$
חדשות טכנולוגיה

כמו באירופה: גם במדינות ארה"ב רוצים למסות את ענקיות הטכנולוגיה

מומחי מיסוי מציינים כי המהלך יהיה מאוד קשה ליישום עקב הקושי בחישוב - לא ברור כיצד החברות יוכלו לבצע הפרדה בין המשתמשים השונים ולזהות מאיזה מדינה כל אחד מהם מגיע

רפאל קאהאן 16:4912.03.20
מדינות בארה"ב, כגון ניו יורק, מרילנד ונברסקה, שוקלות לחקות את האיחוד האירופי ובריטניה ולהטיל מס על הכנסות ענקיות הטכנולוגיה. על פי הדיווח של אתר The Information אתמול (ד') המהלך מיועד לספק למדינות אפיק הכנסה נוסף שמיועד לכפר על השימוש שענקיות האינטרנט עושות במידע הפרטי של האזרחים, בעיקר בתחומי הפרסום הדיגיטלי ושירותים מקוונים.

 

הרעיון עם זאת אינו פופולרי בקרב קהילת העסקים והטכנולוגיה, אך גם בקרב מומחי מיסוי מציינים כי המהלך יהיה מאוד קשה ליישום. הסיבה העיקרית שהועלתה היא שמדובר במס שקשה מאוד לחשב. לא ברור כיצד החברות יוכלו לבצע הפרדה בין המשתמשים השונים ולזהות מאיזה מדינה כל אחד מהם מגיע. בנוסף, ישנה בעיה חוקתית מול הממשל הפדרלי שעשויה לגדוע את היוזמה באיבה.

 

בקרוב ישלמו מס? בקרוב ישלמו מס? צילום: גטי

 

על פי אחת ההצעות של סנאטור ממדינת ניו יורק, המדינה תטיל מס בהיקף של כ-5% על הכנסות החברות מפעילותן במדינת ניו יורק. "אנחנו בעיגן של כלכלת מידע והמיסים שלנו צריכים לשקף זאת", הסביר דויד קרלוצ'י, הסנאטור הניו יורקי חבר המפלגה הדמוקרטית. "החברות האלה נעשות עשירות מעבר לכל דמיון ומרוויחות הון עתק ממוצרים שנובעים משימוש בתושבי המדינה שלנו".
מס מס צילום: שאטרסטוק

 

המדינות השונות מייעדות את הרווחים מהמיסים כדי לשפר את השירותים החברתיים. כך למשל במרילנד מציעים לתעל את הכסף למערכת החינוך; במערב וירג'יניה רוצים להקים קרן בריאות לעובדי המדינה. במרילנד, בה הצעת החוק מבוססת בחלקה על עבודתו של הכלכלן, זוכה הנובל פול רומר, נטען שהמיסוי גם יכריח את החברות לעבור למודל עסקי "בריא" יותר בדמות תשלום דמי מנוי על השירותים המקוונים שהמשתמשים צורכים. וזאת במקום להתבסס על קצירת מידע פרטי כדי למכור פרסומות מותאמות אישית.

 

המהלכים הללו מתכתבים היטב עם שינוי הגישה כלפי ענקיות הטכנולוגיה שפעילותן קועקעה בין היתר בגלל שערוריות הפרטיות של פייסבוק, טענות ההתעמרות בעובדים אצל אמזון או הדיווחים על זלזול בפרטיות המשתמשים אצל גוגל כפי שהיה בפרשת קצירת המידע במסגרת פעילות מכוניות גוגל Street View. "טבק, סיגריות אלקטרוניות או טכנולוגיה, מבחינת הציבור זה היינו הך", אומר אנליסט במלכ''ר מכון המיסוי מוושינגטון. אבל הפופולריות של הצעות הסנאטורים אליזבת' וורן שהציעה לפרק את חברות הטכנולוגיה הגדולות, ברני סאנדרס שהצטרף ליוזמה ואפילו ג'ו ביידן ששוקל אותה ברצינות, עשויה אפילו להתממש ברמה הפדרלית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x