לוקהיד מרטין הובילה גל ביטולים בסלון האווירי בסינגפור בצל הקורונה
החשש מהנגיף הוביל חברות בולטות להיעדר השבוע מאחת התערוכות הביטחוניות החשובות בעולם. פרט ללוקהיד נעדרות גם חטיבת גאלפסטרים של ג'נרל דינמיקס וטקסטרון. מספר מצומצם של עובדים של רפאל והתעשייה האווירית ביטלו אף הם את השתתפותם, אך הוחלפו על ידי עובדים אחרים שיצאו לתערוכה
החשש מנגיף הקורונה מכה גם באירועים החשובים של התעשיות הביטחוניות: ענקית התעופה לוקהיד מרטין ביטלה את השתתפותה בסלון האוויר של סינגפור, בשל החשש מהנגיף. אתמול הודיעה לוקהיד כי לא תשתתף באירוע לאחר התייעצות עם משרד הבריאות האמריקאי ועם משרד ההגנה של ארה"ב: "הגענו למסקנה כי זהו האינטרס הנכון עבור עובדינו", טענו בחברה. עוד ביטלו את הגעתן לאירוע חטיבת גאלפסטרים של ג'נרל דינמיקס וחברת טקסטרון. לעומת החברות שביטלו את השתתפותן, הודיעו יצרניות המטוסים איירבוס ובואינג כי ישתתפו באירוע כמתוכנן.
- "העסקים בהונג קונג במצב רע מאוד, במיוחד הקמעונאיות"
- אמריקאי ראשון מת מקורונה; ארה"ב תעביר 100 מיליון דולר סיוע
- משרד הבריאות: מטיילים ששבו חולים מתאילנד נדרשים להימנע ממגע עם הסובבים
גם בישראל עורר האירוע חשש בקרב עובדים ברפאל והתעשייה האווירית. חלק מהעובדים ביטלו את נסיעתם בשל החשש מהקורונה. עם זאת, ההנהלות של שתי החברות הביטחוניות מילאו את מקומם של העובדים המבטלים בעובדים אחרים שהחליטו כן לנסוע לאירוע. מספר המבטלים הכולל מישראל לא ידוע, אולם ככל הנראה לא מדובר במספר גבוה של עובדים. העובדים הישראלים שיצאו לתערוכה צוידו במסיכות עם סנן. יצוין כי התערוכה נערכת במתחם גדול, שבו אלפי מבקרים באים במגע זה עם זה.
בהנחייה האחרונה שהוציא משרד הבריאות ביום חמישי הוגדרה סינגפור כמדינה שהשבים ממנה לארץ וחשים ברע נדרשים להימנע ממגע עם הסובבים אותם ולגשת למרפאה או לבית חולים לצורך בדיקה. סינגפור מהווה שוק חשוב עבור התעשיות הבטחוניות הישראליות, ורפאל, התעשיה האווירית ואלביט מערכות נוהגות לשלוח מדי שנה משלחות גדולות לאירוע. משרד הביטחון נמנע מלהוציא הנחיה שלא לצאת לתערוכה.
ממשרד הביטחוטן נמסר בתגובה כי "התערוכה הביטחונית בסינגפור הינה מהחשובות בעולם ומשרד הביטחון יפתח בה את הביתן הלאומי לפי התכנון, כל עוד אין שינוי במדיניות של סינגפור או של משרדי הבריאות והחוץ הישראלים. עובדי משרד הביטחון יגיעו לתערוכה ויקיימו בה את כל הפעילויות שתוכננו. המשרד אינו מחייב תעשיות ישראליות להגיע, וכל תעשיה מקבלת את החלטותיה באופן עצמאי. משרד הביטחון ממשיך לקיים הערכות מצב שוטפות, יחד עם כלל הגורמים בארץ ובחו"ל. אם יהיה שינוי באופן ההתמודדות העולמית עם נגיף הקורונה, ייעדכן המשרד את החלטתו".