$
חברה וסביבה

5 מיליון ברחו מעיר המוצא של הווירוס לפני שהוטל העוצר

מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי הגיע לבייג'ינג ודן עם הממשל בדרכי ההתמודדות עם וירוס הקורונה. ראש העיר של ווהאן חשף כי 45% מהתושבים הספיקו לעזוב בשבוע שעבר. התיירות עלולה להתכווץ בעשרות אחוזים ולהתאושש רק באולימפיאדת החורף 2022

עדי ברק 10:0128.01.20

מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי (WHO) ד"ר טדרוס אדהנום גבריסוס הגיע אתמול לבייג'ינג, כדי להיוועד עם בכירי ממשל בנוגע להתפרצות נגיף הקורונה. לפי שעה סירב ה־WHO להכריז על מצב חירום רפואי עולמי, אף שמניין הקורבנות מוסיף לעלות, והנגיף התגלה כבר בעשר מדינות, פרט לסין.

 

 

בינתיים בעיר ווהאן, מקור התפרצות הווירוס, הפועלים הסינים מנצלים את יכולתם המרשימה להקים מבנים ותשתיות במהירות שיא, ועובדים במרץ על הקמת שני בתי חולים ארעיים.

 

הם צפויים לאכלס בין 2,000 ל־2,500 מיטות, והעבודות יושלמו ב־3 בפברואר וב־5 בפברואר. בנוסף, מפעלים מקומיים מאיצים את קצב ייצור המסכות ובגדי המגן, כדי לעמוד בביקושים.

מימין: אתר בית חולים ארעי בווהאן, ואב ובנו בבייג'ינג, אתמול. הקמת שני בתי חולים תושלם בתחילת פברואר מימין: אתר בית חולים ארעי בווהאן, ואב ובנו בבייג'ינג, אתמול. הקמת שני בתי חולים תושלם בתחילת פברואר צילום: איי אף פי

 

ביום חמישי שעבר הטיל המשטר המרכזי עוצר על העיר, בה שוהים כעת 9 מיליון אנשים. עם זאת, שלשום חשף ראש העיר ז'ו שיאן וואנג כי חמישה מיליון תושבים הספיקו לעזוב את ווהאן לפני העוצר - חלקם למטרות בילוי בחופשת ראש השנה הסיני, וחלקם מחשש להידבקות בנגיף.

מחוז חוביי שבו שוכנת ווהאן השהה את כל שירותי ההגירה כך שאזרחים סינים לא יכולים להנפיק כעת ויזות ודרכונים חדשים. הרשויות בווהאן מסרו אתמול כי אף אחד מתושבי העיר לא עזב את סין בארבעת הימים האחרונים.

 

ניתוח של סוכנות בלומברג מראה כי להתפרצות הווירוס עשויות להיות השלכות על מספר התיירים המבקרים בסין, שישפיע על הכנסות המדינה מענף זה, אך חמור יותר — על האופן שבו תיירים זרים תופסים את המעצמה האסיאתית.

 

כבר ב־1978 תפסו הרשויות המקומיות את התיירות כתעשייה קריטית עם חשיבות כלכלית, כמו גם כמקפצה לדימוי בינלאומי, רפורמות ויחסים דיפלומטיים. באותה השנה נכנסו למדינה 1.8 מיליון תיירים, מספר שזינק ל־83.5 מיליון ו־130 מיליון בשנים 2000 ו־2019, בהתאמה. כיום, הכנסותיה של סין מתיירות משתוות ל־1% מהתמ"ג. ב־2003, אז התפרצה מגיפת הסארס, מספר התיירים לסין צנח ב־60%. אף שעדיין מוקדם לקבוע את ההשלכה של הנגיף החדש על תחום זה, פוטנציאל ההרס ניכר. ההזדמנות הראשונה לתיקון תהיה כנראה באולימפיאדת החורף 2022 שצפויה להתקיים בבייג'ינג.

 

בתוך כך, שר הבריאות הסיני מא שיאו וויי ליבה את האש כשטען במסיבת עיתונאים שכינס ביום ראשון כי הנגיף יכול להיות מדבק גם בתקופת הדגירה שלו, שנמשכת בין יום לשבועיים. משמעות הדבר היא שנשאי הווירוס יכולים להדביק את הסובבים אותם, אפילו לפני שיתפרצו תסמיני המחלה.

 

עם זאת, לא קיימת תמימות דעים לגבי קביעה זו. "אני בהחלט מטיל ספק בכך שלממשל הסיני יש מידע שתומך בהצהרה הזו", אמר ל־CNN מייקל אוסטרהולם, בכיר במרכז לחקר מחלות זיהומיות באוניברסיטת מינסוטה. "בכל 17 שנות עבודתי עם וירוסי קורונה — סארס ומרס — לא נתקלתי אפילו במקרה אחד שבו מישהו היה מדבק במהלך תקופת הדגירה של הווירוס".

 

"זה חיוני שנראה את הנתונים בעצמנו", אמר ד"ר אנתוני פקוסי, בכיר במכונים האמריקאיים לבריאות (NIH). "מפני שההתרחשויות שם משליכות על מה שקורה כאן". על פי נתוני המרכזים האמריקאיים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) עד כה אובחנו חמישה חולים בארה"ב — בוושינגטון, שיקגו, לוס אנג'לס, מחוז אורנג' ואריזונה. כל החמישה ביקרו לאחרונה בווהאן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x