הבורסה תייקר את מכירת המידע ללקוחות זרים ב־33%
התעריף החודשי לעמדת הפצת מידע יעלה מ־30 דולר בחודש ל־40 דולר. גם המחירים ללקוחות פרטיים יעלו. המהלך כפוף לאישור רשות ני"ע
הבורסה לניירות ערך בראשות איתי בן זאב מתכוונת להעלות את תעריפיה ללקוחות זרים המשתמשים בנתוני המסחר שלה - למשל ברוקרים וגופים המייצרים מדדים, או גופים כמו סוכנות הידיעות בלומברג. יש לציין כי הבורסה מפיצה את המידע שלה דרך מפיצי מידע. המפיץ הגדול ביותר בחו"ל הוא סוכנות בלומברג והשני סוכנות תומסון רויטרס. בתשעת החודשים הראשונים של 2019 הכניסה הבורסה 31.7 מיליון שקל מהפצת מידע וקישוריות, עלייה של 20.6% בהשוואה לתקופה המקבילה.
- איתי בן זאב: "ישראל מוכרת את מוחותיה המשובחים לזרים
- מדד המניות הקטנות נכשל, הבורסה יוצאת למקצה שיפורים
- בן זאב הצליח בהנפקת הבורסה, אבל האתגר הוא להביא אליה את הציבור
הבורסה החלה לגבות תשלום ממפיצי מידע מחוץ לישראל בגין נתוני המסחר שלה ב־2014. גבייה זו החלה במחירים שגילמו הנחה משמעותית ביחס למחירים המקבילים שנגבו ממפיצי המידע בישראל, כמו למשל הבנקים, המספקים נתוני מסחר ללקוחות שלהם. לפי ההודעה של הבורסה, הנחה זו שיקפה את החשיבות שרואה הבורסה במשיכת משקיעים זרים, כמו גם את החשש כי מעבר מחוסר גבייה לגבייה עלול להרתיע משקיעים אלו.
אלא שכעת הבורסה סבורה כי אין הצדקה לפערים כה גדולים בין צרכן המידע בישראל ובחו"ל. הבורסה מציעה להעלות את התעריף החודשי ולהעמידו על 40 דולר בחודש. זאת, במקום 30 דולר בחודש, תעריף שנקבע ב־2014. שנה לאחר העדכון הנוכחי מעוניינת הבורסה להעלות את המחיר בפעימה נוספת, ל־50 דולר בחודש.
כמו כן, הבורסה מציעה להתאים את מחירי ההפצה לעמדות תצוגה של לקוחות זרים לא מקצועיים (אנשים פרטיים שמשתמשים בנתונים כדי לסחור בבורסה המקומית) ל־9 דולר בחודש במקום 7 דולר בחודש (עבור מידע מיידי) ו־1.5 דולר בחודש במקום 1 דולר בחודש (עבור מידע שנמסר בעיכוב).
הבורסה גם מציעה לבטל הנחה של 33% שניתנה למפיצי מידע מחוץ לישראל על מחירי קובצי מידע של הבורסה, וכן לבטל הנחה של 100% שניתנה למפיצי מידע ללקוחות מחוץ לישראל עבור קבלת קובצי מידע היסטורי של הבורסה. בנוסף, הבורסה מציעה לגבות גם ממפיצי מידע ללקוחות מחוץ לישראל תשלום חודשי של 1,964 שקל בחודש, בדומה למפיצי מידע ללקוחות בישראל. המהלך כפוף לאישור רשות ניירות ערך.