מתנת שחרור לדנקנר: משתתפי "הנפקת החברים" יוכלו לפרוש מהתביעה הייצוגית נגדו
ביהמ"ש קבע שמקרוביו, שותפיו וחבריו של איש העסקים יעזבו את קבוצת הנפגעים בתביעה הייצוגית על סך 90 מיליון שקל שהוגשה נגדו על נזקי הפרשה שבגינה הורשע בהרצת מניות. בכך מאפשר ביהמ"ש לדנקנר לטעון לנזק נמוך יותר לחברי הקבוצה ולהקטין את הפיצוי העתידי אם יפסק נגדו
שופטת המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, רות רונן, החליטה אתמול (ד') לאשר למקורביו של איש העסקים נוחי דנקנר, שהשתתפו ב"הנפקת החברים" שבגינה הוא הורשע בהרצת מניות אי.די.בי אחזקות, לפרוש מהתביעה הייצוגית על סך 90 מיליון שקל שהוגשה נגדו על נזקי הפרשה.
- לאחר 16 חודשי מאסר: נוחי דנקנר שוחרר מהכלא
- אחד מהחבר'ה: גם מאיר שמיר חתם ויתור לדנקנר, משקיעי מבטח יאבדו זכות לפיצוי
- מתן בסתר: נוחי דנקנר מקבל תמיכה משני סייענים אנונימיים
בכך מאפשרת רונן לדנקנר, שהשתחרר מהכלא השבוע, לטעון לנזק נמוך יותר לחברי הקבוצה ולהקטין בכך את הפיצוי העתידי שיפסק נגדו, אם יפסק. עם זאת, בהחלטתה סימנה רונן גבולות גזרה לפורשים.
ראשית היא קבעה כי בניגוד לאנשים פרטיים שהגישו בקשה, חברה שהגישה או תגיש הודעת פרישה תצטרך לאשר את ההחלטה כדין במוסדות החברה. המשמעות היא, למשל, שחברות ציבוריות כגון מבטח שמיר (מאיר שמיר), וילי פוד (האחים וילגר) או הכשרת הישוב (עופר נמרודי),יאלצו אולי לאשר את הפרישה בדירקטוריון החברה.
נודע, כי היום שלחו עורכי הדין סיני אליאס ואיתן חימוביץ', שמייצגים את התובע הייצוגי אריה רהב, מכתבי יידוע לחברות או בעלי השליטה בהן, לפיהם הם חשופים לתביעה נגזרת מצד בעלי המניות אם לא יאשרו את הפרישה במוסדות החברה כפי שנקבע בפסק הדין.
במסגרת המכתבים נחשף, שחברות בנות או מוחזקות של בנק דיסקונט, בנק מזרחי והבנק הבינלאומי, העוסקות בהנפקה וחיתום (דוגמת דיסקונט קפיטל חיתום ורוסאריו שירותי חיתום), הגישו הודעות פרישה מבלי שנתקבלה כל החלטה בדירקטוריון הבנקים, באופן שחושף, לטענת ב"כ המייצגים, את נושאי המשרה בבנקים כעת לתביעות נגזרות. בהקשר זה, ציינו עוה"ד אליאס וחיימוביץ' כי לגבי אפשרות הפרישה של דיסקונט חיתום, על הבנק לקחת בחשבון את העובדה כי הוא התקשר בהסדר חוב עם דנקנר ביחס לחובותיו כלפי הבנק (תוך מחיקת חלק מחובותיו) וכי אפשרות הפרישה של חברת הבת אף עומדת בניגוד לאינטרס הבנק לצמצם את נזקיו.
הנושא השני שבו הכריעה רונן, נוגע לבקשתם של חלק מהפורשים להגיש הודעות אנונימיות על מנת ששמם לא יפרסום. רונן דחתה את הבקשה וקבעה שהרצון כי לא יתפרסם כי אדם או חברה פרשו מהקבוצה אינו מספיק. על פי פסק הדין, הכלל ביחס לניהול משפטים הוא פומביות הדיון, והיא אינה רואה במקרה זה חריג שבגינו יש סיבה לחסות את פרטיהם של הפורשים.
מאילן בן־דב לשלמה אליהו
עם המשתתפים ב"הנפקת החברים", באופן ישיר או באמצעות חברות שבשליטתם, שחתמו על הודעת הפרישה, נמנים אילן בן־דב, יאיר המבורגר, שלמה אליהו, רעיה ומיכאל שטראוס, עופר נמרודי, מיכאל הלוי, יעל אונגר ויורם אמיגה. כמו כן פעילי שוק הון דוגמת איתן אלדר, גלי ליברמן, אייל בקשי, רון לבקוביץ' ושמואל פרנקל; ושחקני נוסטרו כגון אורן חלפון ואיתן סלמן.
בנוסף חתמו על ההודעות שותפים עסקיים של דנקנר, בהם צבי לבנת, יצחק מנור, אבי פישר וארי ראב"ד; בני משפחת דנקנר - אביו יצחק דנקנר ואחותו שלי ברגמן; גלעד טיסונה, חברו של עומר דנקנר בנו של נוחי; חברות פרטיות של דנקנר, בהן גנדן הולדינגס וטומהוק; שותפו של דנקנר לתרמית ני"ע, שגם נתבע בעצמו, איתי שטרום וחברת קלוס טריידינג שבבעלותו. כמו כן חתמו חברות הפצה שהשתתפו בהנפקה - רוסאריו שירותי חיתום, לידר הנפקות ודיסקונט קפיטל חיתום.