פרסום ראשון
ביה"ח הדסה: "נעתור לביטול הזכייה של איכילוב להקמת מרכז הפרוטונים"
היועצת המשפטית של ביה"ח בניהולו של פרופ' זאב רוטשטיין, שיגרה מכתב למשרד הבריאות לפיו ביה"ח דורש לקבל ולעיין בכל המסמכים הנוגעים להליך בחירת משרד הבריאות באיכילוב להקמת מרכז הטיפול החדשני בסרטן; עוד נכתב כי "משרד הבריאות נדרש להימנע מקידום ההתקשרות עם הזוכה"
בית החולים הדסה בראשות פרופ' זאב רוטשטיין, דורש לבטל את זכיית בית החולים איכילוב במכרז להקמת המרכז הלאומי הראשון בישראל לטיפול בסרטן, באמצעות קרינת פרוטונים. כך נודע לכלכליסט.
- המרכז הלאומי לטיפול בחולי סרטן באמצעות קרינת פרוטונים יוקם באיכילוב
- סל התרופות ל-2020: טיפולים מתקדמים לחולי קרוהן וסרטן המוח ולמניעת עיוורון
- תרופת הדגל של ביוליין לסרטן לבלב קיבלה מעמד תרופת יתום באירופה
כפי שנחשף באתר כלכליסט, ב-28 לינואר הודיעו שר הבריאות יעקב ליצמן ומנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב, על זכייתו במכרז של ביה"ח איכילוב, בראשות פרופ' רוני גמזו.
הקמת המרכז הצליחה לחולל "קרב טיטאנים" במערכת הבריאות הישראלית, כאשר שלוש קבוצות ובהן בתי חולים וגופים מובילים בארץ התמודדו אחת נגד השנייה כדי לזכות במכרז. יחד עם איכילוב, ניגשו למכרז גם קופת חולים כללית וגם בית החולים הדסה שחבר לבית החולים שיבא.
אך בהדסה, בראשות פרופ' רוטשטיין, לא קיבלו את הכרעת הרגולטור. במכתב ששיגרה השבוע היועצת המשפטית של ביה"ח למשרד הבריאות, דורש הדסה לקבל ולעיין בכל הפרוטוקולים, המסמכים, ההצעות, הניקוד והציונים של כל קבוצה המתמודדת במרכז לפי סעיף, עד לרמת המצגות, ולמעשה בכל הקשור להליך הבחירה שערך משרד הבריאות.
עוד נכתב כי בכוונת ביה"ח להגיש עתירה מנהלית או כל הליך אחר כנגד תוצאות המכרז. יתרה מזו, בסוף המכתב נכתב כי "משרד הבריאות נדרש להימנע מקידום ההתקשרות עם הזוכה ובכלל זה להימנע מקידום ההליכים מול גורמים חיצוניים". לפיכך, אם משרד הבריאות ייענה לדרישות הדסה, המיזם החשוב עלול להיתקע עוד תקופה ארוכה.
לפי גורמים במערכת, איכילוב היה המתמודד שנערך באופן הטוב ביותר להוציא לפועל את הפרויקט היומרני. שכן רק המכשיר המרכזי המתוכנן בפרויקט הראשון מסוגו, מצריך מרחב פיזי המוערך לקום על שטח של שני דונם ובנייתו של המרכז כולו נאמדה בכשנתיים וחצי לפחות.
את הקבוצה השנייה, והפייבוריטית, הובילו שני דמויות בולטות במערכת הבריאות: פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל בית החולים הדסה ויו''ר ועדת הסל האחרונה, יחד עם פרופ' יצחק קרייס, מנהל בית החולים שיבא בתל השומר, שרק בשנה האחרונה זכה להיות מדורג בין 10 בתי החולים הכי טובים בעולם על ידי המגזין היוקרתי ניוזוויק. רוטשטיין -שניהל את שיבא לפני קרייס- וקרייס, היו להוטים מאוד לזכות במיזם.
טיפול בחולים אונקולוגים באמצעות הקרנת פרוטונים נחשב לטיפול יעיל יותר, והרבה פחות אגרסיבי עבור החולים. האפשרות לקבל את הטיפול הזה בארץ, יקל באופן משמעותי על החולים לרבות אותם חולים הנאלצים לטוס לחו"ל כדי לקבל את אותו טיפול.
אחד מיתרונותיו של הטיפול, שהוא מסוגל להתרכז בגידול הסרטני תוך פגיעה מינימאלית בשאר התאים ולפיכך פוגע פחות בגוף החולה. במרכז החדש שיהיה שייך למשרד הבריאות, מתוכננות לקום שתי עמדות טיפול והוא ישרת את כל בתי החולים.