נגיף הקורונה
גיליאד פתחה פער במרוץ לפיתוח חיסון
ארגון הבריאות העולמי הודיע כי התרופה הניסיונית של חברת הביוטק לטיפול בקורונה מראה סימנים מעודדים. תוצאות הניסוי צפויות באפריל
- המשבר האיטלקי לא יגרום לאירופה לסגור גבולות
- בעקבות הקורונה: חברת יונדאי מעכבת אספקת מעליות
- משבר הקורונה מתחיל לפגוע באפל: ירידה בביקושים לאייפון בסין
ההתחזקות של מניית גיליאד נרשמה על רקע צניחה של מדד הדאו ג'ונס בגלל החשש להתפשטות מואצת של המחלה באיטליה, דרום קוריאה ואיראן. "קיימת רק תרופה אחת כעת שלדעתנו עשויה להיות יעילה וזו הרמדסיביר", כך לפי ברוס איילוורד, עוזר מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי, שאמר את הדברים במסיבת עיתונאים שהתקיימה השבוע בבייג'ינג. גורמים רשמיים מטעם ה־WHO הוסיפו כי שלב הניסוי הקליני בבני אדם יוצא לדרך בימים אלה וכי התוצאות של הניסוי יהיו זמינות בתוך שבועות ספורים.
גיליאד, שבסיסה בקליפורניה, אישרה לסי.אן.אן כי היא עובדת בשיתוף עם רשויות הבריאות בסין על שני ניסויים שמתקיימים בחולים שנדבקו בנגיף ה־19-COVID, שמו הרשמי של הווירוס. "שני המחקרים, האחד בקרב חולים קשים והשני בקרב חולים בדרגה בינונית, מגייסים כעת משתתפים ואנחנו צופים כי התוצאות יגיעו באפריל", כך לפי דובר מטעם גיליאד. היום דווח כי ארה"ב מתכננת לקיים ניסוי קליני בתרופה של גיליאד, שינוהל על ידי המרכז הרפואי של אוניברסיטת נברסקה והמכון הלאומי לאלרגיות ולמחלות זיהומיות. הניסוי יתקיים בכ־50 אתרים בעולם, כנגד תרופת פלסבו. כך לפי הפרוטוקול שפורסם במסד הנתונים הפדראלי לניסויים קליניים.
גם GSK עורכת ניסויים
גיליאד, המפתחת בעיקר תרופות לאיידס וצהבת נגיפית, אינה חברת הפארמה היחידה השוקדת על פיתוח טיפול לקורונה. ענקיות הפארמה ג'ונסון אנד ג'ונסון וגלקסו־סמית'־קליין (GSK) עובדות גם הן על פיתוח חיסונים. היום דווח, כי GSK הבריטית איחדה כוחות עם חברת הביו־פארמה הסינית קלובר. במסגרת שיתוף הפעולה, החברות יבדקו את הפיתוח של קלובר לחיסון באמצעות המערכת הייעודית של GSK. ככל הנראה על רקע הדיווח, המסחר במניית גיליאד בניו יורק נפתח היום בירידות של כ־4% שהתמתנו לכ־3%.
במקביל, חברת הביוטק AbbVie דיווחה כי רשמה תוצאות מבטיחות בניסוי ששילב שתיים מתרופות האיידס שלה עם תרופת טמיפלו לטיפול בשפעת של רוש השוויצרית וצ'וגאי היפנית.
בהלה בדרום קוריאה
בתוך כך, הרשויות בדרום קוריאה, מוקד ההתפשטות הגדול ביותר מחוץ לסין, דיווחו על האצת מהלכי החירום. על פי הודעת הממשל בסיאול, רשויות הבריאות בעיר יקיימו בדיקות בקרב כ־200 אלף חברי כנסיית שינצ'אונז'י, שחבריה חשודים כמקור להתפרצות, זאת לאחר שמייסד הכנסייה הסכים לספק לרשויות את שמותיהם.
נכון להיום, עשרה בני אדם מתו מהנגיף בדרום קוריאה ו־977 לפחות נדבקו. כ־60% מהנדבקים משתייכים לכנסיית שינצ'אונז'י, שבסיסה בדאגו. הכנסייה נוסדה ב־1984 על ידי לי מאן־הי ומונה 250 אלף חברים, רובם בדרום קוריאה. על פי אמונת חבריה, קץ העולם יגיע ומעטים ישרדו. לטענת לי, ביום הדין הוא יוכל לקחת עמו 144 אלף בני אדם לגן עדן.