$
חברה וסביבה

ארגון הבריאות העולמי: מוקדם להכריז על מצב חירום עולמי בגלל התפשטות וירוס הקורונה

החלטת הארגון הגיעה לאחר שצוות מומחים עצמאי בחן במשך יומיים מידע על הנגיף החדש, שלא היה מוכר עד כה; מנכ"ל הארגון, טדרוס אדהנום, ציין שהוועדה האחראית על הכרזה על מצב חירום עולמי הייתה חלוקה בסוגיה. עד כה אובחנו 650 בני אדם שלקו בנגיף, מהם 18 איבדו את חייהם

שירות כלכליסט 23:4123.01.20

ארגון הבריאות העולמי הודיע הערב (ה') כי מוקדם מדי להכריז שהתפרצות נגיף הקורונה שהחלה בסין היא בגדר מצב חירום עולמי. החלטת הארגון הגיעה לאחר שצוות מומחים עצמאי בחן במשך יומיים מידע על הנגיף החדש, שלא היה מוכר עד כה. אתמול דחה הארגון את החלטתו בנושא, אחרי שישיבת חירום שכינס בז'נבה הסתיימה ללא החלטה. מנכ"ל הארגון, טדרוס אדהנום, ציין שהוועדה האחראית על הכרזה על מצב חירום עולמי הייתה חלוקה בסוגיה. עד כה אובחנו 650 בני אדם שלקו בנגיף, מהם 18 איבדו את חייהם.

 

 

 

"אל תטעו, בתוך סין זה מצב חירום", הדגיש אדהנום. הוא ציין כי הארגון מאמין שהצעדים הנרחבים של סין למניעת התפשטות הנגיף יצליחו להשיג את מטרתם. "אנחנו מקווים שהם יהיו גם אפקטיביים וגם קצרי-טווח", אמר. אם בהמשך יחליט ארגון הבריאות להכריז בכל זאת על מצב חירום בינלאומי, תהיה זו הפעם השישית בלבד בעשור האחרון שהוא נוקט צעד כזה. לפי הגדרת הארגון, מצב חירום עולמי הוא "אירוע יוצא דופן המהווה סיכון למדינות אחרות ומחייב תגובה בינלאומית מתואמת".

שוטרים בסין שוטרים בסין צילום: איי פי

 

התסמינים הראשונים של הנגיף הם חום, שיעול, תעוקת חזה וקוצר נשימה. הוא עלול לגרום לדלקת ריאות חמורה ואף קטלנית. לפי שעה אין לו חיסון. היום הודיע ארגון בינלאומי בשם "הקואליציה ליוזמות היערכות למגיפות" (CEPI) כי שלושה צוותים של חוקרים, שניים מארה"ב ואחד מאוסטרליה, יחלו לעבוד על פיתוח חיסון שכזה. הכוונה לפי שעה היא להגיע לשלב הניסויים הקליניים רק בעוד כחצי שנה, ביוני.

 

מוקדם יותר החליטה ממשלת סין להטיל סגר על שלוש ערים ובהן 18 מיליון בני אדם כדי למנוע את התפשטות הנגיף - ווהאן, בה זוהתה ההתפרצות הראשונה, וכן הואנגנג ו-אז'ו.

 

בבירה בייג'ינג, ביטלו הרשויות אירועים גדולים לזמן בלתי מוגבל, ביניהם ירידים מסורתיים שהם מרכיב מרכזי בחגיגות ראש השנה הסיני. כך לפי הודעה של המחלקה לתרבות ותיירות של העיר. בהודעה נכתב כי העיר צריכה "לבצע בקרה ומניעה של המגיפה".

 

"למיטב ידיעתי, ניסיון להגביל תנועה בעיר של 11 מיליון תושבים זה דבר חדש", כך לפי נציגת ארגון הבריאות העולמי (WHO) בסין, גאודן גלאה. במסיבת עיתונאים במשרדי הארגון בבייגי'נג אמרה גלאה, "הדבר הזה לא נוסה מעולם כאמצעי לשמירת בריאות הציבור. בשלב הזה אנחנו לא יכולים לדעת אם זה יעזור או לא".

x