מגיפת הקורונה: סין הטילה סגר על 18 מיליון תושבים
הממשלה הורתה היום לסגור את העיר וואהן והערים הסמוכות לה, הואנגנג ו-אז'ו; נציגת ארגון הבריאות העולמי בסין: "הדבר הזה לא נוסה מעולם כאמצעי לשמירת בריאות הציבור. בשלב הזה אנחנו לא יכולים לדעת אם זה יעזור או לא"
- כל מה שידוע עד כה על הנגיף המסתורי בסין
- ארגון הבריאות העולמי בוחן אם להכריז על מצב חירום בשל התפרצות הווירוס בסין
- סין: מספר המתים מווירוס הקורונה במדינה עלה לתשעה
המשטרה, יחידות מיוחדות וכוחות צבאיים שומרים על תחנת הרכבת בעיר ווהאן, בה התפרץ הנגיף לראשונה, והכניסות נחסמו החל מ-10 בבוקר. רק נוסעים המחזיקים בכרטיסים לרכבת האחרונה הורשו להיכנס ומיד לאחר מכן הופסקה תנועת הרכבות.
הרחובות שבדרך כלל הומים באדם, קניונים, מסעדות ושטחי ציבור אחרים בעיר, המונה 11 מיליון תושבים, היו הבוקר שקטים באופן חריג. בנוסף לתחנת הרכבת נעצרו גם שירותי שדות התעופה, מעבורות, הרכבת התחתית ושירותי האוטובוסים.
אמצעים דומים יינקטו החל ממחר (ו') גם בערים השכנות - הואנגנג ו-אז'ו. בהואנגנג תיאטראות, בתי אינטרנט וקפה ומרכזי בידור אחרים יהיו סגורים גם כן.
בבירה בייג'ינג, ביטלו הרשויות אירועים גדולים לזמן בלתי מוגבל, ביניהם ירידים מסורתיים שהם מרכיב מרכזי בחגיגות ראש השנה. כך לפי הודעה של המחלקה לתרבות ותיירות של העיר. בהודעה נכתב כי העיר צריכה "לבצע בקרה ומניעה של המגיפה".
"למיטב ידיעתי, ניסיון להגביל תנועה בעיר של 11 מיליון תושבים זה דבר חדש", כך לפי נציגת ארגון הבריאות העולמי (WHO) בסין, גאודן גלאה. במסיבת עיתונאים במשרדי הארגון בבייגי'נג אמרה גלאה, "הדבר הזה לא נוסה מעולם כאמצעי לשמירת בריאות הציבור. בשלב הזה אנחנו לא יכולים לדעת אם זה יעזור או לא".
המחלה, הנוצרת מווירוס קורונה חדש שזוהה רק לאחרונה, הופיעה כאמור לראשונה בחודש שעבר בעיר ווהאן, מרכז תעשייתי ותחבורתי גדול במרכז סין, במחוז חוביי. מתוך 571 החולים שהתגלו במרכז סין, הרוב הגדול מגיע משם.
מקרים אחרים דווחו בארצות הברית, יפן, דרום קוריאה ותאילנד. כן התגלו מקרים ראשונים במקאו והונג קונג. רוב החולים שהתגלו מחוץ לסין היו תושבי ווהאן או כאלה שביקרו שם לאחרונה.
עד עתה גבתה המחלה את חייהם של 17 בני אדם. ממוצע הגילאים שלהם הוא 73, כשהמבוגר ביותר בן 89 והצעיר ביותר בן 48.
ארגון הבריאות העולמי מתכנן כינוס נוסף של אנשי מדע בהקדם האפשרי, כדי להחליט האם להצהיר על ההתפרצות כמצב חירום רפואי בין לאומי. להגדרתו של הארגון, מדובר ב "אירוע יוצא דופן" שמהווה איום על מדינות אחרות ודורש תגובה מתואמת של כל מדינות העולם.