כנס שוק ההון
עו"ד איל רוזובסקי: "לא הגיוני שלראש הממשלה ידחפו פתקים בענייני דיומא בזמן שהוא יושב במשפט בעניינו"
השותף המוביל במחלקת ליטיגציה - מיתר, אמר את הדברים בכנס שוק ההון של כלכליסט בשיתוף קסם קרנות ו-etf. על תופעת החילוטים אמר רוזובסקי: "זה שכיום אדם כמו אלוביץ' צריך לעמוד בבית משפט ולבקש אישור להוציא כסף כדי שיוכל לחיות - זה פסול"
"מערכת המשפט נמצאת בימים אלה במצב מורכב"; כך פתח את דבריו עו"ד איל רוזובסקי, שותף מוביל במחלקת ליטיגציה - מיתר, היום (ב') בכנס שוק ההון של כלכליסט בשיתוף קסם קרנות ו-etf.
רוזובסקי, שייצג בשעתו את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, ומייצג בימים אלה את מפקד חיל הים לשעבר אליעזר (צ’ייני) מרום, ציין באשר לפרשת הצוללות וחקירות תיק 3000: "ראשית, יש החלטה שמאוד ציערה את צ'ייני, לפיה הוחלט להעמידו לדין בכפוף לשימוע. את חומרי החקירה טרם קיבלנו. המחלוקת העובדתית בתיק הזה היא מאוד מצומצמת: צ'ייני קיבל ממיקי גנור תשלומים שגנור אמר שהם לייעוץ. כשהוא היה עד מדינה הוא טען שזה שוחד. צ’ייני לשיטתו הוכיח שהוא נתן ייעוץ, ושהוא מקבל סכומים כאלה עבור יעוץ. בפרקליטות הוחלט להמידו לדין, ואני מקווה שנשכנע אותם לא להגיש כתב אישום. הפרשה אכן חמורה".
- אבנר חדד: "נגיף הקורונה ימשיך להזיז את השווקים בטווח הקצר, לאף אחד לא ברור עד מתי"
- בועז נגר: "משקיעים מענישים חברות שהתגלתה בהן פשיעה כלכלית"
- איתי בן זאב: "ישראל מוכרת את מוחותיה המשובחים לזרים; 112 מיליארד דולר התאיידו מפה בעשור האחרון"
רוזובסקי מייצג גם את אבי בניהו, שנחקר תחת אזהרה במסגרת פרשת הרפז - תיק שגובש תוך התבססות על הקלטות. לדברי רוזובסקי, "הקלטות מסייעות למערכת אכיפת החוק, אך גם הופכות את מערכת אכיפת החוק לעצלה. אנשים שמדברים ביניהם אומרים דברים שעלולים להיראות חמורים כשהם יוצאים החוצה. בפרשת הרפז היה שילוב של דברים - האחד, שהחליטו באופן חסר תקדים לקחת את כל השיחות מלשכת הרמטכ"ל ולתמלל אותן. אנשים יושבים ומקיימים שיחה ביניהם - ויחד עם זה שהם עובדי ציבור ויש עבירת הפרת אמונים - כשאדם אומר על הממונה עליו 'אני אחסל אותו' בשיחה שגרתית, זה שסגרו את התיק רק מראה כמה הם היו בסדר - אנשים מדברים בשפה מסוימת בחייהם הפרטיים וכשזה מגיע אחר כך לשופט, זה נשמע אחרת כמובן".
באשר לנושא החדירה לטלפונים סלולריים, שנמצא בכותרות לאחרונה, טען רוזובסקי כי "הסלולר הפך למכשיר ששומר סודות, כל חיינו שם, אנשי קשר, תכתובות, הודעות, מייל, הכל שם. וכשהמשטרה תופסת את הטלפון של אנשים - זה עוזר להם. שנים שהמשטרה חודרת - ולא תמיד בצדק ובאישור - למכשירי טלפון. מזל שיש תיקים של אנשים חשובים ובתי המשפט מתרעמים על חדירה לטלפונים ללא אישור. צריך גם לאזן: כשיש חשד לעבירות פליליות, עבירות של שוחד במינוי שופטים למשל, אני סבור שמן הראוי כן להיכנס לטלפון ולחקור את המידע".
"תופעת החילוטים פסולה"
"זה שכיום אדם כמו אלוביץ' צריך לעמוד בבית משפט ולבקש אישור להוציא כסף כדי שיוכל לחיות - תופעת החילוטים - זה פסול, ואני מקווה שבתי המשפט ימתנו אותה. זוהי ענישה קשה מאוד לאנשים לפני משפט", אמר עו"ד רוזובסקי.
בסיום דבריו אמר רוזובסקי באשר לחקירות נתניהו: "עומד ראש ממשלה ומדבר על הרשויות שמתחתיו - ואומר שהן תופרות תיקים ומייצרות הפיכה שלטונית. לכולם ברור שראש הממשלה לא נאבק כך ברשויות אכיפת החוק לפני שהיה נאשם. השאלה החשובה כאן היא שאלה ערכית וציבורית: לא יעלה על הדעת שאדם שנאשם בעבירות כאלה יהיה שוטר, או סדרן אוטובוס. אך ראש ממשלה הוא כן יכול להיות. העובדה שראש ממשלה ינהל משפט בזמן שהוא מכהן, ויידחפו לו במהלך המשפט פתקים על עינייני דיומא - זה לא הגיוני".