WeTech Berlin
פליקס ג'אן: "הגרמנים לא מרוצים מרמת השירות של המתווכים - וכאן אנחנו מכניסים טכנולוגיה"
מייסד ומנכ"ל הסטראט-אפ McMakler אמר את הדברים בוועידת WeTech ברלין של כלכליסט. החברה פיתחה מנוע טכנולוגי לאיתור וליווי עסקאות נדל"ן שיכול להחליף מתווכים אנושיים או לסייע למתווך בעבודתו ולהפוך אותו ליעיל יותר
"שוק הנדלן בגרמניה הוא אחד הגדולים במונחי עסקאות - 14 מיליארד יורו, וזה רק עלויות העסקה - לא שווי הנדל"ן עצמו"; כך אמר פליקס ג'אן, מייסד ומנכ"ל הסטראט-אפ McMakler, בוועידת WeTech ברלין של כלכליסט.
מקמקלר היא חברת סטארט-אפ שהוקמה ב-2015 והמטה שלה נמצא בברלין. החברה פיתחה מנוע טכנולוגי לאיתור וליווי עסקאות נדל"ן שיכול להחליף מתווכים אנושיים או לסייע למתווך בעבודתו ולהפוך אותו ליעיל יותר. המנוע אמור גם להוזיל את עלויות העסקה עבור הקונים והמוכרים בשיעור של כ-80%.
"איך הסכום הזה של 14 מיליארדד יורו מתחלק? 5% הולך לממשלה, 1% לנוטריון. עם שני אלה אין הרבה מה לעשות. 10% הולכים למודעות - וכאן כבר אפשר להכניס טכנולוגיה, אבל לאן הולך היתר? 84% הולכים למתווכים - זה השוק הגדול. בגרמניה יש יותר מ-30 אלף מתווכים, הרבה מהם עובדים ללא טכנולוגיה, אנשים לא מרוצים מרמת השירות שהם נותנים, אין יתרון לגודל משמעותי ואין תפיסה מוסדרת של איך מגייסים לקוח", הסביר ג'אן.
"עד עכשיו הטכנולוגיה הייתה רק במודעות וכאן נכנסת מקמקלר - בונים מותג חזק, היום הפכנו לסוכנות השנייה המוכרת בגרמניה. מגייסים לקוחות בכל המדינה ולא רק על בסיס איזורי מצומצם. למרות שאנחנו חברה יחסית צעירה בהשוואה למתווכים ותיקים אנחנו מדורגים גבוה בשביעות רצון משירות הלקוחות.
"הטכנולוגיה שלנו מתחילה בהערכת שווי הנדל"ן - בנינו מנוע מבוסס ML (למידת מכונה) שמסייע לקבוע את מחיר הנכס ומזינים לתוכו על בסיס יומי עסקאות. עובדים בכל שרשרת הערך - מהתחלה של תהליך המכירה, מעקב אחרי ביקורים בנכס ועד מכירה. המנוע יותר יעיל ממתווך אנושי. יותר מ-80% מרוכשי הנכסים זקוקים גם למימון של הרכישה ולכן בתקופה האחרונה הוספנו גם את נושא המימון, עוזרים לאנשים גם לקבל הלוואות וביטוח. השוק של המימון הוא אף גדול יותר מ-14 מיליארד דולר של העסקאות.
"המנוע לא בהכרח נועד להחליף את המתווכים, יש לנו גם מתווכים שעובדים עם הפלטפורמה ובכך הופכים להרבה יותר יעילים ורווחיים. שיעור העסקאות פר מתווך שנסגרות עולה דרמטית בעקבות אימוץ הפלטפורמה".
מקמקלר גייסה מאז הקמתה 104 מיליון דולר מקרנות כגון טרגט גלובל וisrael growth partners. קרן IPG הישראלית של חיים שני ומשה ליכטמן הובילה את סבב הגיוס האחרון של מקמקלר של 59 מיליון דולר.