$
מחפשי עבודה

שאלת המנכ"ל

"איזה תיק מוכר היית רוצה לקבל?" השאלות בראיונות להתמחות בעריכת דין

רגע לפני פתיחת עונת המיונים להתמחות ב-2021, השותפים המראיינים במשרדים מובילים חושפים מהן התשובות שיכריעו את הראיון, ועל איזו שאלה לא יוותרו

מעין מנלה 11:5205.06.20
עונת המיונים להתמחות במשפטים ב-2021 תיפתח בשבוע הבא. רגע לפני שהסטודנטים למשפטים מגיעים לראיונות קבלה למשרדים בדקנו עם השותפים המנהלים את מערכי הגיוס מהן התשובות שעשויות להכריע את הראיון ועל איזו שאלה הם לא יוותרו, וגם נוכח הנחיות משרד הבריאות, כיצד ייערכו הראיונות.

 

עו"ד אלון פומרנץ, ראש מחלקת הליטיגציה במשרד ליפא מאיר עו"ד אלון פומרנץ, ראש מחלקת הליטיגציה במשרד ליפא מאיר צילום: אופיר אייב

 

"באיזה תיק משפטי שאתה מכיר היית רוצה לייצג, את מי ומדוע?"

 

שם המשרד: ליפא מאיר ושות'

מספר עורכי דין: 80

תחומי התמחות: אזרחי-מסחרי, עסקאות, חברות, ליטיגציה, נדל"ן.

מספר מתמחים במחזור: 20

שיטת התמחות: הצמדה משולבת – המתמחה מוצמד לצוות של 2-3 שותפים ועורכי דין.

שותף אחראי על המתמחים: עו"ד אלון פומרנץ, ראש מחלקת הליטיגציה במשרד.

כיצד המשרד נערך לסבב הראיונות בימים אלה, נוכח המגבלות שהטיל משרד הבריאות: סבב הראיונות יתקיים בצורה פרונטאלית במשרדי הפירמה בהתאם לתו הסגול, תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות. מתוך קשב לרחשי ליבם של המועמדים המשרד יאפשר גם ראיונות בזום.

 

שאלה אחת שלא תוותר עליה בכל מקרה? "באיזה תיק משפטי שאתה מכיר היית רוצה לייצג, את מי ומדוע?"

חשוב לנו להכיר את עולם הערכים של המועמד, כיצד הוא מנתח ומתנסח, באיזה אופן הוא מתמודד עם שאלות, סוגיות משפטיות וסיטואציות אפשריות ומה רמת הנחישות והשאיפה למצוינות.

מה התשובה שעשויה מבחינתכם להכריע ראיון? מעבר לכישורים, ערכים וחתירה למצוינות, חשוב לנו לצרף מתמחים עם מבנה אישיות שמתאים למארג האנושי שקיים אצלנו ול-DNA המשרדי. לכן, מועמד שיפגין בתשובותיו התאמה גבוהה לערכי המשרד מבחינה מקצועית ואישיותית כמו גם מחויבות ונחישות להצליח ולתרום כחלק מצוות וארגון, יגדיל את סיכוייו להתקבל למשרד. ולהיפך.

 

עו"ד חדוה כהן-הרמתי, שותפה במחלקת הליטיגציה במשרד מ.פירון עו"ד חדוה כהן-הרמתי, שותפה במחלקת הליטיגציה במשרד מ.פירון צילום: איל מרילוס

 

 

"מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול...?"

 

משרד מ.פירון ושות'

מספר עורכי דין: 239

תחומי התמחות: כלל תחומי המשפט המסחרי בדגש על מיזוגים ורכישות, שוק ההון, היי טק, נדל"ן, תשתיות ומימון פרוייקטים, וכמובן - ליטיגציה מסחרית על כל גווניה לרבות מינהלית, ייצוגיות, קנין רוחני ומשפט העבודה.

מספר מתמחים במחזור: כ-35 מתמחים במחזור (המתחילים בחודשים מרץ וספטמבר)

שיטת התמחות: "הצמדה נושמת". כל מתמחה מצוות/ת לשותפ/ה המשמש/ת מאמנו/ה האישי, אך המתמחים אינם יושבים עם מאמניהם באותו משרד ועובדים יחד עם הצוות שנמצא ברשות המאמנ/ת.

שותפה אחראית על המתמחים: עו"ד חדוה כהן-הרמתי, שותפה במחלקת הליטיגציה במשרד.

כיצד המשרד נערך לסבב הראיונות בימים אלה, נוכח המגבלות שהטיל משרד הבריאות: המשרד עומד בהנחיות התו הסגול, ייצר סביבת עבודה בטוחה ובריאה לכלל עובדיו, לקוחותיו ושותפיו ובין היתר גם למרואיינים שבחרו בראיון פרונטלי. הראיונות יתקיימו בחדרים מרווחים שהוגדרו מראש על מנת להבטיח את הנוחיות המקסימלית ובכך לאפשר למרואיינים להתבטא בצורה המיטבית ביותר. כמו כן, הוגדרו חדרי המתנה ספציפיים למניעת התקהלות הכוללים עמדות חיטוי ונשנושים.

 

התשובה שעשויה מבחינתכם להכריע ראיון? אנו מחפשים מועמדים המעוניינים לעסוק במקצוע לאחר תום תקופת ההתמחות, שכן אנו מחפשים אנשים עם "ברק בעיניים", שאוהבים את המקצוע, שואפים במלוא המוטיבציה להיות עורכי דין ולכן יש להם רצון עז "להפשיל שרוולים" וללמוד את הפרקטיקה. ההסתכלות שלנו בשלב הראיונות הינה לטווח ארוך, גם מעבר להתמחות, ולכן אנו מחפשים משפטנים חרוצים שבאים להתמחות על מנת ללמוד להיות עורכי דין הכי טובים שיש, ולהיות כבר בשלב ההתמחות חלק אינטגרלי מהצוות ושותפים מלאים לטיפול בלקוח.

שאלה שלא תוותרי עליה בכל מקרה: "מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול...?"

 

עו"ד גיא לכמן, שותף בקבוצת ההייטק במשרד פרל כהן צדק לצר ברץ עו"ד גיא לכמן, שותף בקבוצת ההייטק במשרד פרל כהן צדק לצר ברץ צילום: עומר הכהן

 

 

"ספר לי משהו על עצמך שלא מופיע בקורות החיים"

 

משרד פרל כהן צדק לצר ברץ

מספר עורכי דין: 200

תחומי התמחות: קניין רוחני, מסחרי, הייטק, ליטיגציה, שוק ההון, בינלאומי, עבודה, נדל"ן, מסים.

מספר מתמחים במחזור: 25 בשנה.

שיטת התמחות: פול מחלקתי.

שותף אחראי על המתמחים: עו"ד גיא לכמן, שותף בקבוצת ההייטק במשרד.

כיצד המשרד נערך לסבב הראיונות בימים אלה, נוכח המגבלות שהטיל משרד הבריאות: במשרד מתכוונים לקיים את הראיונות בצורה פרונטאלית ובהתאם להנחיות משרד הבריאות. אין כוונה כרגע להמיר את הראיונות לראיונות מרחוק באמצעות וידאו, אלא אם מועמד מסויים יבקש זאת ספציפית.

 

שאלה אחת שלא תוותר עליה בכל מקרה? ספר לי משהו על עצמך שלא מופיע בקורות החיים.

מה התשובה שעשויה מבחינתך להכריע ראיון? למרות שאין תשובה שאני מצפה לשמוע, דווקא היכולת להתמודד עם שאלה לא צפויה בפתיחות ובכנות, יכולה לספק מידע רב וחיוני על האישיות שעומדת מאחורי קורות החיים. אני רוצה ללמוד על העומק של האדם ולכן אופן מתן התשובה לעיתים אף חשוב יותר מתוכן התשובה.

 

עו"ד נועה סלומון, שותפה במחלקת חדלות פרעון במשרד יהודה רווה עו"ד נועה סלומון, שותפה במחלקת חדלות פרעון במשרד יהודה רווה צילום: קובי מהגר

 

 

"ספר/י לי על עצמך משהו משמעותי מהתקופה שקדמה ללימודי המשפטים"

 

משרד יהודה רוה ושות'

מספר עורכי דין: 68

תחומי התמחות: מסחרי, תשתיות ומימון פרויקטים; חדלות פרעון, נדל"ן ותכנון ובניה, בנקאות ומימון, תיירות ומלונאות; מכרזים, ליטיגציה מסחרית ומנהלית ותובענות ייצוגיות.

מספר מתמחים ו/או טרום מתמחים במחזור: כ-10

שיטת התמחות: הצמדה מחלקתית

שותפה אחראית על המתמחים: עו"ד נועה סלומון, שותפה במחלקת חדלות פרעון במשרד.

כיצד המשרד נערך לסבב הראיונות בימים אלה, נוכח המגבלות שהטיל משרד הבריאות: המשרד יפעל בהתאם להנחיות משרד הבריאות ויגלה גמישות. כמובן שלא תהיה התנגדות לקיים ראיונות בזום.

 

שאלה שלא אוותר עליה בכל מקרה: "ספר/י לי על עצמך משהו משמעותי מהתקופה שקדמה ללימודי המשפטים". הסטודנטים נוטים לדבר בהרחבה על תקופת הלימודים, על הקליניקות שעשו ועל הסמינריונים, אבל אותי מעניין להבין בראש ובראשונה, מול איזה בן אדם אני יושבת, מהם האירועים שעיצבו את אישיותו, מהן האיכויות שלו ואיזה סט ערכים הוא מביא עמו להתמחות. רק אחר כך, מענין אותי לדעת מה הציון שקיבל בקורס דיני חוזים.

 

התשובה שעשויה להכריע מבחינתי ראיון: "עד כמה אתה רוצה להתמחות דווקא ביהודה רוה ושות'?" – למרות שזו שאלה שנשמעת בתחילה כמעט טריוויאלית, היא לא ברורה מאליה והתשובה לה מצריכה ידע משמעותי וכוונה אמיתית. אנחנו מחפשים שחקני נשמה. אנשים שרוצים לנצל את ההתמחות ללמידה והכשרה אמיתית כדי לגדול להיות עורכי דין מצוינים. כבר בראיון אפשר לזהות מי שחקן נשמה, ומי רק רוצה לעשות וי על ההתמחות. אנחנו נכוון עבור הראשונים.  

 

 

עו"ד טל מישר, מנהלת משותפת של מחלקת ליטיגציה והשותפה האחראית על גיוס מתמחים משרד אגמון עו"ד טל מישר, מנהלת משותפת של מחלקת ליטיגציה והשותפה האחראית על גיוס מתמחים משרד אגמון צילום: יורם רשף

 

"מה את עושה בשעות הפנאי?"

אגמון ושות', רוזנברג הכהן ושות'

מספר עו"ד במשרד: 110

מספר המתמחים במשרד: 27

תחומי עיסוק מרכזיים: ליטיגציה מסחרית, שוק ההון, תכנון ובניה ונדל"ן, אנרגיה, תחרות

שיטת ההתמחות: תכנית הכשרה לעורכי דין שכוללת התמחות ראשית והתמחות משנית

אחראית על גיוס המתמחים: עו"ד טל מישר, מנהלת משותפת של מחלקת ליטיגציה

כיצד המשרד נערך לסבב הראיונות בימים אלה, נוכח המגבלות שהטיל משרד הבריאות: במשרד מתכוונים לקיים את הראיונות כרגיל, במגבלות הנחיות משרד הבריאות שיהיו בתוקף. המשרד ייאפשר למועמדים שנדרשים לשהות בבידוד או פשוט חוששים להגיע לראיון פרונטלי לקיים את הראיון בשיחת וידאו. בנוסף, יקיימו לטובת אותם מועמדים "סיור וירטואלי" במשרד ויאפשרו להם קשר בלתי אמצעי עם המתמחים במשרד כדי שיוכלו לשאול אותם כל שאלה שירצו.

 

שאלה אחת שאת לא מוותרת עליה בראיונות עבודה: "אני אוהבת לשאול מה הן אוהבות לעשות בשעות הפנאי שיש להן, ומשם לפתח שיחה על התחביבים (ככל שיש).

תמיד מדהים אותי מחדש הגיוון והעניין שיש בעולם. כשאני מסתכלת במשרד אני רואה הרבה עורכי דין מסביבי שאני יכולה לשחזר את הראיון שלהם, ומה בדיוק בראיון גרם לי לבחור בהם. הרבה מהם זה אותה שיחה שהתפתחה שלא הייתה קשורה ישירות למשפטים".

איזו תשובה עשויה להכריע מבחינתך ראיון?

"אין תשובה שתכריע ראיון, אבל טעויות בוטות בעברית מפריעות לי". אנחנו מחפשים מתמחים ומתמחות שיהיו קודם כל בני אדם. אפשר לקבל רושם מסוים על המרואיינים על פי מה שבחרו לעשות בחיים עד עתה. לדוגמה, מועמדת (שהיום היא עורכת דין במשרד) שהקימה מיזם התנדבותי מאפס במהלך הלימודים שלה או מועמד שבחר לעבוד בעמותה שמנסה לקדם בני נוער שלא שפר עליהם מזלם.

 

ד"ר איל דיסקין, אחראי המתמחים במשרד GKH ד"ר איל דיסקין, אחראי המתמחים במשרד GKH צילום: אוסנת רום

 

 

"ספר לי על החיים שלך מעבר ללימודי המשפטים"

משרד גרוס GKH

מספר עו"ד: למעלה מ-170

תחומי התמחות: דיני חברות, מיזוגים ורכישות, שוק ההון, היי-טק והון סיכון, בנקאות וביטוח, ליטיגציה, נדל"ן, דיני עבודה, מדעי החיים, דיני מכרזים ומשפט מנהלי, אנרגיה ותשתיות, טכנולוגיה קניין רוחני, מימון, הגבלים עסקיים, מיסוי ואיכות הסביבה.

מספר מתמחים במחזור: 30

שיטת התמחות: עבודת המתמחים מתקיימת במסגרת מחלקתית או צוותית, באותו האופן שבו עורכי הדין והשותפים עובדים, כאשר מתמנה שותף אחראי לכל מתמחה.

שותף אחראי על המתמחים: ד"ר איל דיסקין

כיצד המשרד נערך לסבב הראיונות בימים אלה, נוכח המגבלות שהטיל משרד הבריאות: המשרד עבד באופן מלא לאורך כל תקופת הקורונה ואימץ את כללי התו הסגול. הראיונות יתקיימו במשרד, תוך הקפדה על כללי הריחוק החברתי וההיגיינה הדרושים. עם זאת יתאפשר לכל מי שיחפוץ בכך לקיים ראיון באמצעות שיחת וידאו מבלי שתהיה לכך השפעה על תהליך הראיונות וקבלת ההחלטות.

 

על איזו שאלה אתה לא מוותר בראיונות?

הכי חשוב לנו לקבל תמונה מלאה של המועמדים ולכן אני תמיד אשאל ואתעמק בחיים שלהם מעבר ללימודי המשפטים. המטרה היא להכיר את האדם שמעבר לגיליון הציונים וקורות החיים, את האישיות שלו, תחומי העניין שלו, וגישתו לחיים האישיים והמקצועיים כאחד.

מהי התשובה שעשויה להכריע מבחינתך את הריאיון?

אני מרכז את תחום המתמחים במשרד מספר שנים, בהן ראיינתי עשרות אם לא מאות מועמדים. תשובה טובה תמיד תהיה אותנטית, ולא כזו שנדמה שהיא מדוקלמת. מבחינתי, תשובה שתכריע את הריאיון היא כזו שמתקבל ממנה הרושם שהמועמד הינו אדם החותר למצוינות, בעל יחסי אנוש טובים ויכולת לעבוד בשיתוף פעולה עם אחרים, ושיש לו את הרצון והפוטנציאל להשתלב אצלנו לטווח הארוך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x