חנויות שאינן חיוניות. תנועת הרכבות הופסקה לחלוטין, האוטובוסים ימשיכו לפעול בהיקף של 25%. התקנות הנוכחיות קובעות כי במרחב הציבורי ובמקומות העבודה ישמר מרחק של 2 מטרים לפחות בין אדם לאדם; בנסיעה חיונית ברכב פרטי יהיו עד 2 נוסעים; כן מותרים שירותי הסעה למקומות עבודה בכפוף למגבלות.
בתוך כך, הממשלה אישרה היום במשאל טלפוני את תקנות שעת החירום הבאות:
- תקנות שעת חירום (שירות אזרחי) - התקנה מאפשרת להציב את מתנדבי השירות האזרחי בגופים שלפי הדין הנוכחי לא יכולים להפעיל מתנדבים אלו.
- תקנות שעת חירום (הוראות מיוחדות לעניין ביטוח אבטלה) ותקנות שעת חירום (מענק הסתגלות מיוחד לבני 67 ומעלה) - קיצור משך הזמן הדרוש לקבלת דמי אבטלה לחצי
שנה וסיוע לבני 67 ומעלה שהופסקה עבודתם בעקבות משבר הקורונה.
- תקנות שעת חירום (קיום דיונים פליליים באמצעים טכנולוגיים בבתי הדין הצבאיים) - קיום דיונים פליליים דחופים בעניינם של כלואים באמצעים טכנולוגיים.
- תקנות שעת חירום (חופשה מיוחדת לאסיר) - התקנות יאפשרו שחרור מוקדם של אסירים שמועד שחרורם אמור היה להיות בעוד מספר שבועות, ולפי ההגדרות שנקבעו, כדי למנוע הדבקה בבתי הסוהר.
- תקנות שעת חירום (דחיית תקופות בענייני הליכי מס) - התקנות יאפשרו את הארכת מועד פקיעתן של הליכי מס לתקופות קצובות.