ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

המשקיעים במפגשי ה-MEET & PITCH - מדויטשה באן ועד חברת האופטיקה הגדולה בגרמניה

יושבי השולחנות במפגשים שנועדו לייצר השקעות אסטרטגיות בוועידת WETECH BERLIN כללו פרט למשקיעי הון סיכון וסטארט-אפיסטים גם נציגים מחברות קצת פחות שגרתיות שמבקשות להתחבר לטכנולוגיה - מהרכבת הגרמנית ועד יצרנית חלפים למשאיות

סופי שולמן ואליחי וידל 12:3029.02.20

 

 

 

האולם מתמלא, יושבי השולחנות בסדרת מפגשי MEET & PITCH שמתקיימים כחלק מוועידת WETECH BERLIN של כלכליסט ממתינים לצליל הגונג שיפתח את האירוע ואפילו לחיצות ידיים מוחלפות. היושבים מסביב לשולחנות מתקרבים לאט לאט, רוכנים מעל שרבוט כזה או אחר שמתאר את המוצר של הסטארט אפ הישראלי או את מבנה רשת התקשורת של החברה האירופית שמחפשת לעשות השקעה אסטרטגית. בסופו של דבר, הרצון ב״עסקים כרגיל״ גובר על הפחד מפני ההידבקות בקורונה.

 

לצד הסטארט אפים שפועלים בתחומים מגוונים גם בצד המשקיעים יש הכל מהכל - החל מקרנות הון סיכון ועד מחלקות החדשנות של חברות תחבורה ותקשורת מובילות באירופה ואפילו חברת אופטיקה. "אנחנו מאוד אוהבים את האקו סיסטם בישראל משום שיש בו סטארט אפים לכל אורך שרשרת הערך מטכנולוגיות שמסייעות לקמעונאים ועד טכנולוגיות עמוקות לתחום האופטיקה", אומרת קתרין פצ'מן שמובילה את הפיתוח העסקי בפילמן ונצ'רס. פילמן ויז'ן היא זרוע הון סיכון וגם חממה לסטארט אפים של פילמן ויז'ן, חברת האופטיקה הגדולה בגרמניה שמוכרת כל זוג שני של משקפי ראיה במדינה ואחת החברות הגדולות גם בכל אירופה. "כבר היינו מספר פעמים בישראל ובדיוק לפני שבוע התחלנו גם פיילוט עם חברה בתחום האנליטיקה לקמעונאים", מוסיפה פצ'מן. לדבריה, פילמן ונצ'רס עוד לא השקיעה בחברה ישראלית, אבל מחפשת באופן פעיל אחר השקעות אסטרטגיות בחברות שכבר יש להן מוצר לצד שיתופי פעולה בדומה למה שהחל בפיילוט עם הסטארט אפ הישראלי. 

 

סמואל סאוזה מיצרנית החלפים מקסיון ווילז. "הופתעתי מההייטק הישראלי" סמואל סאוזה מיצרנית החלפים מקסיון ווילז. "הופתעתי מההייטק הישראלי" צילום: אוראל כהן

 

קתרין פצ'מן שמובילה את הפיתוח העסקי בפילמן ונצ'רס קתרין פצ'מן שמובילה את הפיתוח העסקי בפילמן ונצ'רס צילום: אוראל כהן

 

גם דויטשה באן, עוד ענקית אירופית מחפשת את החברות הישראליות שיחברו את הרכבות לטכנולוגיה. "רואים בישראל סצנה דינאמית וקלאסטרים של טכנולוגיה שאין בשום מקום בעולם", אומר בוריס לוין ממחלקת ההשקעות והון סיכון של דויטשה באן, "הרכבת הייתה המהפכה הגדולה הראשונה, אבל מאז לא קרה בתחום שלנו הרבה. עכשיו אנחנו רוצים לעשות טרנספורמציה מתעשייה 1.0 לתעשייה 4.0.", הוא מסביר. "אנחנו פתוחים לכל טכנולוגיה כי רכבות זה תחום מאוד הטרוגני ויש שימושים לטכנולוגיות שונות : מהעברת מטענים עד מעקב ותחזוקה - אנחנו מאוד רוצים לראות רעיונות טובים. ישראל היא מדינה קטנה והיא זקוקה למקום לנסות את הפיתוחים ואת הרעיונות. אנחנו יכולים לספק את המעבדה ואת הכסף", מוסיף לוין.

 

גם סמואל סאוזה מגיע מחברה שלא בדיוק נתפסת כטכנולוגית - מקסיון ווילז, יצרנית חלפים למכוניות, משאיות, טרקטורים וכלי רכב חקלאים. החברה פתחה בנובמבר 2019 בברלין האב חדשנות שבאמצעותו מקווה החברה להחדיר פתרונות טכנולוגיים לפסי הייצור שלה ולאסטרטגיות העתידיות שלה. "אנחנו חברה שמרנית, יחסית, ובשלב הזה אנחנו בונים גם את אסטרטגיות ההשקעה שלנו בפתרונות טכנולוגיים", אומר סאוזה, "עד עכשיו התמקדנו בשווקים בברזיל, מקסיקו וארצות הברית, אבל ברגע שהגענו לברלין נחשפנו מהר מאוד לתרבות ההייטק הישראלית ואני אישית הופתעתי מהכמות העצומה של חברות ישראליות שפועלות בתחום".

 

לדבריו, החברה עדיין לא משקיעה ברכישת חברות, אבל המטרה העיקרית של ההאב בברלין היא להביא פתרונות טכנולוגיים מעולמות ה-IOT, הבינה המלאכותית וייעול הייצור בתעשיית הרכב. המפגש בכנס כלכליסט הוא הפעם הראשונה שסאוזה נחשף בצורה בלתי אמצעית להייטק הישראלי. "זאת פעם ראשונה שאני נפגש פנים אל פנים עם יזמים ישראליים ומצאתי הרבה דימיון ביניהם לבין ברזיל, שבה גדלתי. הדרך שבה אתם מתקשרים עם הצד השני מאד דומה לפתיחות שאני רגיל אליה מברזיל וגם הדרך שלכם לעשות עסקים היא מאד ישירה ופתוחה", הוא אומר.

 

לדברי חורחה פונטורבל, אנליסט מקרן ההון הסיכון הגרמנית-ישראלית טרגט גלובל, הוא משתדל להתמקד ביזמים שמציגים בפניו את הפעילות שלהם ומנסה לאתר את המעניינים יותר. "כיוון שאנחנו משקיעים בחברות נמצאות בסבבי גיוס מתקדמים יחסית, A-B, חשוב לנו לאתר את האנשים המתאימים ביותר לנווט חברות שנכנסות לשלב הבא של הצמיחה שלהן", הוא מסביר.

 

פונטורבל הצטרף לטרגט גלובל לפני כשנה והוא מתמקד באיתור השקעות בתחום המוביליטי - טכנולוגיות לכלי רכב, לוגיסטיקה ותחבורה בכלל - לקרן שגייסה בשנה האחרונה מעל 100 מיליון דולר להשקעות ייעודיות בתחום המוביליטי. לדבריו, החיבור בין המסורת הוותיקה של תעשיית הרכב הגרמנית והצמיחה המהירה של החדשנות הישראלית בתחום - הוא חיבור מתבקש. פונטורבל ציין כי העובדה שליצרניות רכב בינלאומיות בכלל וגרמניות בפרט יש מרכזי פיתוח בישראל מעודדת התפתחות של סטרט-אפים בתחומי ה"דיפטק" (Deep Tech - טכנולוגיות עמוקות וחדשניות שמבוססות על פיתוחים פורצי דרך) גם בתחום המוביליטי. לשאלה מה דעתו על היזמים הישראלים, השיב פונטורבל כי למרות שהוא ממוקם בברלין, הפעילות בשתי המדינות אינה זרה לו והוא מגיע מדי פעם לישראל וחי את האקוסיסטם המקומי.

 

ויש גם תנועה הפוכה - יובל כהן, שותף בקרן STAGE ONE הישראלית, מחפש דווקא סטארט-אפים אירופיים שהופכים לדבריו למעניינים יותר ויותר. "באירופה קורה עכשיו מה שקרה בישראל לפני 15 שנה. הצעירים כבר לא חולמים להיות מהנדסים באורנג' או דויטשה טלקום, הם רוצים להקים סטארט-אפ משלהם. מה שעוד השתנה זה היבט תרבותי - פעם אנשים שנכשלו סבלו ממש מסטיגמה לכל החיים, ולכן יזמות לא הייתה פופולרית. היום זה כמו בישראל - אין פחד מכישלון, ויש הבנה שזה חלק מהחיים", הוא אומר וממשיך: "יש כאן את כל המרכיבים הנדרשים - רמת אוניברסיטאות גבוהה ומהנדסים ברמה לצד השקעות נרחבות מהאיחוד האירופי וזה כר פורה לסטארט-אפים. במקביל, בדומה לארה"ב גם השוק האירופי הוא גדול ומשמעותי והיום גם היזמים הישראלים מבינים זאת", מסכם כהן ומוסיף כי הקרן משקיעה אך ורק בסטארט אפ שיש לו קשר כלשהו לישראל כי שם יש לה ערך מוסף.
x